15 промени, които ще намалят риска ви от рак наполовина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вече повече от 40 години войната срещу рака се води в крайно невежество. Не е тайна, че не печелим войната с рака, понеже той продължава да е водещ убиец в Съединените щати и в по-голямата част от развитите страни в света.

cancer-jmndrncaqvr9n1e3fxor

Ракът някога беше рядко заболяване…

На база на изследвания на човешки останки от 5300 години преди Христа до средата на 19-ти век, знаем, че ракът е бил доста рядко заболяване.

Случаят вече не е такъв… през 2012 година се очаква повече от 1.6 милиона нови случая на рак да бъдат диагнозирани, а повече от 1500 души ще умират от него всеки ден. Ракът днес е отговорен за всяка четвърта смърт и Съединените щати.

Онова, което може да ви изненада е че дори Американското раково общество заявява, че около една-трета от смъртните случаи, причинени от рак биха могли да бъдат предотвратени с някои промени в начина на живот, понеже тези смъртни случаи се свързват с прекомерно тегло, липса на физическа активност и вредна храна (като тук изобщо не се взимат предвид рака, свързан с пушенето). Всъщност, Американското раково общество казва, че американците биха могли реалистично да намалят смъртните случаи, причинени от рак наполовина като просто направят няколко лесни промени в начина си на живот, както следва:

Хранете се здравословно 

Включете повече физически упражнения в ежедневието си

Спрете да пушите днес

Правете си периодично прегледи и скрининг за рак

15-те най-добри съвета за превенция на рака

Успокоително е, че дори консервативни изследователи вече се съгласяват, че прости промени в начина на живот водят до повече от 50 процентно снижаване на заболеваемостта, но защо да спираме дотам?

Аз вярвам, че вие можете НА ПРАКТИКА ДА ЕЛИМИНИРАТЕ  риска си от рак, ако следвате стратегии за снижаване на риска, които все още не са „доказани” официално от консервативни изследователи.

Вярвам, че по-голямата част от всички видове рак биха могли да бъдат предотвратени като просто се прилага здравословен начин на живот, съдържащ се в препоръките по-долу.

1. Избягвайте захар, особено фруктоза

Всички форми на захар са вредни за здравето като цяло и насърчават появата на рак. Фруктозата, обаче, очевидно е една от най-вредните форми на захар и трябва да се избягва колкото се може повече.

2. Оптимизирайте приема си на витамин D

Витамин D влияе на практика на всяка клетка в тялото и е едно от най-мощните средства срещу рак в природата. Витамин D всъщност е способен да влиза в раковите клетки и да задейства апоптозата им (тяхната клетъчна смърт). Ако сте болни от рак, нивото ви на витамин D би следвало да бъде между 70 и 100 нг/мл. Витамин D действа синергично с всяко лечение на рака, което ми е известно, без неблагоприятни ефекти.

3. Редовно правете физически упражнения

Има множество изследвания в момента, които показват много мощния ефект на физическата активност за драматичното снижаване на риска от рак. Тя най-вероятно го постига посредством оптимизирането на инсулиновата и лептинова сигнализация.

4. Избягвайте неферментирали соеви продукти

Неферментиралата соя съдържа голямо количество растителни естрогени или фитоестрогени, известни също като изофлавони. В някои изследвания, соята показва, че действа едновременно с човешкия естроген и повишава пролиферацията на клетките на гърдата, което повишава вероятността от възникването на мутации и на ракови клетки.

5. Подобрете чувствителността на инсулиновите си рецептори

Най-добрият начин да направите това е като избягвате захарта и почти всички зърнени растения, дори и органичните, все едно сте един от двете-трети хора, които са с наднормено тегло, защото те вероятно влошават инсулиновата и лептиновата ви сигнализация.

6. Поддържайте здравословно тегло

Това ще стане естествено когато започнете да ядете правилните храни и да правите физически упражнения. Важно е да свалите излишните тлъстини в тялото си, защото тлъстините произвеждат естроген.

7. Пийте по литър органичен сок от зелени зеленчуци на ден

Наистина, правенето на сокове е невероятно забавен, лесен и здравословен начин за сваляне на нежеланите килограми без каквато и да било борба и лишения. Нищо няма да изгубите, ако направите зелените сокове редовна част от начина си на живот. За начало, ето вкусен и лесен сок, с който да дадете старт на отслабването си:

4 моркова; 2 ябълки; 1 краставица; ½ глава червено цвекло (обелена); 1 стрък целина;

1 лимон; 3 см джинджифил

Пуснете всичко през сокоизтисквачката и се насладете!

8. Набавяйте си много висококачествени животински омега-3 мазнини като масло от крил

Недостигът на омега-3 е често срещан основен фактор за рак, и понеже повечето видове рак имат възпалителен компонент, над-регулирането на кокс-2 (Cox-2) ензимната дейност, омега-3 мазнините – особено на ейкозапентаеновата киселина – ще попречи непосредствено на възпалителния процес.

9. Куркумин

Това е активната съставка в куркумата, и във високи концентрации тя може да е много полезна в лечението на рака. Например, тя е демонстрирала голям терапевтичен потенциал в предпазването от метастази при рак на гърдата. Всъщност биомедицинската литература днес потвърждава, че куркуминът има потенциал в предпазването от и/или побеждаването на доста повече от 100 различни вида рак. Важно е да се знае, че куркуминът обикновено не се усвоява добре така че прочете те как да се справяте с този проблем тук. !!!

10. Избягвайте да пиете алкохол

Избягвайте да пиете алкохолни напитки или поне ги ограничете до една на ден за жените и до две на ден за мъжете.

11. Избягвайте електромагнитните полета колкото се може повече

Дори електрическите одеала могат да повишат риска от рак. Също така, бъдете много предпазливи с употребата на мобилния си телефон.

12. Избягвайте терапията за заместване със синтетични хормони, особено, ако сте изложени на рискови фактори за рак на гърдата.

Ракът на гърдата е рак, свързан с естрогена и според изследване, публикувано в списанието Journal of the National Cancer Institute, процентите на рака на гърдата при жените спадат в тандем със снижената употреба на хормонално заместващата терапия.    (Има подобни рискове за по-младите жени, които използват контрацептивни средства. Противозачатъчните хапчета, които съдържат синтетични хормони, се свързват с рак на маточната шийка и на гърдата.)

Ако преживявате прекомерни симптоми на менопауза, може да помислите за биоидентична хормонално заместваща терапия вместо това, която използва хормони, които са молекулярно идентични с онези, произвеждани от тялото ви и които не причиняват хаос в организма ви. Това е много по-безопасна алтернатива.

13. Избягвайте ВРА, фталати и други ксеноестрогени.

Това са естрогеноподобни съединения, които се свързват с повишен риск от рак на гърдата, и са така да се каже естрогени от обкръжаващата среда, съдържащи се в голяма част от пластмасите, продуктите за лична хигиена и в други стоки за домакинството.

14. Внимавайте за прекомерни нива на желязо.

Това всъщност е много често срещано след спирането на менструалния цикъл при жените, както и при някои мъже. Повишеното количество желязо всъщност действа като мощен оксидант, увеличавайки свободните радикали и повишавайки риска от рак. За щастие, изследването на нивата на желязо е лесно и може да се направи с обикновено изследване на кръвта, наречено изследване на серумния феритин. Аз смятам, че това е едно от най-важните изследвания, което всеки трябва да прави редовно като част превантивното и проактивно, щателно следене на здравето си. Феритинът е протеинът, който пренася желязото и не трябва да надвишава 80. Ако е повишен, вие просто можете да дарите кръв, за да го намалите.

15. Уверете се че не страдате от недостиг на йод

Има необорими доказателства, които свързват недостига на йод с някои форми на рака. Д-р Дейвид Браунстайн, автор на книгата Iodine: Why You Need It, Why You Can’t Live Without It, е защитник на теорията за йода и рака на гърдата. Йодът всъщност има мощни противоракови свойства и е доказал, че причинява клетъчна смърт на раковите клетки при рак на гърдата и на щитовидната жлеза.

Д-р Меркола

 

Източник:

http://eatlocalgrown.com/article/13496-cut-your-cancer-risk-in-half.html

Снимка: www.mynewsdesk.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *