Слънчевата активност силно влияе върху живота ни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

solarflare-1

Денят на раждане влияе на продължителността на живота

(NaturalNews) Лесно е да попаднем в капана на материалните неща на съвременното общество, преминавайки устремно през живота без да обръщаме внимание дори и на небето над нас. Движим се по целия свят без да осъзнаваме, че висим от сфера, заземени от мощната сила на гравитацията, която ни пази да не паднем в небето и да изчезнем в тъмнина. Въртим се около сфера, а същата тази сфера, на която разчитаме, се върти около гигантски огнен източник на топлина. Когато спрем и погледнем нагоре, ние осъзнаваме, че сме оставени на милостта на много по-могъщи сили във Вселената. В такива моменти се чувстваме нищожни, смирени, но в същото време се усещаме и силни, част от звездния прах, минералите, чудесата и енергията.

Хората, родени при спокойна слънчева активност се радват на 5 години по-дълъг живот

И така, какво въздействие имат звездите, слънцето и луната върху нашето съществуване на Земята? Астрологическата активност на слънцето оформя ли продължителността на живота ни, житейския ни път? Според изследвания от Норвегия, слънчевата активност по време на раждането на даден човек може да повлияе на продължителността на живота на този човек. Норвежки учени откриха, че хората, родени по време на спокойна слънчева активност живеят много по-дълго. Когато хората са родени по време на слънчеви бури и на повишена слънчева активност, продължителността на живота им обичайно е с пет години по-кратка. Изследването се основава на демографски данни за 8600 норвежци, родени между 1676 и 1878 година, като тези данни са сравнени с данните за активността на слънцето в деня на раждането на всеки един от тях. Данните са извлечени от църковните регистри и включват продължителността на живот както на бедни, така и на заможни хора.

Активността на слънцето играе ли си с човешките енергийни полета?

Приблизително на всеки 11 години слънцето завършва един свой цикъл и навлиза в период на повишена слънчева активност. През този период се появяват слънчеви петна, има слънчеви изригвания, и магнитни бури се разнасят от слънцето в космоса. Днес, тази активност влияе на радио комуникациите и на електрическата мрежа на Земята. Навигационното оборудване и сателитите могат да понесат увреждания по време на тези соларни бури.

Интересното е, че норвежките учени за първи път откриха постоянна връзка: Когато соларната активност се характеризира с мощни изригвания и геомагнитни бури, хората, родени в този промеждутък живеят средно с 5.2 години по-малко от хората, родени по време на спокойна слънчева активност. Активността на слънцето някак влияе на човешкото преминаване през живота, въздействайки върху човешките енергийни полета, ДНК-то и клетъчните ни процеси.

Изследването, публикувано в списанието Proceedings of the Royal Society B, обобщава: „Бурната соларна активност при раждане снижава вероятността за оцеляване до зряла възраст”, като по този начин снижава средната продължителност на живота. Изследването, също така съобщава, че продължителността на живота на жените е по-чувствителна на слънчевите бури в момента на раждането и се влияе повече, отколкото продължителността на живота на мъжете.

Повишената слънчева активност може да въздейства на плодовитостта, ДНК-то и клетъчната ни функция

Изследването прави и други заключения. Авторите на изследването отдават повишената слънчева активност на повишената ултравиолетова радиация, причиняваща увреждане на клетките, увреждане на ДНК-то и проблеми с репродуктивността.
„Ние за първи път показваме, че не само оцеляването на бебетата, а оттук и продължителността на живота, но и плодовитостта са статистически свързани със соларната активност при раждането на даден човек”, пишат те.

Учените също така съобщават, че соларната активност „значително снижава” плодовитостта при жените, родени в категория „бедни”. Те обясняват „Въздействието на социално икономическото положение върху връзката между соларната активност и плодовитостта показва, че бременните жени с високо социално положение са по-способни да избягват неблагоприятните въздействия на повишената соларна активност”.

Изследователите посочват, че когато ултравиолетовата светлина е повишена при раждането на даден човек, тя може да понижи нивата на В витамина фолиева киселина в тялото му. Недостиците на фолиева киселина днес се свързват с по-висока заболеваемост и смъртност при бебетата, и тези недостици на витамина могат да са причинени от слънчевите изригвания.

Л. Джей. Девън

Източник:
http://www.naturalnews.com/048477_solar_activity_longevity_astrology.html

Снимка: yourexpatblog.blogspot.com

Прочетете още по темата:

АПАНА ВАЮ – Животоспасяваща

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *