Магнезият полезен срещу мигрената

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Тук добавяме информация за магнезия, който е най-ефикасният минерал в битката с мигрените изобщо. Той е начело в списъка на естествените хранителни добавки и билкови лекове, които просто могат да направят обезболяващите лекарства ненужни.

migrena_2

Магнезият играе роля в плавното функциониране на мускулите и на скелетната мускулатура. Освен това, при пациентите с мигрени и главоболия, при напрежение се наблюдават значително по-ниски нива на магнезий в кръвта и слюнката. Знае се, че недостигът на магнезий може да причини спазъм на кръвоносните съдове в мозъка и може да причини повишено отделяне на такива медиатори на болката като ‘субстанцията Р’.

Клинични изследвания от години показват обнадеждаващи резултати при приемането на магнезий като хранителна добавка при мигрена, както следва:

В изследване с добро качество, 20 пациентки с менструална мигрена били лекувани или с по 360 мг магнезий на ден или с плацебо. В групата, лекувана с магнезий, броят дни с главоболие бил снижен. Освен това, нивата на магнезий вътре в клетките били значително повишени.

В друго изследване с добро качество, на 43 пациенти с мигрена били давани по 600 мг магнезий на ден или плацебо. Хранителните добавки с магнезий значително снижили броя на атаките от мигрена в сравнение с плацебото.

В друго добро изследване, 81 пациенти с мигрена на възраст 18-65 години получавали или по 600 мг магнезий на ден или плацебо. Магнезият довел до снижаване от 41.6% на честотата на атаките, докато при пациентите, получавали плацебо снижаването било само с 15.8%. Също така, броят на дните с мигрена и използването на лекарства против мигрена били снижени само при групата, получавала магнезий. Неблагоприятните странични ефекти при пациентите, получавали магнезий включват диария при 18.6% от тях, и дразнене на стомаха при 4.7%.

В рандомизирано, двойно сляпо, плацебо контролирано изследване на деца на от три до седемнайсет годишна възраст с мигрена, на 58 от тях давали магнезиев оксид, а на 60 плацебо. При децата, получавали магнезий имало намаляване на честотата на главоболията, но не и при групата, получавала плацебо. Освен това, в сравнение с плацебото, хранителните добавки с магнезий довели до намаляване силата на главоболието.

white pills

Интравенозното приложение на магнезия е доказало, че е доста ефективно в лечението на силните мигренозни главоболия в спешните отделения.

от д-р Дейвид Хуан

Източник:

Doctors Health Press, Can This Mineral Fight Migraine Pain, 24 August 2011

Снимка: www.vitamedzona.com

Прочетете още за магнезия: 10 причини да използваме Епсом соли

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *