Направете си личен олтар за сбъдване на стремежи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

personal-altar

Ако най-наподобяващото на олтар нещо в стаята ви е нощното шкафче, на което си оставяте мобилния, може би е време да внесете малко кристалeн блясък в това спокойно място за сън. Направата на олтар е начин да диктувате каква енергия привличате в стаята си. Чрез него вие подреждате по важност духовните си нужди и внасяте спокойна увереност в заобикалящата ви среда. В този смисъл, голото нощно шкафче, на което се мъдрят единствено ключовете ви и технически устройства, поставя приоритет върху вещите. Зърването на свещенни за вас неща преди да си легнете и когато се събуждате сутрин може да е важно напомняне за нещата, които искате в живота си и за това каква енергия трябва да въплълщавате в себе си, за да се реализира съответната действителност.

Върху олтара не трябва да има единствено кристали. Това е място за вещи, с които вие имате силна връзка. Там може да сложите красивата мида, която намерихте на плажа, перо, което ви напомня да сте свободни и да се възвисявате, дреболийка, която са ви подарили, пееща купа за релаксация, китка от салвия за прочистване на пространството, свещи за ароматерапия или сувенир, който сте си донесли от някое от пътуванията си. Сантименталното значение на всяко от тези богатства ще буди приятни спомени у вас и ще ви влива спокойствие когато най-много се нуждаете от него—рано сутрин и късно вечер. Дали искате да снижите напрежението от изминалия ден или да зададете приятен тон за започването на новия, този кристален олтар ще е перфектната отправна точка за вас.

За този мощен полускъпоценен камък: Шунгит: Чудодейният камък

Именно лековитите кристали са идеални за олтарите понеже често пъти предоставят релаксация. Кристалите за отпускане на стреса, кристалите за пречистване и кристалите за привличане на любов са популярни основни елементи в свещенните олтари. Те включват розов кварц за вселенска любов, аметист за сваляща стреса релаксация, флуорит за емоционално равновесие, селенит за зареждане и пречистване, родонит за съчувствие, ахат синя дантела за спокоен ум,   и содалит за успокояваща радостна енергия. Макар че тези са чудесни предложения, подреждането на олтар трябва да се основава върху собствената ви интуиция. Изберете камъни, които усещате, че ви привличат. Често олатрът непрестанно се променя. Колекцията от лечебни камъни и дребни фигурки, които ви зареждат с любов в даден момент, в друг момент може да е съвсем различна.

Полезно е да знаем: Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

settingupanaltar-296x197

Създайте си сутрешен ритуал като подредите олтар и се чувствате свързани с него

След като приключите с подреждането на олтара, вие ще сте готови да започнете осъзнато да изпълнявате сутрешен ритуал, в който се избистря и заздравява връзката ви с това свещено пространство. Отделяйте по 5 до 10 минути сутрин за тази практика. Може да се запитате защо ставането по-рано и лишаването от така необходимия ви сън си струва. Ами, както олтарът повелява каква енергия да има в стаята ви, така и ритуалите диктуват каква енергия да живее във вас. Ако се втурнете навън от дома си, усещането за паника и припряност ще ви съпътства през целия ден. Обаче, ако отделите време да навлезете в деня спокойно, духът ви ще излъчва себелюбов, защото вие ще сте показали, че настроението и душевността са важни за вас.

  1. Всяка сутрин палете свещичка върху олтара си. Това енергийно символизира свързаността и общуването ви с духовното.
  2. Запалете ароматни пръчици с любимия си аромат (ние обожаваме сандаловото дърво!), за да покажете отдадеността си към ритуала.
  3. Вземете любимите си кристали в ръце и седнете пред олтара си. Отделете 5 до 10 минути да медитирате, да се молите или да повтаряте любимите си мантри. С тази лесна практика започвате деня си с отдаденост към нещо по-голямо от вас самите.
  4. Когато приключите, поставете кристалите отново върху олтара. Ако е възможно оставете свещичката и тамяна да догорят. Ако ли пък не, изгасете ги съвсем внимателно БЕЗ да ги духате!

Изберете своите магични камъни: Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали – 1

Възползвайте се и от: Невероятните свойства на кехлибара при никненето на млечните зъбки

Източник:

http://www.energymuse.com/blog/setting-up-an-altar/

Снимки:  Rogue Wood Supply; Energy Muse

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *