Майка твърди, че е излекувала сина си от аутизъм като му казвала тези думи всяка нощ!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Много е важно да казвате тези думи на детето си всяка вечер независимо дали то страда от аутизъм или не.

Психологът Олга Валджадж дава лесна рецепта, която е помогнала на нея самата да извоюва победа в битката с аутизма на по-големия си син.

mother-cures-autism-2

Изправена пред това сериозно заболяване и решена да се бори на всяка цена, Олга Валджадж води детето си на няколко лекари. Един от тях, психиатър, й дава безценен подарък. Той й казва за практикуването на лечение при аутизъм в клиника в Англия.

Майки на болни деца в продължение на дълго време провеждат лесна терапия всяка вечер. Те изчакват детето си да заспи и тогава, след 15 минути, когато детето навлиза в активна фаза на съня, казват:

„Обичам те! Гордея се с теб! Радвам се, че ти си мой син! За мен ти си най-добрият син на света”!

Лекарите в клиниката сравняват децата, чиито майки, докато те спят, им казват тези изпълнени с любов думи с деца, на които никой не е говорил нощем. Резултатите били невероятни: децата, на които казвали думи, изпълнени с любов оздравявали по-бързо.

Прочетете още полезни статии в категория „Раждане/отглеждане на деца” в сайта тук.

Олга Валджадж казва:

„Първоначално казвах на сина си само тези думи. По-късно започнах да импровизирам и да добавям и други изпълнени с любов думи. Това започна преди пет години, но аз и днес шепна нощем и на двамата си сина, на всеки поотделно, всяка нощ. По-големият ми син вече не страда от аутизъм. Сигурна съм, че нощната ми терапия изигра голяма роля за това!

Има нещо много важно за децата ми и за мен: магията на майчината любов действа двупосочно! Тя създава чудесно усещане на близост и с двамата ми сина. Нощем, когато ги прегръщам и им шепна думи, изпълнени с любов, аз усещам как това развива и укрепва връзката между нас. Всичко което ни наранява остава извън нас в миналото.

mother-cures-autism

По-късно прочетох, че майките често казват на детето си:

Ако можех да избирам от всички деца на света, бих избрала само теб! и: Днес казах ли ти вече колко много те обичам?

Осъзнах, че е много важно детето да знае, че е важно и необходимо за родителите си точно такова каквото е.

Ето какво казвам аз: Радвам се, че те има!

Това изречение е особено полезно за деца, които са били нежелани.

Ако вие, например, сте искали дъщеря и дълго не можете да се примирите с факта, че сте родили син, важно е да казвате на детето, Щастлива съм, че си момче!

Ето какво още трябва да казвате на детето си: Баща ти и аз много те обичаме, ти си нашият скъп син!

Ключовата дума тук е „нашият”. Тя помага на детето да приема еднакво и двамата си родители.

Ако през деня сте се карали с детето си, кажете му, че много съжалявате, че е трябвало да се карате!

Не трябва да рецитирате всички тези думи механично, нито да ги изричате „заради лечението”, те са силни и е добре да ги казвате искрено: Обичам те! Гордея се с теб!

Думите помагат много когато се изричат с чувство.

Лечението с думи, изразяващи любов не трябва да трае дълго. Само 3-5 минути, изпълнени със силни чувства. Важно е да го правите всеки ден.

Не забравяйте да казвате на детето си тези думи и през деня, по няколко пъти и всеки ден. Без каквато и да било причина прегръщайте и целувайте своето дете. То ще го помни за цял живот.

Още помощ при аутизъм:

Момченце излекувано от аутизъм благодарение на елиминирането на глутена и млечните продукти от храната му

Ново революционно откритие – хранителни добавки са решение за аутизма?

Аутизъм: ‘Как храната излекува сина ми’

 

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/mother-claims-that-she-cured-her-son-from-autism-telling-him-these-words-heres-what-she-was-telling-him-every-night/
Снимки: CBI of MiamiBeo News | Vesti iz Srbije, Australije i ExYu

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *