Протоколът с висока доза витамин С орално при рак (и при почти всяко друго заболяване)

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin-c-powder

Вълнувам се от този пост, защото споделям наистина важни неща за витамин С, които много хора не знаят. Или може би греша и всички вече ги знаят, освен мен … Ще видим.

Това е мощен противораков протокол и дори и да не сте болни от рак, можете да използвате този метод, за да определите колко токсичен стрес имате в тялото си и как високите дози витамин С могат драматично да подобрят здравето ви.

ОК, всички знаем, че витамин С (аскорбинова киселина) е полезен за човека, нали?
Тялото не го произвежда, така че трябва да си го набавяме от храната.
Вероятно също така сте чували, че сериозният недостиг на витамин С води до скорбут.

Ранните симптоми на скорбута са физическо неразположение и летаргия. Това в основни линии е „общо усещане за неразположение”, наред с умора или изтощение. (Звучи ли ви все едно говоря конкретно за вас?)
След няколко месеца се появяват задъхване и болки в костите. Следват мускулни болки, рани по кожата, заболяване на венците, клатене на зъбите, рани, които не зарастват, сухота в устата, сухота в очите и емоционални проблеми. В късните етапи се появява жълтеница, оток, висока температура, конвулсии и в крайна сметка смърт.

Звучи забавно, а?

За щастие скорбутът се ЛЕКУВА с лимони, лайм, портокали и с други, съдържащи витамин С храни.

Ето къде нещата стават интересни…

Лекът за скорбута първо е публикуван през 1617 година в списанието The Surgeon’s Mate от английският военен хирург Джон Удол. И е напълно пренебрегнат от медицинската общност.
През 1753 година  (136 години по-късно) морският хирург Джеймс Линд публикува откритието му в Трактат за скорбута (A Treatise of The Scurvy), което също е игнорирано. Медицинското статукво настоява, че твърденията, че яденето на цитрусови плодове за лечение на скорбут са просто „ненаучни” и не се основават на „научни доказателства”. Звучи ли ви познато?

За щастие, Джеймс Линд упорства и около 50 години по-късно цитрусовите плодове най-накрая са приети и използвани за превенцията и лечението на скорбут на борда на плавателните съдове. И така, обобщено:

Лекът за скорбут е игнориран в продължение на близо 200 години след откриването му.

Хранителните вещества и естествените терапии все още се пренебрегват в съвременната медицина. Всъщност, готов съм да се обзаложа, че ако отидете на лекар с някои от симптомите на скорбут, които изброих по-горе, вие ще бъдете подложени на канонада от скъпи изследвания, ще бъдете погрешно диагнозирани, ще ви предпишат фармацевтични лекарства и ще ви подложат на лечения за някое друго заболяване. Това се случва непрекъснато. По-рано през годината на моя приятел Тони му казаха, че вероятно има рак или СПИН, оказа се вирусна пневмония. Можете ли да си представите?

Но да не се отклонявам повече от темата … Връщам се на витамин С.

Ето някои често консумирани, пълноценни хранителни източници на витамин С:

Портокали, киви, пъпеш, папая, ягоди, брюкселско зеле, броколи, карфиол, зеле, къдраво зеле кейл и чушки.

„Суперхраните” с най-висока концентрация на витамин С на земята са плодовете

camu

каму каму,

amla-fruit_medium

амла (Phyllanthus emblica)

accerola

и ацерола вишните (северноамерикански сорт). В този ред.

Витамин С стимулира почти всички системи в тялото: надбъбречните жлези, имунната система, сърдечносъдовата система и така нататък. Вероятно най-важното му действие е това на неутрализатор на свободните радикали.

Има купища сензационни новаторски изследвания, показващи мощното лечебно и противораково въздействие на витамин С, проведени от учени от ранга на Фред Кленър, MD, Ъруин Стоун, Линъс Полинг и Юън Камерън. Нямам време да навлизам в подробности за тях, но поне ми се ще да им отдам заслужена почит.

Има впечатляващ феномен що се отнася до витамин С, за който малко хора знаят.

Колкото по-болен и/или по токсичен е човек, толкова повече свободни радикали има в тялото му и в резултат на това толкова повече витамин С ще усвоява и използва тялото му.

Тялото пази малък запас от витамин С в наличност, който да използва при засилено вътрешно търсене, но когато човек се разболее този запас бързо се изчерпва.

Може също да сте чували (или дори изпитвали), че ако вземете твърде много витамин С орално получавате диария.

Здрав човек може да пие някъде между 4-15 грама (4000-15000 мг) витамин С в 24 часов период от време без да получи диария, но болните толерират различни дози от 10-20 пъти по-големи. Аз пия по цели 100-200 грама на ден орално.

Пили ли сте някога витамин С, когато сте били настинали и той не ви е помогнал? Това е така, защото вероятно дори не сте се доближили до необходимата ви доза.

Ето къде нещата стават абсурдни…

Ако сте яли нещо, което съдържа „100% от препоръчителната в САЩ дневна доза витамин С”, това ви се струва супер, нали?
Но не е.
Препоръчителната дневна доза витамин С в САЩ е само 75 мг. Става дума за МИЛИГРАМИ. Нормалният, здрав човек може да усвои и използва 4000-15000 милиграма на ден. Така че препоръчителната дневна доза в САЩ е съвсем нищожна. 75 мг е в основни линии нещо, което някой е решил, че е абсолютното минимално количество, което ще ви предпазва от скорбут. Това не е количество, което стимулира здравето и оптималното функциониране на тялото.

Един портокал съдържа около 150 мг витамин С, или около 2 пъти повече от ПДД в САЩ.

А 1 чаена лъжичка каму каму на прах съдържа около 15 пъти ПДД витамин С!

Дори и да нямате скорбут, мисля, че е безопасно да приемем, че много от нас не приемат достатъчно витамин С с храната, а липсата на този витамин може да ви накара
а) да се чувствате зле или б) да развиете сериозно заболяване.

Терапията с високи дози витамин С орално

предполага пиенето на максималната доза, която тялото ви може да понесе преди да получите диария. Това изисква да откриете прага си и след това малко да го намалите, за да определите дневната си доза. Клиничният термин е „титриране на поносимостта на червата”.

Както някои от вас знаят, една от терапиите, които използвах, за да помогна на тялото си да се излекува от рак беше венозна терапия с витамин С, която е обикновена практика в света на естественото/алтернативното лечение на рака. Тя изисква седене в кабинета на лекаря в продължение на два часа при което в тялото ви венозно се вливат 50 грама или повече витамин С. И макар че това е много ефикасен метод за получаване на масивна доза витамин С без достигане до предела на поносимостта на червата и за стимулиране лечението на тялото, той отнема време и е скъп. Аз плащах по $120 на сеанс. А за да е най-ефикасна терапията е необходимо да се подлагате на такова вливане по 2-3 пъти на седмица в продължение на много седмици.

Моят приятел Бил, който се лекува от рак на простатата с естествени методи ме открехна за лесен, направи-си-сам Протокол за орално приемане на витамин С, който му е бил назначен от експериментиращ експерт в лечението на рака, чието име не мога да използвам публично. Бил първо достигнал до поносимост на червата като взимал по 60 грама на ден. След два месеца поносимостта му спаднала на по-малко от 30 грама на ден. Това е много добър знак.

Тестът & протоколът за витамин С токсичност

Това е нещо, което всеки трябва да направи. Разбира се, че никой не иска нарочно да пипне диария, но в този случай тя може да ви даде незабавна обратна връзка за вътрешното ви състояние. И е супер евтино да се направи!

Лесният начин да откриете поносимостта си е да взимате по 2-3 грама витамин С на прах или кристали (аскорбинова киселина) на всеки два часа в 240 мл вода. Така ще си набавите около 12-18 грама през първия ден. Непременно следете и помнете дозите, които пиете.

Витамин С на прах е силно концентриран. 1 чаена лъжичка обикновено съдържа около 5 грама витамин С.

vitamin-c-orange-pillsЦелта е да откриете 24 часовия си лимит, не лимита на една единствена доза.

Половин-животът на витамин С в тялото е около 30 минути. Това означава, че около един час след като вземете витамин С, тялото ви вече е използвало повечето от него. Ето защо важна точка в този протокол е да поддържате тялото си наситено с витамин С през целия ден. Вземането на доза на всеки 1-2 часа е идеално.

Ако достигнете прага на поносимост на червата през първите 24 часа, намалете общата доза с 20-25% и продължете да взимате това количество всеки ден, за да поддържате дозата (това може да продължи няколко дни или седмици), докато отново постигнете поносимост на червата (получите диария като индикатор за наситеността на тялото ви с витамин С) на това ниво. Тогава снижете дозата която пиете отново с 20% и продължете с тази доза, докато не постигнете поносимост на червата (доза, причиняваща диария) и така нататък.

Това действа обратно на онова, което бихте очаквали ако не изграждате поносимост. Колкото по-здрав ставате, толкова по-нисък ще е прагът на поносимостта на червата ви спрямо витамин С.

Ако достигнете толерантност на червата при 10-15 грама или по-малко на ден, това означава, че сте в много добра форма по отношение на здравето.

Ако следвате горните стъпки и не достигнете до прага на поносимост на витамин С на червата през първия ден, продължете да увеличавате дозата всеки ден, докато стигнете до нея. Ако сте сериозно болен, може да се наложи да взимате витамин С на всеки час или на всеки половин час, както е показано в таблицата по-долу.

Като се доближите до прага на толерантност на червата ще имате газове и изпражненията ви би следвало да са меки. Това означава, че сте много близо до лимита на тялото и би следвало да намалите дозата си малко.

Ето таблица с дозите от покойния и легендарен д-р Робърт Каткарт, MD, който е лекувал повече от 9000 пациенти с витамин С!

ТАБЛИЦА I – ОБИЧАЙНИ ДОЗИ НА ПОНОСИМОСТ НА ЧЕРВАТА 

ЗАБОЛЯВАНЕ              Грама на 24 часа   Дози на 24 часа 
Здрав                      4 -  15             4 -  6
Лека настинка             30 -  60             6 - 10
Силна настинка            60 - 100+            8 - 15
Грип                     100 - 150             8 - 20
ECHO, коксаки вирус      100 - 150             8 - 20
Мононуклеоза             150 - 200+           12 - 25
Вирусна пневмония        100 - 200+           12 - 25
Сенна хрема, астма        15 -  50             4 -  8
Причинена от средата и
хранителна алергия         0.5 -  50           4 -  8
Изгаряне, нараняване,
операция                  25 - 150+            6 - 20
Безпокойство, упражнения и
други видове лек стрес    15 -  25             4 -  6
Рак                       15 - 100             4 - 15
Анкилозиращ спондилит     15 - 100             4 - 15
Синдром на Райтър         15 -  60             4 - 10
Остър преден увеит        30 - 100             4 - 15
Ревматоиден артрит        15 - 100             4 - 15
Бактериални инфекции      30 - 200+           10 - 25
Инфекциозен хепатит       30 - 100             6 - 15
Кандидиаза                15 - 200+            6 - 25

Още нещо, което си струва да отбележим в горната таблица: Ако сте под хроничен стрес или сте атлет и практикувате бягане, вдигане на тежести и т.н., много вероятно е да имате повишена нужда от витамин С и прагът ви на поносимост ще е по-висок. Дори и да сте здрави.

Д-р Каткарт също така отбелязва, че ниската доза витамин С на практика не е имала какъвто и да било ефект, докато високата доза витамин С, когато се приема при 80-90% поносимост на червата, води до значително и драматично снижаване на симптомите при пациентите му.

Неговата графика по-долу демонстрира връзката между дозата и снижаването на симптомите. Необходимо ми беше известно време, за да разбера изобразеното върху нея. Онова, което показва графиката е, че симптомите на заболяването сериозно спадат при достигането близо до поносимостта на червата, но не се повлияват преди това.

Chris-Wark-Graph

Моите експерименти

Когато изпробвах този протокол преди няколко месеца, аз не постигнах поносимост на червата преди да достигна до пиенето на почти 34 грама на ден. Постепенно достигнах до пиенето на до 12 грама по три пъти на ден. Нямам представа защо толерантността ми беше толкова висока. Аз ходя на фитнес по 3-5 дни на седмица, което би повишило поносимостта ми, но може би също така нещо е ставало вътре в мен … кой знае?

По-рано днес сутринта аз изпих 7.5 грама и това доведе до поносимост на червата два часа по-късно, което всъщност прекъсна работата ми по тази статия. Очевидно, поносимостта ми е спаднала и ако д-р Каткарт е прав, вътрешното ми здраве се е подобрило.

Още нещо: Децата ми се върнаха настинали от училище преди две седмици. После и жена ми се зарази. Една сутрин аз също усетих симптоми на настинка и затова взех 10 грама витамин С. Цял ден се чувствах чудесно. После като наближи време за лягане отново почувствах симптоите и затова взех още 10 грама. Правих същото всеки ден около една седмица. Сутрин изпитвах симптомите, но бързо ги потушавах с 10 грама витамин С. В някои дни пиех доза и около обяд също, ако се сетех . Пих по 20-30 грама на ден през по-голямата част от седмицата, чувствах се чудесно, бях близо до поносимостта на червата и настинката така и не се разви. Оттогава съм правил същото безброй пъти. Всеки път действа.

Крис Уорк

 

Източник:

http://www.chrisbeatcancer.com/high-dose-vitamin-c-protocol-for-cancer/

Снимки:  healthmaven.blogspot.com; www.solaysuperfood.com; www.zokiva.com;www.guide; online.itriordanclinic.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *