Акупресура на стъпалото: 7 точки за снижаване на стреса и стимулиране на метаболизма

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Мислите и визуализирането въздействат на света около нас, но най-силното им въздействие е върху собственото ни тяло.

Въображението ни е най-ефективно когато сме спокойни и е препоръчително да си се представяме в най-добра форма сутрин след събуждане и отново вечер преди заспиване. Както разбира се и след йога, медитация, масаж или рефлексология понеже това са моментите когато се чувстваме много спокойни.

Рефлексологията ни успокоява и ни поставя в състояние на дълбок покой и релаксация и тогава сме податливи на внушенията, които правим сами за себе си — съвсем като при хипноза. При акупресура ни се дава възможност за реализиране на всичко, което сърцето ни желае.

Умът работи като компютър – ние имаме способността както да програмираме, така и да изтриваме всичко, което искаме относно себе себе си или живота си.

Рефлексологията незабележимо въздейства върху органите, жлезите и всяка част от тялото като стимулира рефлексните зони/точки върху стъпалата, ръцете, лицето и ушите.

В някои зони на тялото има хиляди нерви — само в стъпалата има 15000 нерви! Ето защо рефлексологията има така успокояващо и облекчаващо действие.

Много хора търсят успокоение като прекаляват с приятните неща, особено с храната и напитките, което в крайна сметка води до отрицателно въздействие върху здравето, и рефлексологията може чудесно да противодайства на вредното ни самоугаждане. Често преяждаме в резултат на напрежение и стрес.

Винаги когато се глезим с каквато и да било форма на релаксация, това ни предоставя усещането за ситост, чувстваме се обичани, заземени и с много по-добро усещане за това кои сме всъщност. Рефлексологията може също така да ни помогне в свалянето на килограмите и в правенето на по-добри избори относно начина си на живот. Като стимулираме посочените на схемата зони върху стъпалата си, ние директно въздействаме на жлезите, органите и нервната система и това ни помага да се чувстваме и да изглеждаме най-добре.

reflexology-massage

Забележка: тава в схема на ляво стъпало

С помощта на палеца или показалеца си натискайте всяка от следните зони, посочени в схемата в продължение на пет секунди.

  1. Външната страна на палеца (зоната на хипоталамуса в мозъка) контролира апетита и жаждата.
  2. Средата на палеца (хипофизата или „главната жлеза”) стимулира и балансира секрецията на хормоните на всички други жлези.
  3. Долната част на палеца (щитовидната жлеза) регулира метаболизма.
  4. Слънчевият сплит/диафрагмата (точката в средата в долната част на табана на стъпалото) снижава стреса.
  5. Следващата точка в дясната част на вдлъбнатата част на стъпалото (надбъбречната жлеза) спомага поддържането на енергийни нива за горене на калориите.
  6. Стимулирането на уринарния тракт ще ви помогне да се освободите от задържането на течности.
  7. Точката почти в средата на стъпалото преди започването на петата (дебелото и тънките черва в храносмилателната система) стимулира тези органи за насърчаване на изхожданията и за облекчаване на подуването на стомаха

Практикувайки рефлексология вие ще откриете най-доброто си аз като по ред масажирате стъпалата си едно по едно.

Източник:

http://www.healthylifetricks.com/diy-foot-reflexology-7-pressure-points-to-reduce-stress-boost-metabolism/

Снимка: www.psikolojihaber.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *