Бедствено положение във Фукушима, 300 тона радиоактивни води изтичат в океана

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Fukushima

Японският ядрен регулатор вече обяви изтичането на радиоактивна вода от Фукушима за ‘извънредно положение’. Всеки ден по 300 тона радиоактивна вода се стича в океана и вече е ясно, че TEPCO участва от две години и половина в прикриване от огромна величина.

Нови данни показват високо ниво на замърсяване. „Екологичното бедствие във Фукушима, причинено от далеч най-голямото изтичане на радиация в океана наблюдавано някога“ (на снимката горе).

Нивата на радиацията не спадат. „Последиците са сериозни за риболовната индустрия“.

„Вярвам, че има изтичане в океана от началото на бедствието преди две години и половина”, разкри ветеран, работещ в TEPCO от 12 години на име Сузуки-сан (SOURCE)

„Все още има сгради на реактора, в които не сме влизали”, казва друг работник на име Фуджимото-сан. „Така че винаги има вероятност за поредна експлозия…”

Работници на TEPCO, опръскани със силно радиоактивна вода докато чакат автобус

Колко точно извън контрол е положението във Фукушима? То е толкова извън контрол, че TEPCO наскоро трябваше да признаят, че 10 от работниците някак – да, вижте дали можете да го разберете това – са били опръскани със силно радиоактивна вода, докато чакали автобус.

„Заразяването на работниците над врата е цели 10 бекерела на квадратен сантиметър”, съобщава сайтът Bloomberg.com

Как точно радиоактивната вода е успяла да си проправи път до спирка на автобус първо на първо? TEPCO не са сигурни. Объркващо е с всичките тези сирени за радиация, които непрекъснато се задействат. За да се концентрира, компанията откри, че е по-лесно просто да дезактивира всички аларми и да се прави, че всичко е наред.

Прикриването на истината от страна на TEPCO

За да съзрем изцяло сериозността на отричането от страна на TEPCO трябва да осъзнаем, че едва наскоро компанията най-накрая призна, че радиоактивна подземна вода изтича в океана. Това става след години на отявлено отричане от страна на компанията, чиито директори показват забележителна способност да отричат действителността, дори и когато цели тълпи от собствените им работници умират от рак.

Не е преувеличено да се каже, че омаловажаването от страна на TEPCO на цялостния размер на катастрофата във Фукушима поставя в риск живота десетки милиони – хора, които трябваше да бъдат предупредени за радиацията, но им бе отказана информация заради прикриването на истината от страна на TEPCO.

„Сега, през юли 2013 година, радиацията във Фукушима е 80 до 100 пъти по-експанзивна и по-интензивна – отдавайки около 100 пъти повече радиация от Чернобил”, съобщава д-р Саймън Аткинс в интервю за BlogTalkRadio interview
на радиото Финкс рейзинг.

„Проблемът с Фукушима е в това, че в продължение на цели 865 дни… нека помислим малко за това – от централата изтича радиация в увеличаващи се обеми в продължение на цели 865 дни”.

В Япония обществото отбягва сигнализиращите

Защо TEPCO успява да прикрие истината за Фукушима толкова дълго време? Защото Япония е общество на масовия конформизъм. Идеята да си държиш главата наведена и да не ‘клатиш лодката’ е силно вродена в японската култура.

Япония не е страна на ‘здрав индивидуализъм’ а на конформистко примирение.

В резултат на това, сигнализиращите биват изолирани, и има огромен натиск отвсякъде в защита на статуквото… дори и ако то е ужасна лъжа. Тази култура на примирение на всяка цена е именно нещото, което позволява на компании като TEPCO да продължават да оперират изключително опасни атомни централи на практика без никаква отчетност.

Докато Япония има цели музеи, посветени на ужасяващата история на двата японски града, бомбардирани от Съединените щати в края на Втората световна война, когато японска компания е причина за радиоактивно бедствие с подобни размери, целия инцидент се замита под килима. Радиация? Каква радиация? Ако правителството казва, че няма радиация, тогава няма радиация! В крайна сметка, тя е невидима!

Защо правителството на САЩ съдейства на покриването на истината

Правителството на САЩ разбира се играе в шарадата, защото именно неговия най-мощен производител на оръжия – General Electric – проектира и построи атомната централа Фукушима Дайичи първо на първо. И проектните решения, взети от GE, като например, складирането на отработените горивни пръти в големи басейни високо над земята сега изглежда не само некомпетентно, а направо. Оказва се, че никога не е имало дългосрочен план за изхвърлянето на отработените горивни пръти. Идеята била те просто да се оставят да се натрупват с времето, докато някой друг се заеме с проблема.

И докато Япония и САЩ играят на ‘нека се правим, че нищо не се е случило’, гражданите на двете страни продължават да са изложени на неспирна вълна смъртоносна радиация, която сега прави общо отдадената от Чернобил радиация да изглежда съвсем незначителна (която медиите в САЩ раздуваха необуздано, защото бедствието показваше руснаците като некомпетентни).

Единствената причина TEPCO най-накрая да започне да признава истината в цялата тази работа е защото истината не може безкрайно да се крие. Радиацията следва законите на физиката и на атомното разграждане, а не приумиците на лъжещите политици и бюрократи. В резултат на това, истината в крайна сметка излиза на бял свят, както виждаме в момента.

Бедствието във Фукушима вероятно ще се влоши, колкото и да не можете да го повярвате

Окончателният резултат е че бедствието във Фукушима не е само далеч по-лошо, отколкото ни беше казано; много вероятно е то да стане много по-лошо, отколкото можем изобщо въобще да си представим. Изтичането на радиация не е спряно, с други думи, и поредна експлозия – каквато много експерти смятат, че може да е предстояща – би освободила хиляди пъти повече ядрен материал в природата.

И накрая, цялото Северно полукълбо е поставено под риск от шепа корпоративни бюрократи, които си мислели, че построяването на атомна централа на пътя на неизбежна приливна вълна е фантастична идея. Вместо да признаят проблема и да работят за оправянето му, както всеки отговорен човек би постъпил, световните висши политици и прикриващите задниците им решиха, че е в техен краткосрочен интерес да приемат приказвакта на TEPCO, в която смехотворно се твърди, че радиоактивни течове могат да се контролират със самозалъгване.

Помнете: Правителствата могат да лъжат за националния дълг, разходите за здравеопазване, инфлацията и безработицата, но те не могат да лъжат за радиацията много дълго. Рано или късно физическите процеси в света изкарват всичко на яве, колкото и да го отричаме.

Майк Адамс

Източник: Fukushima now in state of emergency, leaking 300 tons of radioactive water into the ocean daily, 13 August 2013  http://www.naturalnews.com/041610_Fukushima_radioactive_leak_state_of_emergency.html

Снимка: minkara.carview.co.jp

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

 

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *