ВАРАДА МУДРА – Жест на милосърдие и прошка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Varada Mudra

КОГА: В ситуациите, в които трябва да “погребем” миналото, да простим на другите, но и на себе си. Бъдете милостиви към себе си.

ЗАЩО: Тази мудра символизира дарение, даване, приветстване с добре дошъл, милосърдие, състрадание и искреност. Това е мудрата за сбъдване на желанието човек да се отдаде на спасението човешко. Отворената ръка и изпънатите пръсти символизират разцъфването на ‘дара на истината’ на Буда.

Буда често бива изобразяван изправен, изпълняванйки варада мудрата. Варада мудра обикновено се комбинира с абхая мудра, като дясната ръка изпълнява жеста на безстрашието, а лявата – жеста за сбъдване на желание.

Когато мъдрецът на клана Шакиан, Шакиамуни, който е историческият Буда е изобразен в тази мудра, тя символизира призоваване на небето като свидетел на  Буда.

КАК: Дясната ръка сочи към земята с отворена длан към гледащия, празна; лявата, с отворена нагоре длан, лежи на бедрото, в скута или на сърцето, като пръстите могат да са леко свити сякаш придържат объл предмет. Ако сте изправен, ръката е леко изнесена напред. Ако сте в седнало положение, дясната ръка остава на нивото на гърдите, малко встрани с длан обърната нагоре, а често пъти лявата ръка е обърната към сърцето и държи края на дрехата.

КОЛКО: Без ограничение.
Източник: http://corawen.com/2012/05/10/mudras-to-manifest-energy/

Снимка: buddhism.about.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *