Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

detox hair 470_2766499

Когато стане въпрос за купуване на продукти за грижа за косата, много потребители се поддават на добрия маркетинг. Рекламите със страхотни жени, отмятащи гъсти блестящи къдрици от раменете си могат да убедят почти всеки, че продуктът, който е превърнал тяхната коса в нещо, с което да се гордеят и да се перчат би следвало да действа и за „мен”.

Не е трудно да се купят традиционните шампоани и балсами, защото обикновено са на доста сносна цена и понякога дори твърдят, че съдържат естествени съставки. За жалост, бърз прочит на етикета често променя картинката.

Продуктите за коса са едни от най-малко регулираните потребителски стоки в САЩ, а някои от съставките им дори не се споменават. Много от тях съдържат парабени, които е известно, че разстройват хормоните и че са потенциални канцерогени за хората или фталати, които са токсични за имунната система и засягат репродуктивната система – наред с множество други химикали.

Търговските продукти за коса също така оставят по косата пласт силиконови деривати. Използването на синтетични продукти за косата може да окаже значителни странични ефекти, особено с натрупването на токсините в тялото след време.

Ако използвате каквито и да било други продукти, освен напълно естествени, то косата ви вероятно плаче за детоксикация. Забележка: Д-р Бронър произвежда някои чудесни продукти в това отношение – и ние искаме високо да ги аплодираме, имайки предвид силната им подкрепа за кампанията Initiative 522 в щата Вашингтон, призоваваща за обозначаване на ГМО продуктите върху етикетите.

Целта на детоксикацията е освобождаването от всичките боклуци, които се наслояват върху косата и скалпа след много години на употреба на повечето от шампоаните и балсамите. Детоксикацията ще ви позволи да преминете към използването на изцяло натурални, направени от растителни масла шампоан и балсам, за да се радвате на наистина здрав скалп, естествено красива и блестяща коса, без да тровите себе си и околната среда.

Не забравяйте, че съвременните шампоани съществуват едва от трийсетте години на миналия век; преди това шампоаните са се правели изцяло от естествени масла. Детоксикацията ще наложи да не използвате абсолютно никакви, купени от търговската мрежа продукти за коса в продължение на няколко седмици. Когато фоликулите на косата ви започнат да се отпушват, естествените масла също ще се раздвижат, което означава, че ще усещате косата си по-мазна през това време.

Може да са необходими 3 до 4 седмици, за да премине това състояние на косата ви, така че ще се нуждаете от известно търпение. Макар че този етап може да е труден, връзването на косата на конска опашка може да облекчи малко нещата (приемайки, че косата ви е достатъчно дълга, разбира се).

Просто помнете, че в крайна сметка това не е дълъг период от време, който да издържите, особено ако се вземат предвид дългосрочните ползи от процедурата.

За ускоряване на процеса на детоксикация, обмислете използването на прочистващата маска и шампоана за коса – домашно направени и напълно естествени в дадените по-долу рецепти.

Детоксикираща маска за коса

Съставки:

½ ч.ч. бентонит на прах

½ ч.ч. гел от алое вера

¼ ч.ч. ябълков оцет

Още 1 допълнителна ч.ч. ябълков оцет

Указания:

Смесете бентонита, гела от алое вера и ¼ ч.ч. ябълков оцет добре и втрийте в косата;  оставете половин час и след това изплакнете с една ч.ч. ябълков оцет като оставите да действа 1 до 3 минути. След това измийте със шампоан, приготвен по следната рецепта:

Естествен, домашно направен шампоан

¼ ч.ч. органично кокосово мляко

80 мл течен сапун

½ ч.л. масло витамин Е

20 капки етерични масла по ваш избор, като например мента, лавандула, розмарин или комбинация от тях

Указания:

Смесете всички съставки, разбивайки ги добре, за да се смесят. Разтръсквайте преди всяка употреба.

Вашето здраве и коса, както и планетата ни ще ви благодарят за прочистването!

~The Alternative Daily

Източник: Do This to Detox Your Hair, 5 January 2014

http://www.thealternativedaily.com/detox-hair/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N140106

Снимка: shine.yahoo.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *