Енергийно пречистване на пространството – лесно вдъхнете свежа енергия в дома си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

space-clearing

Ще ви споделя малка тайна… нарича се „енергийно пречистване на пространството” и ако досега не сте правили я практикували (или никой друг не я е правил вместо вас) в дома ви, време е да опитате. Енергийното пречистване на пространството е точно това, което казва; то премахва изцяло старата, застояла, негативна енергия, която се е натрупала в дома ви и създава място, което да бъде запълнено от нова, положителна и освежаваща енергия.

Прочетете още по темата: 5 лесни начини да освежите пространството си за Новата година!

Влизали ли сте някога в помещение след като там е имало неприятен спор и вие сте можели реално да ПОЧУВСТВАТЕ все още витаещите там негативност и напрежение? Ето от това се освобождаваме, когато пречистваме пространството. Виждала съм невероятни резултати след енергийното пречистване на пространството в дома си и се стремя да го правя при смяната на сезоните, както и след негативни събития и ситуации в живота ни. Пречистването на пространството от негативните енергии е особено полезно при обстоятелства като:

 • Преместване в нов дом
 • Продажба на дом (хората винаги усещат атмосферата още щом влязат в дадена къща – постарайте се купувачите да не усетят веднага последната кавга, която сте имали с половинката си!)
 • След доставка на нови мебели в дома ви или след разместване на съществуващите
 • Когато някои в дома ви се разболее
 • След дълга и разгорещена караница
 • Когато страдате от безпокойство или депресия
 • Когато се стремите към ново начало или искате да отворите нова страница в живота си

smudge-stick

Най-хубавото е… че то е ТОЛКОВА ЛЕСНО! Ето какво трябва да направите:

 1. Набавете си малка „китка за пречистване” от салвия (листата на градинския чай   ни предпазват от лоши обстоятелства и зли влияния, пазят ни от отровните мисли), като кедровите или борови клонки (боровите иглички ни закрилят, прочистват и защитават от психическа атака) също вършат работа. Ето защо е толкова полезно да си отглеждате салвия у дома.
 2. Непременно отделете време да се „запознаете” с билките. Подръжте ги леко в ръцете си, кажете им името си, усетете ги. Помолете ги да ви помогнат. Изобщо към билките трябва да се отнасяте много внимателно и с уважение. В противен случай, отношението ви към тях може да препятства начинанието ви и магичният ефект на пречистването изобщо да не се получи, та дори и да ви навреди.
 3. Започнете с намерението си – от какво се опитвате да пречистите дома си или какво се опитвате да привлечете в него? Съсредоточете се върху премахването на всяка нежелана или негативна енергия.
 4. Запалете китката и изгасете огъня като оставите билките да тлеят и пушат без да горят активно.
 5. С димящата китка в ръка се разходете из помещението или помещенията бавно и се съсредоточете върху пречистването на негативната енергия. Наблегнете на ъглите, местата зад вратите и непременно прекадете също и килерите.
 6. Докато пречиствате пространството си, следете дали пушекът ще стане по-тъмен, дори черен на цвят. Това показва, че в тези участъци се е наслоила значителна негативна енергия, от която трябва да се освободите. Продължете да опушвате това място, докато пушекът отново стане бял.
 7. Когато сте готови да загасите китката или пръчката, направете го в пясък или пръст или в друга огнеупорна среда. Избягвайте използването на вода.

Това е! Вече сте готови да започнете да елиминирате старото, за да направите място на новото. Приятно пречистване!

Мелиса Лин Смит

 

Източник:

https://melissasmithspaces.wordpress.com/2014/09/23/space-clearing-an-easy-way-to-re-energize-and-invigorate-your-home/

Снимки: blog.yaleappliance.com; melissasmithspaces.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *