Ново революционно откритие – хранителни добавки са решение за аутизма?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

autism-supplements

По-рано тази седмица Аризонският  държавен университет разпространи научно изследване, което разтърси общността на аутизма. След като учените откриха, че стомашните бактерии играят особено важна роля при аутизъм, експертите вече гледат на хранителните добавки при аутизъм като на добре обосновано решение за болестта.

Много хора днес знаят, че бактериите в стомаха и червата изпълняват здравословна функция в ежедневието. Рекламите и информацията изобилстват с данни относно качеството на пробиотиците и храносмилателните ензими в позволяването на тялото оптимално да усвоява и храносмила храната. Обаче, с помощта на това последно ново откритие учените вече разбират, че чревните бактерии на деца с разстройство от спектъра на аутизма осезателно се различават от тези на децата, нестрадащи от аутизъм.

Тази разлика може наистина да е важна за по-доброто разбиране на това как потециално да се помага при аутизъм.

Изследването разкри че не само бактериите са различни, а че именно особено важните химикали, които тези бактерии генерират са различни. Въздействието на тези много важни химикали е нещото разбунило научната общност.

Според автора на изследването, Дае-Уок Канг, „повечето стомашни бактерии са полезни, спомагат храносмилането, произвеждат витамии и предпазват от вредните бактерии.  Ако останат без контрол, обаче, вредните бактерии могат да отделят опасни метаболити или да нарушат метаболитния баланс, което може да засегне стомаха и останалата част от тялото, включително мозъка”.

Канг отбелязва, че децата с разстройство от спектъра на аутизма имат осезателно различни концентрации на седем от 50-те съединения, които учените са идентифицирали. Канг добавя, „Подозираме, че стомашните микроби могат да променят нивата на свързаните чрез невротрансмитери метаболити, въздействайки на комуникацията между стомаха и мозъка и/или променяйки функцията на мозъка”.

Макар че това е най-новото от революционните научните открития, и други изследвания достигат до същите заключения относно вероятността стомашните бактерии пряко да влияят на проявлението на симптоми на аутизъм.

Има много различни фактори които могат да повлияят чревните и стомашни бактерии, включително храната, генетичната предразположеност, здравословното състояние, начина на живот, околната среда, приеманите лекарства и хранителни добавки.

Прочетете още по темата: Аутизъм: ‘Как храната излекува сина ми’

Последният фактор, а именно приемът на хранителни добавки е нещото, което наскоро вля дори още по-голяма надежда от всякога в общността на аутизма.

Макар че научната общност все още трябва категорично да заяви, че хранителните добавки при аутизъм са особено важна част от решението, много лекари в цялата страна (САЩ) започнаха да съветват пациентите си засегнати от разстройство от аутистичния спектър да приемат качествени хранителни добавки за лечението на аутизма.

Компанията Purely Scientific е във водеща позиция в създаването на решения, които да атакуват храносмилателните недостици, открити при разстройствата в спектъра на аутизма. Говорителят на компанията, Доналд Б. Оп, казва: „Ние призовахме научния си екип да създаде решение, което не само включва патентованата форма на DDP-IV (дипептидил пептидаза-4, антигенен ензим), но също така включва и всички есенциални храносмилателни ензими и пробиотици, които науката показа ясно, че помагат на децата с аутизъм”.

Оп добавя, че само след години на клинични изпитания са успяли наистина да пуснат продукта изключително за лекари.  Лекари в цялата страна започнаха да го предлагат на своите пациенти.  Педиатри отбелязват, че след 4-8 седмици непрестанна употреба, повечето деца с аутизъм започват да показват повишени контакт с очите и социално общуване.

„Именно тези положителни истории на успеха ни карат да продължаваме на работим усилено за предоставянето на дори още по-голяма полза в непрестанно развиващия се свят на хранителните добавки за аутизъм”, отбелязва той. Ранната намеса при деца с разстройства в аутистичния спектър играе важна роля в динамичното решаване на този здравословен проблем.

„Помагайки на родителите години преди техните деца да тръгнат на детска градина, училищната система на Volusia County дава на децата с аутизъм по-добра възможност да се преодолеят разстройството”, обяснява статия на The Daytona Beach News-Journal.

В същата тази статя се обяснява идеята за разстройствата от аутистичния спектър, като се казва, че те са „еднакво отчайващи и мистериозни както за експертите, така и за  родителите”. По отношение на решението за заболяването, Purely Scientific твърдят, че тяхната котирана “3-in-1 Digestive Formula” помага и е полезна и се справя със симптомите на аутизма, понеже тази храносмилателна формула съдържа лечебен клас храносмилателни ензими, пробиотици и патентована форма на DPP-4, свойствата на които всичките са научно доказани.

Продуктът на компанията, известен като Храносмилателна формула 3 в 1 (“3-in1 Digestive Formula”) бе пуснат на пазара само преди шест месеца (статията е от май 2015, което означава през декември 2014г.) поради растящото търсене. Сега 3-in-1 Digestive Formula на Purely Scientific се предлага в Amazon с безплатна доставка (за САЩ).

Източници:

http://purelyscientific.com/autism-supplements-scientific-breakthrough/

http://purelyscientific.com/category/blog/

Снимка: www.athensvoice.gr

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *