Суперплод съдържа 600 пъти повече витамин С от портокалите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

camu-camu

Живейте по-дълго, спрете стареенето и се наслаждавайте на цялостно здраве с комбинация от супер хранителни вещества, която досега не е съществувала която може да ви помогне да постигнете биологична възраст която е с десетилетия по-млада от хронологична.

Вдъхновени ли сте да изградите изцяло ново свое тяло? Страдате ли от хронично или дегенеративно заболяване? Искате да прогоните признаците на стареенето, които се промъкват през кожата ви и да си възвърнете изгубената младост… или просто искате да доведете до максимум здравето и благосъстоянието си? Дали сте си поставили за цел да подобрите здравето си защото лекарят ви го е наредил или по собствена мотивация, има много заблуждаващи капани, които да избягвате по пътя към здраве и уелнес.

Повишаването на приема на плодове и зеленчуци няма да го направи—повечето конвенционално отглеждани храни са бедни откъм хранителни вещества и опасни за здравето ви! Обедняването на почвата, прекомерно дългото транспортиране и складиране, и генетично модифицираните култури (80%, за да сме точни!), изсмукват хранителните вещества от плодовете и зеленчуците, от които се нуждае тялото ни. Всъщност, трябва да ядете по приблизително 10 порции плодове и зеленчуци, за да си набавяте хранителния еквивалент от една порция преди 50 години!

Чудодеен източник на витамин С убива рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво и черния дроб

А и пиенето на витамини не е непременно отговорът. Хранителните вещества във хранителните добавки с витамини и минерали са били изолирани, извлечени и поставени в синтетична химическа структура, която тялото не разпознава като храна, следователно, не усвоява. Така че всички тези хапчета, които гълтате не са много повече от ярко оцветена урина!

В днешно време е ясно, че се нуждаем от хранителната стойност на сурова, органична истинска храна. И не говорим за стандартните храни като броколи и сини боровинки… необходимо е малко да наваксаме и трябва да обърнем поглед към превъзходни хранителни вещества, които само суперхраните могат да предоставят. Но след като за толкова много храни се твърди, че са „суперхрани”, които могат наистина да подхранват човешкото тяло така, че то да си изгради по-здрава своя версия, днес ще обърнем внимание на една от 8-те суперхрани, които предоставят на тялото някои от най-наситените с хранителни вещества, борещи заболяванията и противодействащи на стареенето, които съществуват. И това е суперплодът каму каму.

Мега-8те суперхрани: А-отбора за изграждане на новото ви тяло

Каму каму

Каму каму идва от тропическите гори в Перу и е екзотичен, подобен на черешите плод с толкова наситена хранителност, че може да лекува хронични заболявания, да възстановява яснотата, паметта и фокуса на мислите и да облекчава изпънатите нерви. Есенциалните аминокиселини серин, валин и леуцин защитават и вдъхват нов живот на нервната система като супер-антиоксидантите в него облекчават заболяванията—стимулирайки възпалението и защитавайки ни от много различни вируси. И това не е всичко: този зареден с хранителни вещества супер плод е подсилен от минералите и В витамините калций, ниацин, бета-каротин, желязо, рибофлавин и фосфор.

Бившият главен ботаник на Министерството на земеделието д-р Джеймс Дюк нарежда каму каму като суперплод номер 1 за това, че лекува следните:

 • Астма
 • Атеросклероза
 • Вирусни настинка и грип
 • Остеоартрит
 • Глаукома
 • Хепатит
 • Безплодие
 • Мигрени
 • Гингивит
 • Катаракт
 • Болки и дискомфорт
 • Болестите на Алцхаймер и Паркинсон

И това са само ползите, за които каму каму е поставен под номер 1 сред суперхраните. Този плод пречиства черния дроб, стимулира производството на белите кръвни телца и подсилва ефективността на кръвообръщението. Освен че подсилва имунната система, каму каму е много полезен и от естетична гледна точка: ако го приемате всеки ден, косата, кожата и ноктите ви ще изглеждат възможно най-добре!

Как тялото възстановява себе си за по-малко от 365 дни

Каму каму съдържа повече витамин С на унция от всеки друг растителен източник на планетата!

Единственият друг плод, който се доближава до него е портокалът, но той е 600 пъти по-назад! Портокалите естествено съдържат 3000 до 4000 части на милион (ppm) витамин С, обаче, докато изядете портокала ще имате късмет, ако погълнете 1000 ppm. Каму каму съдържа 50000 ppm, а изсушен и превърнат на прах, каму каму доставя 600 пъти повече витамин С от портокалите!

И така, няма начин да говорим за каму каму без първо да споменем огромното количество витамин С в тези забележителни костилкови плодчета. Както вече споменахме каму каму е с една от най-високите концентрации на витамин С сред храните, и понеже витамин С не само е жизненоважен за човешкото здраве, но също така телата ни не могат естествено да го произвеждат, богатият негов източник като каму каму е огромно предимство.

Също така, синтетичен витамин С отскоро се инжектира в храните за подсилване на силата им, а това съвсем не е така полезно като естествения витамин С. Отново както вече споменахме, аскорбиновата киселина стимулира производството на белите кръвни телца, а това значително подсилва имунната система и е също така ключов компонент в производството на колаген, който спомага възстановяването и развитието на клетките, тъканите и органите.

Витамин С предпазва клетките и ДНК-то ви от увреждане от свободните радикали, стимулира оптималното функциониране на нервната система и има значително действие в предпазването и възстановяването на познавателната функция, включително загубата на концентрация и памет, които обикновено се свързват със стареенето. Да не споменаваме, че високата концентрация на витамин С в каму каму превръща този тропически плод в доказано и ефикасно противовъзпалително средство.

Лечение на простудни и дегенеративни заболявания с „мулти-С” протокол

Каму каму – още ползи за здравето

Нека погледнем по-обстойно още някои ползи за здравето, предоставяни от каму каму

Подобрява познавателната способност

Различните антиоксидантни действия на каму каму, някои от които са благодарение на огромното количество витамин С в него, помагат и за елиминиране натрупването на плака в когнитивните пътеки в мозъка, често причинявано от свободните радикали и свързания с тях оксидативен стрес. Каму каму се свързва с предпазването от когнитивни заболявания като болестта на Алцхаймер и деменция. Този суперплод също така стимулира познавателната способност на младите хора като повишава фокуса, паметта и концентрацията им.

Има противовъзпалително действие

Споменахме вече, че витамин С е естествена противовъзпалителна субстанция, но останалите хранителни вещества и аминокиселини съдържащи се в каму каму като антоцианините, катехините и флавонолите също са мощни противовъзпалителни средства. За хората страдащи от всичко от артрит и подагра до хемороиди и главоболие, каму каму предоставя облекчение на болката и възпалението.

В изследване, 20 мъже пушачи пили сок от каму каму или взимали витамин С на таблетки всеки ден в продължение на седмица. Групата, която пиела сока от каму каму показала снижение в някои маркери за антиоксиданти и оксидативен стрес в края на изследването в сравнение с никаквата промяна за участниците, които пиели витамин С таблетките.

За пушачите: Храни и съвети за естественото изхвърляне на никотина от тялото

Предотвратява рака

Всеки търси магически лек на рака и макар че такъв още не е открит, антиоксидантните съединения като тези, открити в такова изобилие в каму каму често се считат за най-добрия естествен лек за предпазване от развитието или разпространението на някои видове рак. Каму каму съдържа десетки антиоксидантни съединения, така че похапвайте плода винаги когато ви се отдаде възможност!

Протоколът с висока доза витамин С орално при рак (и при почти всяко друго заболяване)

Облекчава промените в настроението

Изследвания показват, че каму каму има релаксиращ ефект върху тялото като действа почти като седатив, което определено може да помогне за балансиране промените в настроението и да облекчава психично безпокойство. Макар че цялата пътека не е напълно ясна, високите нива на магнезий и на някои витамини, които снижават възпалението и успокояват тялото, са вероятните причини зад тази важна полза за здравето, особено при хора, страдащи от депресия или от промяна на настроението при депресия.

Има антивирусни и антибактериални свойства

Естествените антисептични качества на каму каму го правят идеален плод за отблъскване на бактериални и вирусни инфекции, включително Е.коли и различни предавани по полов път заболявания като херпес. Това прави каму каму мощна хранителна добавка за всеки, понеже имунната система непрестанно бива атакувана от тези вируси и бактерии.

Предпазва от безплодие

Каму каму доказано предпазва от безплодие като конкретно защитава здравето на половите органи и гарантира правилното функциониране на тези системи както при мъжа така и при жената.

Витамин С унищожава рака

Тонизира мускулите

Разнообразната смесица от хранителни вещества, витамини, минерали, аминокиселини и органични съединения в каму каму го прави една от най-пълноценната храна в света, но тази комбинация също така улеснява растежа и защитата на мускулите. Ако искате да подсилите метаболизма си и да повишите тонуса на мускулите си, яденето на каму каму може да е идеалната храна при физическа натовареност.

Подобрява зрението

Каротеноидите са особено хвалени заради способността им да защитават здравето на очите като антиоксидант, макар че те наистина имат други роли в тялото. Като елиминират оксидативния стрес в очната система каротеноидите в каму каму могат да предотвратят настъпването на макулна дегенерация и развиването на катаракт, позволявайки ви да виждате ясно в доста напреднала възраст.

Стимулира храносмилането

Съдържанието на хранителни фибри в каму каму не е така впечатляващо като количество, както е съдържанието на витамин С в плода, но въпреки това е значително и способно да стимулира цялостното здраве като оптимизира храносмилателните процеси, като дори предпазва сърцето от опасностите от небалансирани нива на холестерол. Фибрите също така регулират действието на инсулиновите рецептори в тялото и така помагат за контролирането на и дори за предпазването от диабет.

Забравете скъпите „серуми против стареене”, направете си такъв сами у дома

Захаросан каму каму се продава в магазините за ядки и сушени плодове. На прах или таблетки можете да го откриете в магазините за здравословни храни.

Предупреждение

Плодовете каму каму не са познати като алергична храна, те могат да се приемат наред с лекарства и хранителни добавки, макар че те могат да противодействат на някои химиотерапевтични лекарства. Ако страдате от подагра или други заболявания, свързани с пикочната киселина, каму каму може да обостри симптомите, така че непременно се консултирайте с лекар преди да го включите в храната си.

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/a-superfruit-with-600-times-more-vitamin-c-than-oranges/

https://www.organicfacts.net/health-benefits/camu-camu.html

http://www.huffingtonpost.ca/2013/07/25/camu-camu-benefits-_n_3644392.html
Снимка: Google Plus

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *