Фън шуй, магията на свещите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Свещите са най-красивия начин за осветяване на пространството. Освен това, те добавят красота и блясък в заобикалящата ги среда. Фън шуй придава изключителна важност на свещите при подреждането на дома или работното място. Когато избирате свещи за къщата си трябва да вземете предвид определени характеристики като цвят и форма. Според правилата на Фън шуй, цветът на свещта представлява нейните елементи и въздействието, което тя може да внесе в живота ви.

VELA

Освен това, мястото където слагате свещта в заобикалящата ви среда има голямо значение. Човек трябва да следва картата Багуа за поставянето на свещите, за да подобрява положителната енергия на всяко място – у дома и в работата. Например, поставянето на свещ в северната част на помещението (дома) е добре за кариерата и средствата за препитание, докато на северозапад тя подсилва познанието и разбирателството. На изток, свещта символизира нещата свързани със семейството и здравето. Пари и просперитет са основните съображения за поставянето на свещ на югоизток.
В случай че поставите свещ в южната част на помещението, тя представлява славата и успеха. На югозапад тя символизира любов и взаимоотношения, а ако държите свещ в западната част на къщата, вие ще сте надарени с творчество. За завързването на приятелство, трябва да сложите свещ на северозапад, а за равновесие и спокойствие да я държите в средата на помещението (дома). Вижте следната таблица, за да си изберете цвят на свещите, както и посоката, която е подходяща, за да просперирате съобразно съветите на Фън шуй.

Посока Елемент Характеристика Цвят Аромат
север вода кариера черен Полунощ
северозапад вода познание син/зелен утринен дъжд
изток дърво здраве зелен/син евкалипт
югоизток дърво богатство лилав/оранжев люляк
юг огън слава червен ябълки/канела
югозапад огън взаимоотношения розов/ жълт потпури
запад метал творчество кремав иланг иланг
северозапад метал надежда сив/ бял тропическа буря
център земя спокойствие жълт/кафяв/ оранжев Сандалово дърво / лимонена трева

 

Разбира се не трябва да забравяме, че е важно какви свещи използваме, за да сме здрави:

Повечето свещи са токсични колкото цигарите. Свещите, които да използвате!

 

Източник: Feng Shui Candles

http://www.iloveindia.com/feng-shui/feng-shui-products/candles.html

Снимка: aventurasdepapas.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Фън шуй, магията на свещите

  1. Опитах се да намеря посочения източник Feng Shui Candles, но в Гугъл не излезе нищо на първа страница, което е добър показател за актуалност.
    "Фън шуй придава изключителна важност на свещите при подреждането на дома или работното място" – няма такова нещо !!! Свещите са представител на елемента Огън, а по форма и цвят могат да допълват и други елементи. Само толкова! Нито символизират нещо, нито ароматите са от Фън Шуй.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *