Хонокиол, пореден протокол за естествено лечение на рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

honokiol

Хонокиол, чиста проба здраве

Хонокиол е мощно противораково съединение, извличано от кората на дървото Magnolia officinalis, което от древни времена е стълб в традиционната азиатска медицина. В допълнение към способността му да се бори с рака, чистият екстракт от хонокиол предоставя разноозен спектър от трайни ползи за здравето, безопасно и природосъобразно.

Множество механизми на действие на хонокиола

Чистият хонокиол действа на клетъчно ниво, за да спре растежа на туморите и да дезктивира процеса на метастазиране, но той също така противодейства и на възпалението, инфекциите, а като антиоксидант е 1000 пъти по-силен от витамин Е. Освен това, хонокиолът има свойства, противодействащи на безспокойството и така облекчава стреса, което е ключов фактор в преодоляването на животозастрашаващи заболявания като рака.

С натрупването на все повече изследвания за хонокиола, учените продължават да откриват нови терапевтични приложения на това забележително съединение. Например, скорошно предклинично изследване показа, че хонокиолът помага в лечението на дегенеративния процес при остеопороза като подобрява факторите отговорни за растежа и минерализацията на костите.

Синергия с конвенционални и естествени лечения

Друга вълнуваща функция на чистия хонокиол е удивителната му синергична способност. Синергията се определя като ‘взаимодействието на елементи, които, когато бъдат комбинирани предоставят общ ефект, по-добър от сбора на отделните елементи”. (synergy. Dictionary.com. The American Heritage® Stedman’s Medical Dictionary. Houghton Mifflin Company. Accessed: August 24, 2012.) Чистият хонокиол е доказал в предклинични изследвания, че подобрява въздействието на конвенционалните лечения на рака като химиотерапия и лъчетерапия; спира резистентността към химиотерапията; предпазва от странични ефекти и повишава ползите от други естествени противоракови терапии като тази с използването на модифициран цитрусов пектин.

Уникално активно съединение

Рядко се случва едно единствено съединение да упражнява толкова много мощни действия срещу рака, метастазите и другите хронични заболявания. Чистият хонокиол е едно от тези уникални съединения. Той подсилва както лечението, така и превенцията на редица много сериозни здравни проблеми, особено в областта на най-съвременното интегративно лечение на рака.

Като интегративен лекар, аз често разчитам на шепа ключови терапии заради тяхната ефикасност, безопасност и разнообразен спектър от ползи. Чистият хонокиол е станал изпитан съюзник в клиничната ми практика, наред с модифицирания цитрусов пектин и някои други напрединчави терапии, които си завоюват място сред някои от най-добре изследваните естествени решения за трайно здраве и жизненост.

Основни ползи от екстракта от хонокиол

Обширните предклинични изследвания през последното десетилетие показват невероятно богатия спектър от терапевтични свойства на хонокиола:

 • Противотуморни и антиметастазни свойства (рак на гърдата, рак на мозъка…)
 • Спира резистентността към химиотерапия
 • Антиоксидант
 • Противовъзпалително средство
 • Антибактериално и противовирусно средство
 • Балансира глюкозата
 • Поддържа сърдечносъдовото здраве
 • Защитава невралното и когнитивно здраве
 • Стимулира имунитета
 • Средство за облекчаване на тревожността и антидепресатно действие
 • Сънотворно средство

Препоръчителни дози за хонокиол

 • При активен рак: 1000 мг/ 3 пъти на ден с храната (при постепенно достигане на тази доза в рамките на 2 седмици  като се започва от доза от 250 мг на ден).
 • За превенция или подсилване на организма в дългосрочен план: 500 мг/1-3 пъти на ден с храната.
 • За безспокойство и контрол на настроенията: 250 мг/ 1-2 пъти дневно.

Източник: Easy Health Options, Pure Honokiol Extract

http://www.dreliaz.org/recommended-product/pure-honokiol-extract/

Снимка: http://www.detoxpeople.eu/index.php?l=product_detail&p=865

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *