Епифизната жлеза: една от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, крити от човечеството тайни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pineal-gland-esoteric

Хората сме дарени с определена част в мозъка, позната като епифизна жлеза, както също и като нашето трето око. Тази мъничка жлеза има формата на шишарка. Тя е много малка, тежи малко над 0.1 грам. Намира се дълбоко в мозъка между двете полукълба и над третата вентрикула на гръбначния стълб.

Шишарковидната епифизна жлеза отговаря за производството на серотонин и мелатонин, функцията на който е да регулира хормоните в човешкото тяло, и така тя въздейства върху моделите на сън/будност, включително и сезонните функции.

Причината властимащите да пазят тази информация в тайна от хората е за да не могат те да открият пълния потенциал, вложен в тази част от тялото.

Епифизната жлеза в основни линии е порталът между физическия и духовен свят за хората. Когато тя се активира, умът на човек се изпълва с усещане на еуфория и цялост има чувството за пълно познание. Човек може да постигне това активиране чрез йога, медитация и редица други окултни методи.

След като веднъж епифизната жлеза се активира, човек е способен свободно да пътува в други измерения или, както по друг начин се нарича това, да извършва астрална проекция или гледане от далеч.

Посредством древни методи и напреднали практики човек може дори да контролира мислите и действията на други хора във физическия свят.

Вижте как можете да декалцирате епифизната си жлеза: Декалциране на епифизната жлеза за повишено духовно и физическо здраве

Тази идея се е превърнала в обичайна теория в изследванията на епифизната жлеза. Не е нужно да казваме, че епифизната жлеза наистина сякаш е настроена така, че да предава сигнали точно като ретината на очите, която засича зрителните образи и ги изпраща в мозъка. Учените посочват, че вътрешността на епифизната жлеза е напълно черна, но ние трябва да поставим това под въпрос – защо телата ни биха създали това трето око със засичащи светлината клетки, ако вътре е него няма никаква светлина, която да бъде засичана. Биха ли могли образите, създадени когато сънуваме или видяни при изживявания извън тялото да идват от фотични (засичащи светлината) клетки вътре в епифизната жлеза?

Макар че това изглежда невъзможно, правителствата на САЩ и на бившия Съветски съюз, както и различни организации в сянка, провеждат изследвания на тези ефекти от доста дълго време, държейки информация скрита под ключ от обществото.

Причината да сме неспособни да постигнем този невероятен подвиг в мозъка си се дължи на количеството натриев флуорид, което поглъщаме всеки ден. Епифизната жлеза усвоява повечето от натриевия флуорид, който влиза в телата ни.

Това в основни линии притъпява функцията на епифизната жлеза и тя вече не може да балансира хормоналните процеси в тялото.

Всъщност, 90% от питейната вода Съединените щати съдържа флуорид и различни други компоненти. Дори и водните филтри, които купувате в супермаркета не успяват да пречистят водата от флуорида.

Прочетете още за флуорида: Затъпяващото въздействие на флуорида върху децата 

Един начин за борба с този проблем е обратна осмоза или дестилация на водата, като дестилираната вода е по-евтината възможност.

Без да се обявяваме за терористи конспиратори, все пак ние сме сериозно загрижени за пълното разединяване на духовността и реалността.

Д-р Рик Страсман, M.D., смята DMT за силно свързан с епифизната жлеза:

Привлечен бях от диметилтриптамина (DMT), заради наличието му в човешкото тяло. Вярвах, че източник на DMT е мистериозната епифизна жлеза, малък орган, намиращ се в центъра на мозъка. Съвременната медицина знае малко за ролята на тази жлеза, но тя има богата метафизична история. Декарт например вярва, че епифизната жлеза е „седалището на душата”, и както западната, така и източната традиции поставят най-духовния ни център отново в границите на тази жлеза”.

Страсман предполага, че мощната еуфористична молекула, наречена DMT (от диметилтриптамин) се произвежда от епифизната жлеза. Тази молекула е присъща за природата, съдържа се в някои треви и корени на дървета и дори в човешкото тяло. Опитът, извлечен от хора, които пушат изолирани форми на DMT се счита за изключително жив, възвишен и променящ живота. Производството на DMT от епифизната жлеза трябва да се приема за факт, като се има предвид, че епифизната жлеза се знае, че произвежда мелатонин и серотонин, невротрансмитери, които структурно много приличат на DMT и които играят роля във формирането на настроението и циклите на съня ни.

Тайни на епифизната жлеза:

Епифизната жлеза е наистина най-важната жлеза в тялото. Тя се намира между очите. Тя е органът на изключителната проницателност, Третото око, Окото на Ра или на Херу. Тя секретира мелатонин, който има противодействащо на стареенето действие и е антиоксидант по природа. Тя секретира и меланина, който оцветява кожата.

Епифизната жлеза, най-енигматичният от ендокринните органи, отдавна представлява интерес за анатомите. Преди няколко хилядолетия се е считало, че тя е клапа, която контролира потока на спомените навътре в съзнанието.

Рене Декарт, френският философ и математик от 17 век, стига до заключението, че епифизната жлеза е седалището на душата. Сходна е идеята, че калцификацията на епифизната жлеза, причинява психиатрични заболявания, концепция, която предоставя помощ за хората, които приемаха психотичното поведение за необуздано; съвременните техники на изследване разкриват, че епифизната жлеза почти винаги се калцифицира в една или друга степен.

Платон казва в Републиката (Книга VII), „душата … има орган, пречистен и просветлен, орган, който е по-добре да запазим, вместо да имаме десет хиляди телесни очи, понеже истината става видима единствено посредством него”.

Ще завършим статията със следния цитат…

„Не вярвайте на нещо, само защото сте го чули. Не вярвайте на нещата, само защото много хора ги говорят или защото се носят като слухове. Не вярвайте на нищо, само защото то е написано в религиозните ви книги. Не вярвайте на нищо, само заради авторитета на учителите или по-възрастните. Не вярвайте на традициите, само защото се предават от много поколения. Но след наблюдение и анализ, когато откриете, че всичко е логично и допринася за доброто и благото на вас и на всички хора, тогава го приемете и следвайте”.  – Буда

Здрави всеки ден

Източници:

http://www.simplecapacity.com/2015/11/one-of-the-biggest-secrets-kept-from-humanity-the-pineal-gland/

http://www.collective-evolution.com/2013/12/15/theres-an-organ-in-your-brain-which-seats-your-soul-meet-your-pineal-gland/

http://www.occulttreasures.com/pineal.html

Снимка: thea2a.weebly.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *