Как да изглеждаме 10 години по-млади, този път с лимон и мед

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

honey_lemon_DIY_face_mask-bis

Безупречната кожа е мечта на почти всяка жена. Във всеки магазин има хиляди козметични продукти, предоставящи добра грижа за кожата. Но всички знаем за токсичните и химически съединения, които някои корпорации използват за извличането на повече печалби.

Както обикновено, природата си има своите начини да ни помага, така че днес ще ви представим много подходящо естествено решение, което лесно може да реши проблема ви! По време на процеса на стареене кожата ни губи гъвкавостта и еластичността си. През този период започваме да забелязваме бръчки и обезцветяване на кожата.

Изключително важно е да споменем най-вероятните причини, които опропастяват кожата ни като: замърсяването на въздуха, недобрата грижа за кожата, прекомерното излагане на слънце, лошия начин на хранене, липсата на вода, стреса, пушенето, пиенето на алкохол и липсата на сън.

Масаж/маска с лимон и мед

Лимоните са много богати на витамин С, който е мощен антиоксидант. Той помага на кожата, спасявайки я от свободните радикали. Лимоновият сол е много здравословен. Той съживява кожата като намалява старческите петна и други признаци на стареене. Лимоните също така подобряват текстурата на кожата и я изсветляват.

Процедура:

Срежете лимон на две половини, вземете едната и сипете малко мед отгоре. След това натъркайте лицето си с кръгови движения. Можете също така да използвате лимона с меда върху него и върху други части на тялото си. Оставете да действа около 10 минути и отмийте с топла вода. Измийте лицето си отново, но сега със студена вода за затваряне на порите. Можете да повтаряте тази процедура веднъж или два пъти на седмица.

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/how-to-look-10-years-younger-with-lemon-and-honey/

Снимка: Beach Thursday

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *