2 незаменими лека от зелени орехи за щитовидната жлеза, дихателните пътища, имунната система

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

green-walnuts

Този еликсир успешно лекува снижената функция на щитовидната жлеза при недостиг на йод. Лекът ефикасно се справя с проблема. Той е полезен и за смаляване на щитовидната жлеза, при заболявания на гърлото и дихателните пътища, при бронхит и за укрепване на имунитета.

Еликсир за щитовидната жлеза от зелени орехи

Ще ви трябват: 

40 зелени (млади) ореха

1 кг натурален органичен мед

Голям стъклен буркан

Начин на приготвяне

Измийте орехите, подсушете ги и прободете всеки орех на няколко места с игла ако са дребни, или с остър нож ги нарежете на четвъртинки, ако са по-едри. (Непременно сложете ръкавици, защото пресните орехи цапат). Сложете орехите в буркана, залейте ги с меда и оставете буркана отворен и изложен на слънце. Този процес трябва да продължи поне 40 дни след това прецедете лека и го дръжте в стъклена бутилка. Ако държите буркана затворен, лекът ще е готов след 30 дни.

Прием

Взимайте по 1 супена лъжица или по 50 мл, ако лекът е по-течен, всяка сутрин на празен стомах, докато изчерпите количеството.

Ако проблемите ви с щитовидната жлеза продължават, направете още няколко приема на лека.

Както вече споменахме, този лек се пие при недостиг на йод. Редно е да го пиете след консултация с лекар или след изследване за доказване недостига на йод, а не при всеки проблем с щитовидната жлеза.

walnut-brandy

Ракия (бренди) с млади зелени орехи

Този натурален лек укрепва тялото и имунната система, особено през есента и зимата.

Съставки

1литър домашна ракия (бренди)

40 зелени ореха

250 г натурален мед

Метод на приготвяне

Надупчете орехите или ги нарежете на 6, сложете ги в бутилка от тъмно стъкло и добавете меда и ракията (40 градусова), затворете бутилката и я дръжте на слънце три седмици. От време на време разклащайте бутилката. През това време голяма част от орехите се стопява. След това прецедете течността през тензух и налейте в бутилка. Дръжте бутилката на тъмно и хладно място.

Прием

Пийте по една малка глътка от лека всяка сутрин. Лекува възпалени сливици, дезинфектира устната кухина и венците, укрепва дихателните органи.

Прочетете също:

Прочутото тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза

Как да пренастроим щитовидната си жлеза да гори мазнини и да активира метаболизма

За повече информация за лечението на щитовидната жлеза, посетете категория Щитовидна жлеза в сайта http://zdravivsekiden.com/

Източници:

http://greatlifeandmore.com/index.php/2016/02/07/a-drink-that-treats-the-thyroid-gland/

http://healthlivingsolution.com/thyroid-disfunction/

http://www.cuisineandhealth.com/natural-remedy-of-young-walnuts-and-honey/

Снимки: healthlivingsolution.comwww.pinterest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *