Бърза и ефикасна диета със сушени сини сливи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Prunes with plums in small sack

Сушените сини сливи са вкусни и много полезни за укрепването на костите. Те съдържат витамин К, който е наистина важен за костите и за съсирването на кръвта. Разтворимите фибри в тях забавят усвояването на глюкозата и стабилизират нивата на кръвната захар.

Диетата със сушени сини сливи не само ще ви освободи от прекомерното тегло, но ще стимулира и имунната ви система!

Диетата със сушени сини сливи спада към така наречените бързи диети и е за всеки който иска за кратко време (3 до 5 дни) да свали 2 до 3 кг. Сушените сини сливи се препоръчват в много популярни диети, защото са богати на диетични фибри. Освен фибри тези плодове съдържат антиоксиданти (бета каротин), витамини Е и С, както и фирохимикали които са важни за тялото благодарение на антиоксидантните им свойства. Сините сливи са богати на минерали като мед и калий.

Диетата със сушени сини сливи препоръчва сутрешната закуска да съдържа само 6 сушени сини сливи, които ще ви предоставят около 15 грама захарна фруктоза и около 25 грама въглехидрати.
Сините сливи са богати на фитонутриенти, които подсилват имунитета, борят се със свободните радикали и помагат като предпазват клетките от увреждане им, което може да доведе до рак. Интересното е, че изяждането на 1/4 ч.ч. сушени сини сливи на ден ще ви предостави 17% от необходимата дневна стойност витамин A (бета каротин), 15% от дневната норма диетични фибри и достатъчно калий.

Диетата със сушени сини сливи, както казахме вече, попада в графата „бързи” диети и може да се прави максимум до 5 дни при конкретна необходимост.

Така че, ако се подготвяте за важна среща, празненство или нещо подобно, бързо можете да свалите от 2 до 5 килограма, в зависимост от организма ви, и да изглеждате чудесно на събитието. Полезна е и между празници, за да въведете малко ред в организма си след първата поредица празнични дни и да го подготвите за втората вълна от преяждане.

Бърза и ефикасна диета със сини сливи

Храненията трябва да бъдат на всеки 3 часа

Примерното меню трябва да изглежда ето така:

• Закуска : 6 сушени сини сливи.
• Закуска в 10 часа: 1 ябълка.
• Обяд: 1 варено яйце и парче варено месо (по избор червено или бяло)
• Закуска в 16 часа: 1 варено яйце и и парче варено месо (по избор червено или бяло).
• Вечеря: 1 ч.ч. кисело мляко.

Тази диета се препоръчва за спазване само от здрави хора, така че ако имате здравословни проблеми, но ви се иска да я опитате, непременно се консултирайте с лекаря си или с диетолог. Ако я спазвате стриктно с нея можете да сваляте (средно) по един килограм на ден или 2-3 кг за 2-5 дни. Освен да я следвате стриктно е добре също така да сте физически активни като правите упражнения или ходите по поне 15-20 минути на ден.

 

Източници:

http://www.forhealthylifestyle.com/a-fast-diet-with-dried-plums/

http://healthyforlonglife.com/2016/03/01/fast-and-effective-diet-with-dried-plums/

Снимка: www.piusanipiubelli.it

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *