Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

КОГА: Прилага се при всички видове и стадии на астмата.
ЗАЩО: Дарява сила и радост от живота. Подкрепя процеса на даването; на освобождаването от миналото, изхарченото, изразходваното, вече непотребното и затова – вредно. Подкрепя преодоляването на страха, че няма да има повече въздух, заради което не можем или не искаме да издишаме. За да дойдат новите, хубавите неща, трябва да им направим място, като се освободим от старото, от вече изживяното. Мудрата подкрепя стремежа да се живее “тук и сега”, да се погребе миналото и да се осъзнае, че животът е безкраен.
КАК: Дланите на двете ръце се допират в основата си, до китките. Средните пръсти се притискат един към друг в областта на ноктите. Останалите пръсти са свободно изправени.
КОЛКО: 5 пъти дневно по 5 минути.

asthma-mudra

Още информация:

При остър пристъп на астма, първо направете бронхиалната мудра (виж по-долу) за 4 до 6 минути. После използвайте тази астма мудра, докато дишането ви се успокои. За дългосрочно лечение използвайте тези две мудри по пет пъти всеки ден за пет минути.

В студено време никога не дишайте през устата, защото бронхите ви ще се възпалят и запушат. Опитайте се да не бързате, защото всяка проява на стрес активира надбъбречните жлези. Адреналинът спомага конгестията и свиването на бронхиалните тръби. Яжте лека храна, съдържаща малко месо; яденето на месо веднъж на седмицата е достатъчно. Никакви млечни продукти, домати, люти чушки или киви. Да не пушите ни се струва очевидно.

Не вземайте лекарства, които отслабват имунната система, като антибиотиците например. Необходим ви е много чист въздух, затова правете дълги разходки. Ходете на йога или правете гимнастика всяка седмица и си почивайте достатъчно. Повечето хора със затруднено дишане изпитват вътрешна самота (твърде откъснати са от заобикалящия ги свят) и/или не могат да определят граници. В резултат от това, те се чувстват обременени от задълженията и проблемите на други хора (твърде малко самостоятелност).

Вижте също: БРОНХИАЛНА МУДРА

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка: mudrastheraphy.blogspot.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *