Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

shungite

Знаехте ли че този „чудодеен камък” побеждава токсините, свободните радикали и електромагнитната радиация?

Древният лековит камък шунгит едва наскоро привлече вниманието на Запада със своите лечебни и прочистващи свойства, но всъщност този „камък на живота” се използва за лечение още от началото на 18 век в Русия.  Петър Велики се казва че е създал първите минерални бани в Карелия, за да се възползва от прочистващите водата свойства на шунгита. Той също така използвал шунгит за пречистване на водата на Руската армия—а днес антибактериалните свойства на шунгита се потвърждават в съвременни изследвания.

Най-кратко казано, шунгитът прилича на черния кехлибар, защото е въглерод, създаден от разграждащ се органичен материал, в случая с шунгита, под вода. Разликата между черния кехлибар и шунгита е, че шунгита е направен от първите водорасли, които са създали атмосферата, защото по онова време на Земята още не е имало растения. След това органичния материал е бил изложен на и трансформиран от вулканична топлина.

По този начин шунгитът е свързан с всички елементи, което е вълнуващо за камък.  Вода, защото разграждащата се материя е била във вода. Въздух, защото водоралсите, от които е образуван той са създали атмосферата ни. Земя, защото, ами… той е скала. Огън, заради трансформацията, през която е преминал в горещото гърло на вулкани. И дух, защото първоначалния биоматериал е бил жив.  Шунгитът е много стар като в различни сайтове се цитира възраст между милиони до приблизително 2 милиарда години.

Чудесата на фулерените

Шунгитът е черен, блестящ, некристален минералоид, състоящ се от повече от 98% въглерод. Шунгитът е доста рядък, намира са най-вече в определени части на Русия и съдържа мощни антиоксиданти, наречени фулерени. Фулерените са форма на въглерод, изграден от големи сферични мулекули, състоящи се от куха клетка от атоми. Фулерените са уникални в способността си да остават незасегнати, докато привличат като магнит и унищожават свободните радикали.

Ето някои вълнуващи свойства на шунгита

  • Пречистване: Шунгитът може да се използва за всякакво прочистване, включващо разтварянето или пречистването на модели, които не са в съответсвие с Божественото или които вече не действат по предназначение, т.е. не са полезни. Той трябва да се съчетае с други пречистващи и коригиращи камъни като хималайската сол всеки вид обсидиан (огън), речни камъни (вода), или церемонии/протоколи, които се стремят да прочистят дадена система с неправилни или отрицателни програмиране/модели. Шунгитът ще е фантастичен в работата по оздравяване на Земята, особено на места със значителни травми и размирици. Трябва да споменем също и защитното действие на шунгита от значими размирици или вредни влияния от всякакъв вид. (Най-добрата форма на защита е да не се пречкате пред стрелите, обаче).
  • Уроборос/алхимия: Картинно, това представлява змия захапала опашката си. Уроборос често е символ на рефлексивност, насочване към самия себе си и цикличност, особено в смисъла на нещо, което непрестанно пресъздава само себе си, вечното завръщане и другите неща, виждани като цикли, които започват отново незабавно щом приключат (сравнение с феникс). Той може също да представлява идеята за първоначалното единство, свързано с нещо съществуващо в или устояващо от началото с такава сила или качества, че не може да бъде унищожено.
  • Модулиране на несъгласувани вибрации до съгласуваност: В основни линии идеята тук е че шунгитът, понеже има достъп до древни модели от всякакъв вид може да спомогне за преодоляването на вибрационната пропаст между различните енергии, нещо като това как енергийно заредените диаманти херкимер помагат за настройването на едно нещо към друго. Ако се занимавате с оздравителна дейност, активиране, синхронизиране с рейки, лечение от разстояние, шунгитът ще спомогне технически с това да постави всички на една вълна.
  • Душевна мъдрост/древна памет: Разбира се, шунгитът след като е на милиарди години, се предполага, че е видял всичко. Ако искате да се сдобиете с достъп до по-дълбока душевна мъдрост или с информация за древни цивилизации, родословната си матрица и т.н., шунгитът е първия камък, който трябва да си набавите. Бих го съчетал с архиви от всякакъв вид.
  • Промяна/смърт/цикли: Шунгитът ще е отличен в тази насока като например за прогонване на духове, да помага в процеса на смъртта (или на раждането, в тази връзка), или във всяко друго голямо начинание на промяна. Шунгитът би бил полезен във всеки протичащ процес с голямо последствие. Бих го съчетал с лепидолит. И с лек за спасение, както и с нещо умиротворяващо, може би глътка водка, нали е от Русия в крайна сметка.

Това са част от способностите на този камък, но и те са достатъчни, за да ни покажат мощните му сили и факта, че шунгитът не е за страхливци, а по-скоро за хора, решени да се подложат на и да преминат през сериозни промени.

Опасностите около нас

Всеки ден сме изложени на свободни радикали, токсини и електромагнитна радиация, които могат да причинят потенциално фатални заболявания. Клетъчните телефони представляват особено плашещ риск, понеже много от нас ги използваме с часове всеки ден—независимо, че знаем за възможната връзка между употребата на клетъчни телефони и увеличаването на фаталните тумори през последните десет години.

Изследователите на шунгита смятат, че той не само предпазва тялото от токсини, но и от електромагнитната радиация. Изследвания, проведени в Научния и изследователски институт в Тула показват, че поставянето на материали от шунгит близо до източник на радиация с клетъчна честота значително отслабва въздействието на същата върху човешкото тяло.

Прекият контакт на шунгита с човешкото тяло дори се смята от някои хора, че носи облекчаване на болка, като в същото време подобрява симптомите на редица заболявания, свързани с мускулно-скелетната система. „Водата, заредена с шунгит” – вода, в която е поставен камък шунгит, се счита, че допринася за бързото зарастване на порязвания и на други кожни заболявания.

Многото свойства на шунгита

Шунгита се смята, че има безкрайно много полезни свойства; като може би най-важните включват признаването му за:

  • Естествен антиоксидант, укрепващ имунитета
  • Сорбент, който пречиства въздуха и водата от много органични и неорганични съединения
  • Органичен материал, който неутрализира въздействието на електромагнитните полета

Магическият за здравето камък

„Този камък, който притежава изумителни пречистващи и лечебни свойства, предоставя и зарежда с чиста и духовна наслада. Самото му съзерцаване успокоява и облекчава. Той буквално усвоява негативната енергия като в същото време излъчва само положителна.” извадка от книгата на М. Полевая, Шунгит: Магическият за здравето камък.

Къде да намерим шунгит

В магазините за кристали и полускъпоценни камъни вероятно ще намерите шунгит в различни форми като полирани пирамиди или сфери, които е добре да поставите в близост до електрониката в дома си за общото му пречистване. Малки торбички с неполиран суров шунгит също се предлагат.

Как да заредим вода с шунгит

Неполираните камъни шунгит могат да се използват за приготвянето на шунгитна вода, процес, за който можете да намерите много информация онлайн като се започне от големи количества за киснене на тялото, до инструкции за вътрешното й приемане. Но при положение, че не знаем какво точно се съдържа във всеки един камък, по-безопасно е да използвате дадения по-долу метод на зареждане на водата с енергия. И както винаги, експертите препоръчват да се консултираме с лекар преди да използваме даден лек вътрешно.

При правенето на еликсири с полускъпоценни камъни най-важното ни правило е когато не сме сигурни за нещо да използваме БЕЗКОНТАКТЕН метод за зареждане на водата. За целта можете да използвате плочки шунгит или всеки камък от този вид, ако го поставите до съда с водата.

Указания за направа на еликсир с шунгитна плочка (или чрез поставяне на камък до чашата):

1: Сложете бутилка или чаша върху плочката или дръжте шунгит до чашата от външната й страна, така че камъкът да не докосва водата, която ще пиете.

2: Сложете ръце върху контейнера над плочката или около камъка, докосващ чашата.

3: Свържете се с Божественото, насочващите ви сили или съществата в отвъдното, които контролират самия шунгит, и кажете, „Моля за направата на скъпоценен еликсир. Сега, моля”.

4: Оставете енергиите да текат приблизително пет минути. Или по-дълго.

5: Завършете ритуала, като кажете, „Искам да благословя, оптимизирам, стабилизирам, усиля и завърша този ритуал с помощта на Божественото. Сега, моля”.

 

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/shungite-the-miracle-stone/

http://stacierocks.blogspot.bg/2012/11/shungite-not-for-sissies.html

Снимка: plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *