Мигрената изчезва с впръскване?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

migraine-a1a274a037acc74dddefa64ea1c5_grande

Когато бях много малък, страдах от нещо, което може да ви просне възнак на земята дори и в зряла възраст: мигренозни главоболия.

След като започнах да практикувам медицина, мигрените бяха едно от първите неща, с които се заех, за да помагам на хората да ги преодоляват. Чрез личния си опит и годините, в които помагах на пациенти, създавах както дневни планове за предпазване от мигрена, така и модели за самопомощ при силни атаки.

Като всичко свързано със здравето и доброто физическо и психическо състояние на организма, аз не съм за и против нищо. Вярвам, че ако нещо действа, човек трябва да го използва – но в подходящото време.

Ако можете да промените моделите си на сън, за да намалите главоболията поради лишаване от сън, това е по-лесно, по-безопасно и по-малко токсично, отколкото да продължавате да спите по-малко часове и да взимате болкоуспокояващите, купени от аптеката без рецепта на следващия ден.

Това е просто пример, но аз винаги търся нови подходи за лечение на мигрена и главоболие.

Съвсем наскоро попаднах на нов метод, за който искам да ви разкажа. Но нека първо ви покажа защо и как получавате мигрени и след това ще изследваме какво можете да направите, за да ги спрете.

Какво представляват мигрените?

Главоболията и мигрените не са точно едно и също нещо. Мигрената е вид или категория главоболие, но тя всъщност е синдром за неврологично разстройство.

Синдром е сбор от симптомите,  които произлизат от сходен причинител. Симптомите на мигрена могат да включват визуална аура (ярки светлини, линии или изкривено виждане), силна болка от едната страна на главата или зад едно от очите, гадене, повръщане, повишена чувствителност към светлина, миризми, допир и звуци или световъртежо-подобна замаяност.

Мигренозните атаки могат да траят от няколко часа до няколко дни. Някои от най-лошите ми пристъпи продължаваха почти седмица. И те могат да бъдат причинени от друг вид главоболие или да се влошават от физически или психологически стрес.

Ако получавате мигрени, знаете, че това може леко да ви стресира и притеснява, защото все се чудите кога ще настъпи поредната атака… което само по себе си може да причини мигрена.

Или може да изпитвате депресия и умора заради екстремната природа на болката и страданието, както и на животопроменящото естество на мигренозните атаки.

Стъпки към лечението на мигрената

Единственият лек за мигрените е предотвратяването им. Това може да е леко трудно, защото за тях има толкова много причинители.

Хубавото е, че има естествени лекове за справяне с главоболията и мигрената.

Прочетете още по темата

Естествен начин за побеждаване на мигрената

Магнезият полезен срещу мигрената

Какво да правим при първи признаци на мигрена

Ако не сте открили винаги ефикасен за вас модел на превенция на мигрените, то тогава е важно да разпознавате сигналите, които тялото ви изпраща, че ще ви връхлети мигрена и незабавно да вземете мерки.

Ако не го направите вие оставате открити в пълна степен на силата на болката… а  когато това стане, лекарствата обикновено вече не са ефикасни.

Дори неколкократното вземане на душ, или слагането на компреси с лед, аналгетиците и сънят изглежда не помагат. В тази фаза на много хора им идва да си удрят главата в стената или се молят за милост. Когато бях дете аз исках да се скрия в някой тъмен ъгъл…

Добрата новина е, че има нов продукт, който е минимално инвазивен може да помогне за справянето с мигрената.

Облекчение отдалечено само на едно впръскване?

Без външно финансиране д-р Кенет Мандейто и неговите сътрудници в Медицинския център Албъни, в Албъни, Ню Йорк, постигнаха много в облекчаването на мигренозната болка, както и на нейната суровост и проявление.

Те откриха минимално инвазивно лечение с използването на вид „спрей при мигрена”. Като четете това, те вече ще са представили заключенията от независимото си изследване на годишната среща на Обществото по интервенционална рентгенология в Атланта, Джорджия.

След това, те ще търсят рецензия за публикация в медицинско списание. Благодарение на информационния им бюлетин, няма да ни се наложи да чакаме твърде дълго за да чуем първите новини за техните заключение и техния продукт.

Първото което забелязах е, че изследването за снижаване и предотвратяване на мигрени не е извършено от невролози или от Биг фарма. То е проведено от д-р Мандейто и екипа му от рентгенолози.

Новата им процедура „значително облекчава” болката, свързвана с мигрените.

Тя действа много лесно и неинвазивно като локално се напръсква анестетик, наречен лидокаин (Xylocaine) направо върху нервите, намиращи се в носната кухина.

За нанасянето на разтвора от лидокаин, изследователите са поставяли малък катетър в назалните пътища на всеки от 112-те участника в изследването. Всичките 112 участника са страдали от множество, различни по вид главоболия, и в изследването са били оценявани техните симптоми на мигрена и нивата им на болка.

Изследователите вкарвали доза от разтвора в снопа нерви, намиращ се в задната част на носната кухина, известен като ганглион на Меркел. Там нервите се свързват с тройния нерв, който днес се смята, че е в голяма степен свързан както с обикновените главоболия, така и с мигрените.

Изследователите смятат, че лидокаинът по някакъв начин „съкращава тази магистрална неврална пътека, свързвана с повтарящи се главоболия или мигрени”.

Той със сигурност действа, защото едно единствено третиране с него снижавало нивата на болката при мигренозен епизод от посочената от самите участници сила 8 (от 10) на 4 (от 10). Освен това, 35 процентното снижаване на болката траяло цял месец след третирането.

Всъщност, 94 процента от хората в изследването изпитвали бързо и трайно облекчаване на болката, което е много силен индикатор за предстои да се случат добри неща.

Ако някога ви е била необходима болкоуспокояваща инжекция за мигрена, то най-обещаващата новина относно това лечение е, че няма да ви се налага повече да се притеснявате за токсичността на такава инжекция, която може да увреди черния дроб, бъбреците и гастроинтестиналния ви тракт.

А в даден момент може да притежавате пулверизатор, който да използвате може би два пъти в годината, и който да носите винаги със себе си за спешни случаи.

Очаквам с нетърпение допълнителните тестове и рецензията. Необходимо е да видим дългосрочното действие върху нервите в резултат на прякото нанасяне на лидокаина. Ще следя развитието и ще ви осведомявам своевременно за него.

Марк Уайли

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/spray-away-migraine-pain/

Снимка: raleighncs.blogspot.com

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *