Как да използваме ултра-мощното прочистване с вода за лечение на заболяванията

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

water-cleanse

Има няколко причини да се подложите на прочистване с течности като отслабване, детоксикация или за елиминиране на пристрастеност към дадена храна—и всички те са чудесни цели за постигане на цялостно здраве, които можете да осъществите посредством прочистване на тялото.

Но най-успешното прочистване с течности започва с дълбоко вкорененото желание за физичеко и/или духовно изцеление. Когато имате основаващо се на духовното желание да прочистите и излекувате тялото си, то прочистването винаги е по-успешно.

Защо казвам това?—защото за всяка физическа болест има духовни и емоционални корени на болестта, които също трябва да се премахнат с прочистване. В процеса на физическото прочистване, умът и душата ви се събуждат отново и се подмладяват.

Дълбокото желание ще ви послужи добре когато прилагате онова, което аз считам за най-силното прочистване от всички. Това изключително прочистване отпърво ще ви се стори доста трудно. Вие може дори да бъдете изкусени да се откажете. Но ако не го направите и продължите, ще откриете, че то е само мъничко неприятно за няколко дни, а след това то ще ви се стори доста приятно. И ви гарантирам, че няма да сте жадни…

Прочистване само-с-вода

Както показва името, „гладуването на вода” е прочистване, при което не консумирате калории от храна и пиете единствено вода в продължение на поне 3, и до 14, дни.

Това звучи ли откачено и ужасно трудно?

Не е, всъщност, защото обикновено към края на третия ден гладът ви спира, като тялото ви започва да се детоксикира.

Постенето на вода позволява на тялото ви да освобождава нежеланите, наслоени в него химикали, успокоява имунната ви система, ако е възпалена, и нормализира метаболизма ви. Всъщност, постенето на вода е доста често срещано явление в животинския свят. Животните знаят как да постят инстинктивно когато са болни, а дивите животни инстинктивно знаят кои билки да търсят, за да се излекуват.

На покойния д-р Хърбърт Шелтън (1928-1981 г.) се приписва заслугата за разпространението на новината за успеха на постенето на вода в лечението на болестите. Д-р Шелтън се казва, че е наблюдавал повече от 25000 пациенти, които са постили от 3 до повече от 60 дни. Според д-р Шелтън, „болните оздравяват, здравите се подобряват, и всички се сдобиват с безценното знание, необходимо за поддържане на здравето”.

Благодарение на новаторството на д-р Шелтън, постенето на вода днес се приема в медицинската общност и се смята за безопасно и ефикасно. От спиране на тревожността, депресията и неврозата… до снижаване на високото кръвно налягане и облекчаване на много други болести, постенето на вода води до удивителни резултати.

Например, в японска болница е постигната 87 процентна успеваемост в лечението на психосоматични заболявания чрез постене с вода, както се съобщава в брой от 1979 година на списанието Psychotherapy and Psychosomatics.

Постенето на вода предоставя драматични резултати за снижаване на кръвното налягане. В изследване от 2001 година, публикувано в списанието Journal of Manipulative Physiological Therapy, изследователите мерят кръвното налягане на 174 пациенти, които пиели само вода средно по 10 ½ дни… което гладуване било последвано от 7-дневно захранване с храна чрез използването на веган диета.

Най-впечатляващите резултати били сред онези със систолично кръвно налягане по-високо от 180 mg Hg (нормалното е под 140) и с диастолично кръвно налягане над 110 mg Hg (нормалното е под 90). Средно сред тази група имало впечатляващо снижение на систоличното кръвно налягане с 60 mm Hg и на диастоличното кръвно налягане със 17 mm Hg дори и след седемте дни на хранене с веган диета.

Може да ви хареса и статията: Естествена детоксикация на тялото за прекрасно здраве

Доказателството е в чудесните резултати, които в случая се дължат на водата, защото всички, които пиели редовно лекарства за кръвно при включването си в изследването, успешно спрели да ги взимат—без никакви неблагоприятни  последици!

В друго интересно изследване, огласено в ноемврийския брой от 1993 година на списание Lancet, деветдесет и трима пациенти с болестта на Крон (възпалително заболяване на червата) били поставени на 14 дневна диета само на течности—и впечатляващите 84 процента от тях постигнали незабавна ремисия.

За да постигнете успех, вие трябва да подготвите тялото и ума си. Ще трябва да заделите време, в което да сте в почивка и спокойствие. Съветвам ви да направите двудневно „предварително прочистване” на храни като само сурови плодове, зеленчуци, семена, ядки и прясно изстискани сокове (в смутита, ако искате), но без никакви зърнени печива (хляб), месо, млечни продукти или полуфабрикати.

Също така, след прекратяването на постенето на вода, ще трябва да въведете прясно изстискани сокове (използвайте сокоизтисквачката си), след това смутита, след това твърди сурови и готвени плодове и зеленчуци, и най-накрая меса в продължение на толкова дни, колкото е продължило постенето ви на вода.

8 ползи за здравето от постенето на вода

Разбетете, че това е наистина ефикасен начин за лечение на заболявания. Помнете, че постенето на вода ще направи следните неща за здравето ви и много други:

  • Ще отмори и пречисти храносмилателния ви тракт (и е най-доброто време за вземането на пробиотици)
  • Ще събуди вкусовите ви рецептори за естествени храни и ще спре пристрастяванията към нездравословни храни
  • Ще свие стомаха ви и ще ви подготви за консумирането на нормално количество храна, така че да не ви се налага да ядете големи количества храна, за да се чувствате нахранени
  • Ще почисти възпаленията по кожата, особено акнето (но трябва да знаете, че обривите по кожата може да са най-сериозни по време на фазата на детоксикация, като след това ще изчезнат)
  • Ще нормализира високото кръвно налягане
  • Частично ще излекува болезнения артрит
  • В значителна степен ще снижи отоците на краката
  • Ще успокои алергичните реакции като астма и сезонни алергии

Ето два прототипни случая на мои пациенти, преминали през постене на вода:

Рандъл е на 45 години и тежеше 150 килограма. Той пи само вода и суроватка на прах, разтворена в гореща вода (за набавяне на електролити) в продължение на 14 дни. На 3-я ден той каза, че гладът му е затихнал до много поносимо ниво и съобщи за повишени енергийни нива по време на цялото си постене на вода.

Той свали 9 килограма в процеса.

Той се захрани след постенето си на вода като си правеше сокове от зеленчуци и плодове в продължение на няколко дни, което много му хареса. През това време и в продължение на още няколко седмици той изпита власт над предишното си пристрастяване към захарта.

Филип е пародонтолог, който страдаше от високо кръвно налягане, хиатална херния, белодробна конгестия, затруднено дишане, сухота в устата, отичане на стъпалата и краката, главоболия, запушване на носа и синусите и затлъстяване.

Той пости на вода една седмица и спря всичките си лекарства. Той отслабна 10.44 кг (23 фунта), нормализира кръвното си (спирайки лекарствата) от началното 190/95 до 145/78, прочисти назалните си пътища, отърва се от главоболията си, напълно реши проблема с отичането на краката и глезените, и дишането му се върна към нормалното.

Как да проведем тридневно (72-часово) постене на вода?

При тридневното постене на вода вие трябва да пиете само вода в продължение на 72 часа. Не са позволени никаква твърда храна нито други течности, съдържащи хранителни вещества (като сокове, мляко и т.н.). Добре е да използвате обикновена чиста минерална вода. Можете да използвате също преварена и огладена вода. Можете са пиете около 1 ½ литра до 3 литра (или повече) вода без нищо в рамките на един ден, според капацитета си. Леко затоплената вода също е полезна за спомагане на процеса на прочистване.

Както винаги, добре е ако предприемете прочистване с постене на вода първо да се консултирате с лекар и да го правите под наблюдението на лекар. Така например, хората с ниско кръвно налягане не би следвало да предприемат такова гладуване на вода без лекарски надзор (ако изобщо), понеже могат да си навлекат проблеми със сърцето.

Здрави всеки ден

Източници:

http://easyhealthoptions.com/use-ultra-powerful-water-cleanse-reverse-disease/

http://www.yogicwayoflife.com/three-day-water-fast-and-its-benefits/

Снимка: www.lovebuttonsaustralia.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *