Слънчево хранене, върховната диета

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sungazing

Странно звучащи медицински твърдения и процедури съществуват в цял свят от древни времена. Днес практики като акупунктурата и рейки са често срещани; но преди няколко десетилетия те се приемаха като налудничави идеи. Наистина: Забиването на игли в невидими точки върху тялото да лекува заболявания? Е, с времето акупунктурата се вплете в ‘нормалната’ структура на западния начин на живот. Има и друга древна практика, наречена съзерцаване на слънцето или слънчево хранене, която излиза на преден план през последните десетилетия. Тя изглежда толкова ‘отвлечена’, че малко хора й обръщат внимание, но лекарите и учените от НАСА го направиха. Практикуването й отхвърля нуждата от храна и вода.

Мизансценът

Преди десетилетия прочетох една от любимите си книга ‘Автобиография на един учител по йогизъм’. В нея се разказва историята на Парамаханса Йогананда и на десетките мистични индийски лечители и спиритуалисти, с които той се среща и при които чиракува по време на личното си израстване. Един от тези мъже бе учител по йогизъм, който от десетилетия не ядеше храна, нито пиеше вода. Струва си човек да прочете главата за преживяванията му в книгата. Той оцеляваше, отваряйки ‘чакрата в гърлото’ си за слънчевата енергия. Е, ако не практикувате йогически упражнения, това може да ви се стори доста невероятно.

Десетилетие след като четох за това моят учител по йога бе домакин във Филаделфия на човек на име Хира Ратан Манек (известен още като ХРМ), който тогава беше на петдесет и няколко години и не беше ял в продължение на около 300 дни. Той се подлагаше с готовност на медицински изследвания в университетската болница на Джонс Хопкинс и на болницата на университета на Пенсилвания. Не успях да отида на конференцията, нито на срещата, но има доста написано за този съзерцаващ слънцето човек, който сега е на седемдесет и пет години. Той доказа, че хората могат да живеят само от енергията на слънцето без храна и вода в продължение на изключително дълги периоди.

Невероятни твърдения

Днес практикуването на съзерцание на слънцето (слънчево хранене) е познат като феномена ХРМ. Твърди се, че практикуването на ХРМ може да ‘излекува’ човечеството (човек по човек) от психосоматични, умствени и физически заболявания от всякакъв вид. Предполага се, че то засилва функцията на мозъка и увереността, като в същото време елиминира страха и безспокойството. Всъщност, смело се твърди, че след само шест месеца практика човек се освобождава от всяка физическа болест, от която страда в момента и че след девет месеца той повече не се нуждае от храна, за да оцелява напълно здрав и в добро физическо състояние.

Изследване на периодите на постене

Според медицинските данни, ХРМ не е ял много от 18 юни 1995 година насам, като вместо това живее от слънчевата енергия и пие по някоя и друга чаша вода или чай от време на време (в ролята на любезен домакин на гостите си). Той е подложен на стриктни медицински и научни изследвания по време на дългите периоди, в които не яде.

Първият период на постене на ХРМ през 1995 година продължава 211 дни и е наблюдаван от алопатът и аюрведически лекар д-р Рамачандран.

Вторият период на гладуване на Манек през 2000 година продължава 411 дни и е под наблюдението на международен екип от лекари и учени, ръководен от д-р Шах, действащият президент на Индийската медицинска асоциация по онова време.

Третото гладуване на Манек е през 2005 година и продължава 130 дни (периодът на наблюдение). То е проведено от научен и медицински екип от университета Томас Джеферсън и от университета  на Пенсилвания във Филаделфия, като учените искали да наблюдават и изследват неговите ретина, епифизна жлеза и мозък. Този наблюдаващ екип е ръководен от д-р Андрю Нюбърг, водещ авторитет по мозъка и д-р Джордж Бренард, водещ авторитет по епифизната жлеза. Първоначалните резултати разкриват, че сивите клетки в мозъка на Манек се регенерират. Около 700 снимки са направени, на които се вижда, че невроните са жизнени, а не умиращи. Освен това, епифизната жлеза (третото око) нараствала, а не се свивала, както обикновено се случва след 55 годишна възраст, като максималният й среден размер би следвало да е 6 на 6 мм. Обаче, измерванията при Манек покзават, че тя била с големина 8 на 11 мм.

Съзерцаване на слънцето

Макар че още не се знае точно как и защо съзерцаването на слънцето може да лекува болежките на хората и да прави възможно те да не се нуждаят от храна или вода, процесът е съвсем прост:

  • Гледайте слънцето само в сутрешните и вечерни часове.
  • Правете го само точно в рамките на един час след изгрева и един час преди залеза на слънцето. Тези времеви периоди не ви излагат на ултравиолетовите и инфрачервените лъчи на слънцето.
  • През първия ден гледайте слънцето в продължение на максимум 10 секунди.
  • През втория ден гледайте слънцето в продължение на максимум 20 секунди.
  • Добавяйте по 10 секунди за гледане на слънцето всеки ден.
  • След седем месеца и половина вие ще гледате слънцето по 35 минути на сеанс.
  • Към деветия месец вие ще гледате слънцето по 44 минути на сеанс, като това е максималното полезно време. Не надвишавайте 44 минути на сеанс.

Всичко това звучи твърде странно, зная. Обаче, аз обичам практики като тези, които без лекарства или дори без храна, ни позволяват да правим нещо просто в природата, за да се лекуваме. Макар че още не съм го правил, планирам да изпробвам практиката довечера преди залез слънце.

Докато учените се опитват да разберат механизма, по който слънчевите лъчи действат върху епифизната жлеза, хипоталамуса и мозъка, ХРМ пътува по света и е живото доказателство, че единственото от което се нуждае тялото, за да оцелява е подходящата, природна енергия.

Д-р Марк Уайли

Източник: Easy Health Options, The Ultimate Diet: Staring At The Sun, 3 July 2013

Снимка: www.vegansgoraw.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *