Природата отвръща на удара, 3 прости лека

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gorilla

Причината, че египтяните не са се разболявали от рак не се крие само в това че те не са живеели достатъчно дълго. Мумиите доказват проблеми, свързани с възрастта като чупливи кости и втвърдяване на артериите.

Онова към което би следвало да се стремим днес е да се опитваме да възпроизвеждаме околната среда, съществувала по онова време. Ето на това трябва да обръщаме внимание.

Изследователите от някои от големите научни институции в Тексас се опитват да помогнат. Те наскоро разкриха как започва рака. Той започва от залинелите клетки.

ДНК веригите понякога биват прекъсвани от естествените процеси, протичащи в тялото. Тогава клетките изпращат сигнали към тялото да оздрави ДНК-то. Ако липсва реакция или не бъде получена никаква помощ, тези клетки стават податливи на рак.

Онова, което се случва днес и което не се е случвало в околната среда когато тя е била девствена, е че тези прекъсвания се случват много по-често. Те биват причинявани от неща като замърсителите на околната среда и химическите съставки в храната. Телата ни не са се адаптирали към огромното увеличение на произвежданите от човека токсини в рамките на много къс период от време.

Така че, ще се опитам да бъда колкото се може по-ясен: Ракът не е ‘нормална’ част от живота. Токсините и химикалите пречат на естествените способности на тялото да се защитава.

Най-важното нещо, което можете да направите е да заздравите клетките си, така че те да станат по-устойчиви на заболявания. И това означава да осигурите на тялото си енергията и хранителните вещества, необходими му, за да оздрави и стимулира тези клетки.

Трите най-важни хранителни вещества, от които се нуждаете, за да поддържате клетките си силни са същите онези, които са хронично в недостиг в днешния свят.

Те са витамин С, витамин  D и Коензим Кю10.

1. Витамин C е антиоксидант, който обезоръжава свободните радикали преди те да могат да атакуват здравите клетки и да стимулират растежа на туморите.

Ние също така вече знаем, че предпазните връхчета в края на ДНК-то, наречени теломери, са много чувствителни към този вид увреждане. Колкото по-къси са вашите теломери, толкова поведението на клетките ви е като на по-стари клетки и толкова по-податливи са те да се изродят в ракови клетки. Новото, вълнуващо откритие, свързано с витамин С е, че той е много ефикасен в предпазването ви от този процес и в предпазването на ДНК-то ви.

Ние получаваме известно количество витамин С от храната която ядем, но то съвсем не ни е достатъчно. Храните с най-много витамин С включват тъмно зелените листни зеленчуци и ‘суперплодове’ като вишните. Също така, вие може би не ги възприемате така, но чушките са кралете на растителния витамин С. Кресът е също така малко известен, но богат източник  на витамин С. Ако приемате витамин С на хапчета, опитайте се да вземате по 1,500 мг два пъти на ден когато сте здрави. Ако сте подложени на силен стресс или сте болни, можете да вземате дори и по 20,000 мг на ден.

2. Има сериозна връзка между ниските нива на витамин D и рака. Доклад от университета в Набраска показва, че витамин D има потенциал да снижава риска от всички видове рак при жените  със 77 процента.

Изследователи в университета на Калифорния Сан Диего откриха, че рискът ви от рак на гърдата може да се снижи с 59 процента, а този от рак на дебелото черво с 65 процента, ако просто повишите нивата си на витамин D посредством слънчевата светлина, начина на хранене или с хранителни добавки.

Спонсориран от Харвард доклад, публикуван в списанието Journal of the National Cancer Institute показва, че когато мъжете повишат приема си на витамин D, те могат да снижат като цяло риска от смърт, причинена от рак с 29 процента, да намалят честотата на видовете рак на ‘храносмилателния тракт’ с 43 процента (на гърлото, стомаха и дебелото черво), като снижат смъртността от тези видове рак с 45 процента.

Най-добрият източник на витамин D е слънчевата светлина. Кожата ви произвежда витамин D когато ви огряват слънчевите лъчи. Десет до двайсет минути на слънце ви предоставят цялата необходима дневна доза. Ако го приемате като хранителна добавка, уверете се, че вземате естествената форма D3. Аз препоръчвам по поне 2,000 МЕ (50 мг) на ден.

3. КоензимКю10 е едно от най-пренебрегнатите хранителни вещества. Здравното министерство дори няма препоръчителен дневен прием за него. Но то е горивото, което клетките ви използват, за да произвеждат енергия. Това означава, че то е основният източник на енергия за имунните клетки, които биват подтискани от рака. КоензимКю10 възстановява способността им да се борят с и да атакуват раковите клетки. Както витамин С, то също е и силен антиоксидант, който блокира свободните радикали да не увреждат ДНК-то ви.

Освен, че помага за предпазване от рак, има много клинични изпитания, в които КоензимКю10 спомага оздравяването на хора, вече болни от рак. В едно от тях, изследователи в Дания изследвали група пациентки с рак на гърдата. Те им давали КоензимКю10, плюс комбинация от други антиоксиданти и есенциални мастни киселини.

Цялата група имала частична ремисия от рака. Две от пациентките получавали по-големи дози КоензимКю10 (390 мг) и техните тумори изчезнали. Аз в никакъв случай не казвам да прекратите лечението си на рака и да взимате само КоензимКю10. Искам просто да ви подскажа силата на това важно хранително вещество в битката с рака.

Най-добрият начин да си набавяте КоензимКю10 е като ядете червени меса от хранени с трева животни. Месото от животни, хранени с жито не е добър източник на КоензимКю10. Ако искате да го вземате като хранителна добавка, много е важна формата под която го приемате. Аз препоръчвам по 50 мг от убиквинон формата, която е 8 пъти по-силна и се абсорбира по-добре от старата форма.

Желая ви добро здраве,

Д-р Ал Сиърс

 

Източник: Al Sears, The Gorilla in the Room, May 2011

Снимка: thewhyaboutthis.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *