Невероятните свойства на кехлибара при никненето на млечните зъбки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

baby_teething-page

Тази прекрасна информация ни бе любезно предоставена от моята приятелка Даниела Секиранска и е изпитана също така от нейните две внучки и от нейните две дъщери. Опитайте и вие:

Кехлибарът: Древен лек за бебета и майки!

Много хора вярват, че използването на кехлибар за облекчаване на болките при никненето на зъбките е нещо ново, но герданчетата от кехлибар се използват от стотици и дори от хиляди години в някои европейски и азиатски страни. Всъщност, в Австрия, Швейцария и Германия герданчета от кехлибар при никненето на зъбките на бебчетата се продават във всяка квартална аптека. И така, как кехлибарът облекчава болките при никненето на бебепките зъбки и наистина ли действа?

Повечето лечения на болките при изникването на млечните зъбки на бебетата се основават на гелове, пиене на хапчета или дъвчене на бисквити. Всички тези методи, включително хомеопатичните лекарства за никненето на млечните зъби, трябва да се прилагат непрекъснато. Обаче, кехлибарът изглежда прави всичко това ненужно: вие просто слагате на детето си герданче от кехлибар и симптомите на никненето са облекчни – а понякога те биват и изцяло избегнати.

Бебето ви може да е истинско сладурче с това герданче от кехлибар, но как действа украшението?

Първо на първо, кехлибарените герданчета са предназначени за носене, не се дъвчене. Също така, кехлибарът представлява смола, не камък, така че е топъл на пипане. Той е известен като естествен аналгетик, помага в битката с възпалението, инфекциите и респираторните заболявания, а оттам облекчава сърбежа и дискомфорта в тези случаи. При допира на кехлибара до кожата на бебето ви тази топлина отделя лечебни масла, които се усвояват през кожата в кръвотока. Маслата, отделяни от кехлибара съдържат янтарна киселина. Последните научни изследвания доказват, че янтарната киселина има полезно въздействие върху човешкото тяло: тя стимулира щитовидната жлеза, и така спомага за намаляването на лигавенето и успокоява зачервените, възпалени бузки, както и има успокоителни, обезболяващи, антиспазмолитични, експекторантни (отхрачващи) и антипирептични (противо-температурни) функции.

Кехлибарът – естествен аналгетик

Кехлибарът е признат от алопатичната медицина за естествен аналгетик и широко се използва за снижаване на симптомите при никненето на млечните зъби от медиците в някои европейски страни.

Бебешките герданчета от балтийски кехлибар са приятни на пипане, леки, и много красиви, те предават енергия на мир и спокойствие на онези, които ги носят. Кехлибарът има много терапевтични свойства и осигурява естествено облекчаване на болката. Освен това, балтийският кехлибар е и лекарство против безпокойството, облекчава умората и изтощението и осигурява повече самоувереност. В много части на света, особено в Европа, лечението с кехлибар е традиция, която се предава от поколение на поколение.

Образуван преди повече от 45 милиона години, балтийският кехлибар е органично съединение, „изкопаема смола” от боровете, които растели в северна Европа – в южните региони на днешна Скандинавия и в съседните на дъното на Балтийско море региони. Когато климатът се затоплил, дърветата започнали да отделят големи количества смола. Учените казват, че кехлибарът е изкопаема борова смола от този регион, която се е втвърдила чрез оксидиране.

Кехлибарени герданчета се носят от деца на възраст от два месеца до 2 години – приблизителната възраст когато никненето престава. Всъщност да привикнете бебето си да носи огърличка от кехлибар в ранна възраст е добра идея, тъй като колкото по-рано на бебето се сложи такова герданче, толкова по-лесно то започва да го възприема като част от себе си. Бебетата така свикват с кехлибареното герданче, че не му обръщат внимание и не го дърпат, нито се опитват да го лапат или гризат.

Когато купувате кехлибарено герданче, непременно се уверете, че то е направено от истински балтийски кехлибар. Уверете се, че всички зърна са ръчно навързани здраво и няма да се скъсат, каквото и да стане, за да няма опасност бебето ви да се задави.

Ако набавите герданче от качествен кехлибар, детето ви може да го носи непрекъснато, освен при къпане или плуване – защото от многото намокряния кордата може се скъса.

Кехлибарът наистина помага в облекчаването на симптомите при никненето на млечните зъбки. За разлика от другите продукти, използвани за облекчаване на симптомите при никненето на зъби на бебето, герданчето от кехлибар се купува веднъж, изглежда чудесно и може да се предава от дете на дете.

Така че, ако трябва да купувате подарък за бебе, потърсете герданче от истински кехлибар! (В София нанизи от кехлибар със сигурност можете да намерите в Природонаучния музей и в Музея Земята и хората и в ЦУМ на втория етаж.)

Прочетете още сходната статия: Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали

Източник: Using an Amber Necklace to Soothe Your Teething Baby, 24 October 2011

http://kindred.drupal-dev.com/articles/using-an-amber-necklace-to-soothe-your-teething-baby/p/2171

Снимка: kindred.drupal-dev.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *