Бързо фън шуй освежаване на пространството, трябват ви само 10 минути на ден

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Никой не казва, че домът трябва да изглежда като мавзолей. Не можем да очакваме домът ни да изглежда така все едно е сниман в списание за архитектура и бит, особено след като се опитваме да следваме трескавото протичане на стресиращия ни съвременен начин на живот. Но има разлика между обитавано пространство и разхвърляно и хаотично пространство. Както гласи мъдрата поговорка, домът ни трябва да е достатъчно чист, за да сме здрави и достатъчно мръсен, за да сме щастливи.

Заобикалящото ви пространство е индикация за вътрешното ви Аз, което прави почистването на пространството основна стъпка в поддържането на нещата чисти и подредени в дома и сърцето ви. Поддържайте светилището си балансирано и хармонично с ежедневно подреждане, което отнема десет минути или по-малко.

Фън шуй, фонтани за благоденствие и късмет

Комбинирайте тази практика на разтребване с ежедневните си пречистващи ритуали за тройна доза пречистващи вибрации, които помагат за създаването на лековито светилище, в което няма негативна енергия. Тези ежедневни практики действат като пречистват и възобновяват потока на енергията, преминаващ през дома ви, като го превръщат в идеалното място за медитация или практикуване на йога. Оглеждайки дома си и вдишвайки естествените, гористи ухания от запалването на градински чай е желан антидот, който спомага за изграждането на място за духовни прозрения.

Първо, пуснете музика като прекрасен фон, който да затопли пространството и да отвори ума ви към идеята за чистене. Ежедневните задължения в дома могат да ви се струват бреме заради монотонното им повторение, но е лесно да не позволяваме на тези негативни чувства да излизат на повърхността. Просто си напомняйте, че всяко действие и движение представлява идеята за напредък и непрестанен поток от енергия във всичко, а в този случай е вибрацията на вашия дух и на обкръжението ви.

Токсичните химикали в „чистото” пране

Започнете като отворите прозорците, за да позволите на свежия въздух да премине през дома ви. Изгорете китка салвия, защото това е един от най-бързите начини за премахване на негативната енергия, и поддържайте добрите вибрации като запалите свещи (какви, вижте тук), което подобрява атмосферата като цяло. Избършете прах и лъснете плотовете и повърхностите, включително пода. Замърсените повърхности или предмети създават вредно фън шуй, но когато всичко е чисто и блести, това стимулира повишаването на металния елемент, който подсилва мотивацията и умствената яснота.

 

Запалете всички настолни лампи и така незабавно внесете светлина в помещението, след това подредете възглавниците по дивана, нещо незначително само по себе си, но така жизнерадостно, че внася в пространството ред и спокойствие. След това, е време да се занимаем с възможно най-неприятната задача—изхвърлянето на боклука. Точно като ежедневното поддържане на физическото и емоционалното си здраве, напомняйте си, че то символизира премахването на токсичните шлаки от психиката, водейки до пречистването на ума, тялото и духа. Изхвърляйте боклука от душата си и се освобождавайте от досадните си самоунищожителни мисли, които вече не са полезни за вас.

Опасности от освежителите на въздуха: дишате ли смъртоносен въздух?

Лесен начин да пречистите пространството на по-дълбоко ниво е като пръскате във въздуха на всяко помещение подсолена вода, примесена с етерични масла. Уханието на цитрус или лавандула помага за създаването на балансирана и релаксираща атмосфера с помощта на естествените есенции на природата като алтернатива на изкуствените освежители за въздуха, направени от вредни, добити от петрол или нефт химикали.

Няма значение дали ни харесва или не, ние живеем в стресиращ и замърсен свят и непрестанно сме атакувани от токсини. Но ако следваме мъдрите думи на Ганди, „Живейте живота си така, както искате да изглежда света”, можем да си създадем свещено убежище, което да отразява чистотата и мъдростта на природата и нейните лечебни вибрации.

Прочетете продължението: Как да пречистваме според фън шуй части от дома си с кристали.

Още по темата:

Фън шуй, магията на свещите

10 фън шуй начина за привличане на богатство!

Бъдете здрави с фън шуй навсякъде!

Масло за благоденствие

Прочистете личното си пространство, подобрете здравето си

Освежителите за въздуха… свежият аромат на рак около нас

Източник:

https://www.energymuse.com/blog/how-to-clear-your-space-to-transform-your-life/

Снимка: mc.geoview.info

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *