Усмивката ви кара да изглеждате и да се чувствате най-добре

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

julia-roberts-smile

Повечето хора се усмихват импулсивно, защото това е естествена реакция към неща, които приемаме за умни, смешни или радостни. Тази естествена реакция носи множество ползи за здравето и ако не забравяме да се усмихваме може да ни помогне да се чувстваме по-добре и да изглеждаме възможно най-добре.

Освен това, като знаете ползите от усмихването, това ще ви осигури показването на красивите ви бели зъби при всеки възможен случай!

7 причини да се усмихваме повече

Подобрен имунитет

Когато се усмихвате, това въздейства на тялото ви на биохимично ниво и освобождава ендорфини. Ендорфините са естествени болкоуспокояващи средства и помагат на тялото да се бори и с признаците на болест. Ако се усмихвате често, вие ще сте по-устойчиви на неща като простудни заболявания, както и на неудобството, свързвано с напрежение в мускулите.

По-младежки външен вид

По-младежкият външен вид винаги е нещо добро, а широкота усмивка сваля две години от външния вид. Изследователи в Института Макс Планк в Берлин изследвали повече от хиляда снимки и открили, че снимките на хората с най-големи усмивки най-често били свързвани с младост.

Когато свързали снимките с действителните хора на тях, изследователите определили възраст на всеки от усмихнатите хора с около две години по-млада от действителната.

Повече щастие

Когато се усмихвате, тялото ви освобождава серотонин, който регулира съня и настроението и има естествено антидепресантно действие. Когато се усмихвате повече и повишавате щастието си като цяло, вие сте по-продуктивни и откривате, че се наслаждавате повече на всичко, може би дори на нещата, които по-рано ви дразнеха.

По-малко стрес

Стресът е нещо, което не можете да избегнете напълно, но можете да развиете ефикасни стратегии за справяне с него, така че той да няма толкова тежко въздействие върху вас. Усмихването е един от най-лесните начини да намалите стреса си и по-лесно да се справяте с него.

Повече доверие

Хората са по-склонни да вярват на другите, когато те се усмихват искрено. Това помага за подобряване на взаимоотношенията ви с приятелите и членовете на семейството. Когато сте в добри отношение с хората около вас, ще забележите подобрения в психическото и емоционалното си здраве.

По-добра перспектива

Щом става дума за живота, повечето неща са свързани с това да виждате по-пълно голямата картина. Когато се усмихвате, това ви дава възможност да отстъпите крачка назад и наистина да оцените ситуацията, така че да спрете да се стресирате за дребните неща, които имат по-малко въздействие отколкото осъзнавате.

Също така, ще се наслаждавате на по-силно усещане за будност, така че ще взимате най-логичното решение за ситуацията.

Емоционална сила

Ако сте в емоционално трудна ситуация, като отделите минута да се усмихнете, това ще ви помогне да си съберете мислите и да укрепи емоционалното си състояние. Можете да се усмихвате навсякъде, за да спомогнете за овладяването на негативните емоции, които ви изкарват извън равновесие. Дори и да ви се наложи насила да се усмихвате, вие ще извличате много от тези ползи.

Следващия път когато някой ви каже да се усмихнете, възползвайте се от възможността. Това може да е най-естественият начин да сте по-щастливи и по-здрави.

~The Alternative Daily

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/7-reasons-smiling-helps-look-feel-best/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N150102
Снимка: zeptymuz352.wordpress.com

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *