Преборете полипите и рака на дебелото черво с тази „древна храна”

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако редовно се грижите за това да се храните здравословно, като променяте начина си на хранене в тази посока, вие вероятно сте снижили риска си от развиване на полипи в дебелото черво с впечатляващите 40%.

brown-rice

Насърчаваме ви да изключите завинаги лишения от всякаква хранителност бял ориз от списъка си за пазаруване и да го замените с по-здравословни варианти като кафяв ориз. Днес, ново изследване от Университета Лома Линда в Калифорния стигна до заключението, че яденето на кафяв ориз поне веднъж на седмица се свързва с 40% снижаване на риска от развиване на потенциално ракови полипи на дебелото черво.

Изследователите събраха данни от 2818 доброволци в изследването Adventist Health Study и стигнаха до тези вълнуващи заключения. А кафявият ориз… древна храна, която датира още някъде между 12000 и 11000 хиляди години… не е единствената храна, която бе открито, че има драматичен ефект върху риска от развиване на полипи.

Ще ви кажа повече за тези други храни след малко, но първо ми позволете да споделя с вас малко информация.

Полипите са издадени или плоски образувания върху лигавицата на дебелото черво. Някои полипи са доброкачествени, но всички полипи носят в себе си потенциал да се превърнат в злокачествени.

Прочетете още по темата: Естествени домашни лекове при рак на дебелото черво

А след като различните видове рак на дебелото черво са втората водеща причина за смъртни случаи от рак в Съединените щати, лесно е да видим, че всичко което може така драстично да намали вероятността от развиване на потенциално застрашващи живота образувания ще причини извеснто брожение в научната общност.

Доброволците в горното изследване първо отговориха на анкета за хранителните си навици и за това колко често са консумирали определени храни през 1976 или 1977 години. След това, 26 години по-късно, същите доброволци са помолени да попълнят последващ въпросник за това дали са се подлагали на колоноскопия или са били диагнозирани с полипи от лекар.

По време на 26 годишния последващ период има 441 потвърдени случаи на колоректални полипи. А след като изследователите взимат предвид голямо разнообразие от потенциално въздействащи на данните фактори… включително семейна анамнеза за рак, ниво на образование, ниво на физическа активност, навици на пушене и пиене на алкохол, употреба на обезболяващи лекарства и мултивитамини… те откриха, че няколко храни изпъкват в ролята си на борещи се с полипите суперзвезди.

Наред с кафявия ориз, бобовите растения, варените зелени зеленчуци и сушените плодове всички показват силно защитно действие.

Още една полза от кафявия ориз: Този вид прочистване на тялото ще прогони всички болки в гърба, врата и ставите ви

Готвените зелени зеленчуци са присъствали на масата на доброволците по веднъж на ден или по-често (в сравнение с по-малко от пет пъти на седмица), и в този случай те имали 24% снижение на риска от развиване на полипи. Яденето на бобови растения, като например грах, боб и леща поне три пъти на седмица се свързва с 33% снижаване на риска. А онези, които се наслаждавали на сушени плодове поне три пъти в седмицата… в сравнение с хората, които си позволявали това удоволствие по-малко от веднъж на седмица… се сдобивали с 26% спад на риска.

Ако имате семейна анамнеза за полипи или колоректален рак – или страдате от затлъстяване, не сте достатъчно физически активни или не се храните с оптимално здравословна храна – въвеждането на някои от тези относително малки промени в хранителните ви навици може да доведе до огромна полза в живота ви… вероятно буквално спасявайки го.

Не забравяйте, че дори и няколкото предпазни порции да не ви се струват никак привлекателни в момента, те са доста по-привлекателни отколкото преминаването през тежко лечение по-късно.

Алис Уесендорф

 

Източници:

http://healthiertalk.com/combat-colon-polyps-and-cancer-ancient-food-4465

Снимка:www.zdorovieinfo.ru

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *