Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Amber-Products

От незапомнени времена хората традиционно използват даровете на природата за лечение. Макар че понякога тези лекове биват наричани „алтернативни”, природната медицина е основна форма на лечение в много страни по света. И колкото повече научаваме за „синтетичните” лекарства – и за техните странични ефекти – толкова повече искаме да се придържаме към природата и към всички естествени неща, за да сме здрави и да се лекуваме природосъобразно.

Има множество лековити скъпоценни камъни и кристали, но сред множеството един се откроява и това е балтийският кехлибар. Истинският балтийски кехлибар съществува от милиони години. Той е доказал ненадминатите си способности да лекува както тялото, така и ума и душата.

Невероятните свойства на кехлибара при никненето на млечните зъбки

Кехлибарът чудесно облекчава болката в горната част на тялото, включително в главата, врата и гърлото особено при конгестия. Лековитите нанизи и гривни от кехлибар контролират болките, свързвани с ревматизъм, артрит, болки в мускулите и ставите. Освен това, балтийският янтар има впечатляващата способност да действа като лек при тревожност и да елиминира умора и изтощение.

Кехлибарът отваря центъра (чакрата) в гърлото и така способства лечението на гуша и на други проблеми с гърлото. Той лекува също стомаха, далака, бъбреците, пикочния мехур, черния дроб и жлъчката. Кехлибарът укрепва лигавиците и облекчава ставните проблеми.

Кехлибарът, освен че премахва депресията и че стимулира интелекта, подсилва самоувереността и творческото начало, позволявайки на човек да изразява себе си по-добре. Той насърчава вземането на решения, спонтанността и дава мъдрост, равновесие и търпение.

Вижте как ни помага балтийският янтар

  • позволява на тялото да се самолекува
  • излъчва лечебна енергия и усвоява негативната енергия, ето защо трябва често да се почиства
  • успокоява нервите и стимулира интелекта
  • привлича ефирните и физически енергии, пречиства околната среда
  • предоставя успех при лечението на заболявания на бъбреците и пикочния мехур
  • има стимулиращи имунитета свойства
  • има противовъзпалителни и терапевтични свойства

Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали – 1

Откъде са всички тези невероятни характеристики на балтийския кехлибар? От природата от преди милиони години. Балтийският кехлибар е вкаменена смола от боровите или иглолистни дървета, които растели в днешна Северна Европа – район, простиращ се от южните части на днешна Скандинавия и прилежащите на Балтийско море райони, като част от тях днес са на дъното на това море. Със затоплянето на климата в тези райони иглолистните дървета започнали да секретират големи количества смола. Учените смятат, че естественият балтийски кехлибар се в втвърдявал във времето в резултат на окисляване. Ако подържите балтийски кехлибар в ръката си, ще почувствате топлина, а в контакт с тялото той отделя много релаксиращ аромат.

Как да разпознаваме истинския от изкуствения кехлибар?

Изкуственият кехлибар е или синтетичен или се прави чрез слепването на висока температура на парченца кехлибар. За да откриете дали кехлибарът е истински или не вземете две купички и ги напълнете с вода. В едната добавете две чаени лъжици сол и разбъркайте водата до разтварянето на солта. След това потопете кехлибара във водата, а после в солената вода. Истинският кехлибар „плува” в солена вода. Ако кехлибарът, който сложите в солената вода изплува на повърхността, значи е истински. Ако ли той потъне, това е сигурен знак, че кехлибарът не е истински.

Нанизите от балтийски кехлибар, използвани при кърмене са приятни, леки и много красиви, янтарът, както също наричаме кехлибара, сияе и излъчва енергии на спокойствие и мир за носещите ги. Както вече споменахме, многото терапевтични качества на кехлибара предоставят естествено успокоение на болките. Но балтийският кехлибар също така е и лек против тревожност, който освобождава от умора, скука и изтощение и ни дава самоувереност. Не е за чудене че в много части на света, особено в Европа, лечението с кехлибар е традиция, която се предава от поколение на поколение.

Полезен за бебетата при никненето на зъбките, кехлибарът също така отблъсква негативните енергии и ги предпазва от злини. Герданите от кехлибар са подходящи и полезни и за всеки, който се грижи за тях от майките, бабите до гледачките. Какво по-хубаво от това да носите наниз от красиви късове кехлибар, галещи очите с красотата си и кожата с топлината си, и в същото време отделящи лековити енергии и ухание, които неусетно, но трайно подобряват здравето на ума, тялото и душата…

5 лечебни кристали които трябва да имате през 2017

Защото кехлибарът принадлежи към малък клас органични полускъпоценни камъни, които не са кристали, нито минерали, а биологичен продукт на природата, защитна смола, процеждала се от дърветата в гъстите праисторически гори и вкаменявала се в продължение на милиони години. Кехлибарът е възхваляван в метафизичния свят заради енергийните и лечебните му свойства и заради очарователната жизнена сила, която излъчва. Кехлибарът е силно свързан със слънцето и земята, както и с някога живите насекоми, организми и растения, които завинаги са пленени в златистата му структура. Кехлибарът е съзвучен с древната мъдрост и е мощно средство за призоваване на спомени от минал живот или за припомняне на генетични уроци и изживявания предавани ни от предците. Той е полезен за изчистване на неблагоприятни родови модели и за задействане на привилегии, които човек сам си избира.

Представяме ви коментар от читател във Фейсбук:

Mimi Emilova Още за кехлибара знам, че от време на време се пречиства във солена вода, после го оставям на слънце да се зареди, особенно, ако го имате от мн години. Зареждането е сутрин с най ранните лъчи, и най късно до 10-11 преди обяд

И накрая, кехлибарът е естествено пречистващо средство, ценено заради способността му да извлича болката и заболяванията от физическото тяло, както и от ума и душата, като усвоява негативните или инертни енергии и да ги трансформира в чиста и положителна енергия. Това стимулира собствените механизми на тялото и то се самолекува. Кехлибарът повишава жизнеността и спомага регенерирането на тъканите. Той е идеален за пречистването и реактивирането на чакрите, особено на сакралната и на тази на слънчевия сплит, и е отлично средство за пречистване на заобикалящата го среда. Кехлибарът излъчва ярка, лековита енергия, която е благоприятна за здравето и благосъстоянието ни, и която е чудодейна при възстановяване след болест, за смекчаване на депресия или за преминаване през процеса на тъжене. Кехлибарът също така предоставя защитен щит срещу негативните енергии и на него може да се разчита за премахването на токсичността в живота и взаимоотношенията ни.

Още употреби на кехлибара

Носете кехлибар при възстановяване след болест или нараняване за да повишите жизнеността си и да възвърнете присъщата си сила и желание за уелнес. Вибрациите на жизнена сила в кехлибара дават топлина дълбоко в съзнанието на човек и проникват като енергия в целия организъм. Кехлибарът може да се използва за постигане на дълголетие, той е прекрасен за възрастните хора.

Amber_Sphere_50mm-700x700-300x300

Златисто оранжевият кехлибар е символ на красотата и добротата, той е късметлийски талисман за повишаване на естественото сияние и за привличане на трайна любов. Като символ на любовта, той може да се използва за привличане на сродната ни душа или за предпазване от негативни външни влияния и намеса. Кехлибарът прекрасно гарантира обещания и се използва при подновяване на брачните обети.

Счита се, че кехлибарът „запалва” желанието, така че той помага в лечението на импотентност и фригидност, незаменим за плодовитостта на жените и потентността на мъжете.

Кехлибарът е изключително полезен, защото натъркването на тялото с него ни освобождава от негативни настроения, облекчава тревожността и отблъсква нежеланата енергия струяща от други хора. Допирът до него затопля и колкото повече се докосваме до него, толкова повече положителна въздигаща и постоянна енергия отделя той. Носете го в джоба си, като бижу или броеница като редовно го почиствате избърсвайки го с влажна кърпа за освобождаване на насъбралата се в него отрицателна енергия.

Използвайте кехлибар за пречистване на заобикалящата ви среда преди да я използвате или премахвайте отрицателната енергия като поставяте предмети от кехлибар около себе си, използвайте спрей, съдържащ кехлибар като еликсир или горете кехлибар като тамян. Кехлибарът предоставя ефективна защита и след прочистването на пространството.

Лечителите премахващи нежелани присъствия от енергийното поле използват кехлибара като ценен съюзник за запечатване на аурата след извличането и пречистването на всички остатъчни негативни модели. Кехлибарът помага на хората които желаят да започнат да изследват психическата си чувствителност като им предоставя светлинна бариера срещу негативните сили докато те съумеят да контролират интуитивните си умения.

Шунгит: Чудодейният камък

Кехлибарът съдържа енергия за емоционално лечение. Той лекува и подкрепя емоционалното тяло като отблъсква негативните енергии, които крадат оптимизма и желанието ни за живот като ги заменя с даващи сила честоти и така помага за положителна промяна. Той е идеален за хората, които се борят със склонност към самоубийство, пристрастяване или депресия, безпокойство или сезонно афективно разстройство като им предоставя светлина в края на тунела. Кехлибарът помага за премахването на пречките които сами поставяме на пътя си, както и отблъсква негативните енергии на другите от нас. Той ни дава куража да поставяме граници между себе си и приятелите, колегите и семейството си и да осъзнаваме че е безопасно да сме силни в любовта си.

Кехлибарът внася равновесие и стабилност в живота ни и насърчава търпение и гъвкавост. Топлата му и искряща енергия стимулира жизнерадост и доверие и подсилва вярата ни в себе си. Кехлибарът подсилва интелекта, подобрява краткосрочната памет, стимулира разбирането на посланията от миналото ни помагайки ни да взимаме решения и да продължаваме напред в живота. Кехлибарът е чудесно средство за превръщането на мечтите в реалност.

amber-roses

Амулети от кехлибар можете да носите за:

♥ романтична любов ♥ пречистване на душата ♥ прочистване на тялото ♥ оздравяване ♥ енергия ♥ щастие ♥ подсилване на търпението ♥ извличане на негативната енергия от тялото ♥ равновесие ♥ сила ♥ спонтанност ♥ мъдрост ♥ подсилване на късмета и успех ♥

Направете си личен олтар за сбъдване на стремежи

Източници:

http://www.healingamber.ca/About-Baltic-Amber_ep_41.html

https://www.crystalvaults.com/crystal-encyclopedia/amber

http://www.charmsoflight.com/amber-healing-properties.html

Снимки: The Amber Centre London; CareGivers; Perfect Plants

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *