Съзерцаване на слънцето: Защо трябва да го правиш!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sun gazing 1654056_668378049866874_124278433_n

Не е ли невероятно, че простият метод на съзерцаване на слънцето (през безопасните часове) възстановява равновесието и хармонията на ума, тялото и душата! Има много поддръжници на тази древна духовна техника като маите, египтяните, ацтеките, тибетците и индийските йоги, които считат слънцето за божествен източник на енергия, която лекува безброй болести.

Ако не сте чували за съзерцаването на слънцето преди, то представлява гледане на слънцето по време на безопасните часове т.е. през първия час след изгряването на слънцето или през последния час преди залязването му когато лъчите на слънцето са най-нежни, UV лъчите са на нула или много малко, следователно, не увреждат очите.

Съзерцанието на слънцето се прави на босо, за поемането също така на енергията на земята. Запознайте се със „заземяването”.

Обикновено хората смятат, че съзерцаването на слънцето може да причини сериозно увреждане на ретината и т.н., но ако съзерцаването на слънцето се прави правилно (виж  повече по-долу), то дава невероятни резултати и всъщност подобрява зрението.

Съзерцавай, дишай, събуди се

Защо да съзерцаваме слънцето?

Абсорбирането а слънчевата енергия през очите –

–          Стимулира хипофизната жлеза, като слънчевата енергия се движи през очите и зарежда тракта на хипоталамуса, което е пътят до задната част на ретината, водещ до мозъка

–          Дава сила на мозъка и стимулира производството на серотонин и мелатонин (хормоните, които ни карат да се чувстваме щастливи)

–          Облекчава стреса и напрежението

–          Активира третото око и ни кара да усещаме по-високи измерения

–          Повишава енергийните нива

–          Уголемява епифизната жлеза – Нормално с остаряването епифизата се свива. Обаче, снимки на мозъка на Хира Ратан Манек (ХРМ), практикуващ съзерцаване на слънцето от дълго време показват, че този 70 годишен мъж има жлеза три пъти по-голяма, отколкото е при обикновен мъж на неговата възраст

–          Намалява пристъпите на глад, тъй като тялото се храни от слънцето

–          Подобрява зрението

–          Отваря енергийните канали или Надис (Ида и Пингала) в тялото

Не вярвате?

Нека навлезем в малко повече подробности за примера на Хира Ратан Манек или познат като ХРМ, който продължава да живее единствено на слънчева енергия и вода. Това е потвърдено от медицински екип от университета Томас Джеферсън и от университета на Пенсилвания във Филаделфия, където той е бил подложен на 130-дневен период на наблюдение през 2002 година и учените са открили, че сивите клетки в мозъка на ХРМ регенерират.

Хира Ратан Манек или ХРМ продължава да живее само на слънчева енергия и вода от 1995 година насам. Тайната му се крие в съзерцаването на слънцето

Направени са 700 фотографии, които показват, че невроните са активни, а не умиращи. Освен това, епифизната жлеза се уголемява, а не се свива, което е обичайно за хората след навършване на 55 години като максималният й среден размер е около 6х6 мм, обаче при ХРМ тя е измерена на 8х11 мм.

Това изследване потвърждава, че той наистина е способен да оцелява основно на светлина, като от време на време приема малко количество суроватка или вода. Той е по-здрав от обикновените хора на неговата възраст.

Хората, които в продължение на много години съзерцават слънцето са се подлагали на преглед на очите, за да покажат, че нямат увреждане, макар че се препоръчва да прегледате очите си през първите няколко седмици, откакто започнете тази практика, за да сте сигурни самите вие. Убедете се, че сте заземени докато съзерцавате слънцето, за да не увредите очите си

Как да съзерцаваме слънцето според ХРМ

Съзерцаването на слънцето е практика, която човек извършва веднъж в живота си, обикновено за период от 9 месеца. Можете да разделите тази практика на три фази – от 0 до 3 месеца, 3-6 месеца и 6-9.

Хира Ратан Манек говори за целебната сила на слънцето и как да подходим към нея –

Можете да мигате с очи или да ги оставите да трептят, а не да вперите нетрепкащо очи в слънцето и не трябва да носите лещи, очила, слънцезащитни лосиони и т.н. докато съзерцавате слънцето. Не ви е необходимо нищо, което да блокира пълния спектър на светлината. За безопасност винаги можете да си прегледате очите и да проверите UV индекса, използвайки приложение в телефона или фото слънчеви карти за UV и IR лъчение.

0-3 месеца съзерцавайте изгряващото или залязващо слънце по веднъж на ден през безопасните часове, докато стоите боси върху тиня, пясък или каквато и да било почва в продължение на 10 секунди през първия ден и добавяйте по 10 секунди във всеки следващ ден. Така в края на 10 последователни дни вие ще съзерцавате слънцето 100 секунди или 1 минута и 40 секунди. Докато изтекат трите месеца на съзерцаване на слънцето продължителността ще е 15 минути на път. В началото мозъкът се зарежда и вие се чувствате по-отпуснати, докато умственото напрежение и стрес замират, вие набирате повече увереност и положителен начин на мислене в резултат на това и повишена способност лесно да решавате проблемите си.

3-6 месеца През този период на съзерцаване вие достигате продължителност на съзерцаване от 30 минути и изследванията показват, че физическите болести започват да изчезват, тъй като до тогава всички цветове на слънцето ще достигнат до ума. Всеки жизненоважен орган в зависим от определен цвят на слънцето, като например бъбреците от червено, сърцето от жълто, черния дроб от зелено и т.н. – всеки цвят достига до органите и елиминира съществуващите дефицити. Ето защо се препоръчва да се яде храна, в която има всички цветове.

Съзерцаването на слънцето може да елиминира психологическите и физически проблеми, защото то презарежда тялото, ума и душата. То също така отваря епифизната жлеза.

6-9 месеца Когато достигнете до 7.5 месеца на съзерцаване на слънцето в продължение на 35 минути, гладът започва осезаемо да отмира, тъй като нуждата от прием на храна намалява. Това е както когато ядем храна и непряко получаваме енергия от слънцето, в този случай вие пряко задоволявате нуждата си да ядете храна от източника.

Енергията е на по-високо ниво и мозъкът, включително епифизната жлеза, е добре активиран с енергията на слънцето. Слънчевата светлина помага за балансиране на потока и за производството на мелатонин в епифизната жлеза.

След като веднъж достигнете до продължителност от 44 минути на съзерцаване на слънцето, трябва да спрете, защото е вредно за очите да продължавате. Но трябва да продължите да ходите боси или да се заземявате за 45 минути дневно още 6 дни общо, докато слънцето облива тялото ви. Рефлекса за епифизната жлеза се намира в големия пръст на крака, а останалите четири пръста представляват другите жлези – хипофизната, хипоталамуса, таламуса и амигдалата. Когато ходите боси по почва/кал/пясък всички тези 5 жлези биват стимулирани и се съчетават със слънчевата светлина и създават един вид магнитно поле в и около тялото ви, което презарежда вас и мозъка ви.

Можете да продължите да извличате ползи от съзерцаването на слънцето като ходите боси по 45 минути една година, а от там нататък ако слънчевата енергия ви облива веднъж на 3-4 дни ще е достатъчно. В йога, Сурия намаскар или поздрав към слънцето действа на същия принцип на усвояване на енергията на слънцето за по-добър живот и здраве!

Оставайки свързани с природата това ни носи повече ползи от всяко друго лечение или лекарство – повече шансове за по-малко или изобщо никакви болести като в същото време не дотирате по никакъв начин печалбарската фармацевтична промишленост.

Ако решите да се включите, бъдете много внимателни, не бързайте, бъдете предпазливи и документирайте напредъка си. Поискайте съвети от експерт, ако е необходимо! Практикувайте правилно, в точното време и се заредете с енергия!

Бхавика

Прочетете още по темата:

Слънчево хранене, върховната диета

Източник:

http://fractalenlightenment.com/14950/spirituality/sun-gazing-why-you-should-be-doing-it

Снимка:

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *