Естествени домашни лекове при рак на дебелото черво

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

natural_remedies

Ракът на дебелото черво доказано е третото най-сериозно заболяване, водещо до смъртни случаи в целия свят. Случаите на рак на дебелото черво започват в дебелото черво и постепенно се разпространяват в другите части на тялото, като по този начин застрашават живота на човек. Консумирането на големи количества червено месо, болестта на Крон, формирането на полипи на дебелото черво, анамнеза за рак на дебелото черво в семейството са някои от най-важните причини за развиване на рак на дебелото черво. Има хора, които могат да не изпитват никакви симптоми при рак на дебелото черво. Болки в стомаха, отслабване, анемия, по-тънки екскременти, кръв в екскрементите са симптоми при рак на дебелото черво. Ракът на дебелото черво е лечим, ако се хване в начален стадий с помощта на колоноскопия. Тя повишава шансовете за излекуването на пациента бързо и помагат за ефективното елиминиране на рака. Естествените лекове също така са много полезни за хора, които се лекуват от рак на дебелото черво. Има хора, които искат да избегнат сложните операции и лъчетерапията. Те трябва да имат на разположение познания за естествените домашни лекове за лечение на рака на дебелото черво, за да могат да ги използват ефективно при нужда.

Зелен чай

Зеленият чай е богат на мощните антиоксиданти катехин феноли, които се съдържат в големи количества в зеления чай и помагат за спиране образуването на ракови клетки. Зеленият чай доказано също така е ефикасен в убиването на раковите клетки без да уврежда тъканите. Процесът на обработване на зеления чай помага за задържането на полезните елементи в него и го прави по-полезен при рак, отколкото са черният чай или чаят оолонг. Листата на зеления чай се подлагат на ферментация и това помага за запазването на катехин полифенолите, които са всъщност съединенията, унищожаващи рака. Последните проведени изследвания от учени клиницисти доказват, че пиенето на зелен чай помага за убиването на туморите в дебелото черво в началната фаза на заболяването. Около петдесет и седем процента от хората, които консумирали зелен чай били излекувани от рак на дебелото черво, хванат в начална фаза. По чаша зелен чай всеки ден може да се консумира от всеки за предотвратяване разпространението на рака на дебелото черво.

Змийско мляко (жълтениче)

Змийското мляко е традиционна китайска билка, която може да се използва, както за предпазване, така и за лечение на рак на дебелото черво. Тази билка не само помага в битката с рака, но също така стимулира имунната система. Тя помага и за лечението на заболявания като астма и атеросклероза. Учените изтъкват факти ясно показващи, че билката змийско мляко помага за задействането на процеса на апоптоза. Това е вид програмирана смърт на раковите клетки и този процес помага за спиране на разпространението на раковите клетки в други части на тялото. Змийското мляко се продава под формата на хранителни добавки. Обаче, към билката змийско мляко трябва да се подхожда внимателно, защото тя може да причини сериозни заболявания на черния дроб и хепатит.

Ашваганда (Индийски женшен)

Тази билка обикновено се използва от практикуващите Аюрведа. Ашваганда е вид адаптоген, който повишава резистентността към стреса, както и енергийните нива. Тази билка доказано стимулира имунната система. Според изследване, проведено с билката, ашваганда помага в забавянето на растежа на раковите клетки и също така спира растежа на туморните клетки без да уврежда здравите клетки. Тази билка се продава на капсули и на прах. Преди да пиете ашваганда трябва да се консултирате с лекар, тъй като големите дози от билката водят до депресия.

Прочетете още по темата: Преборете полипите и рака на дебелото черво с тази „древна храна”

Повишете консумацията си на сурови, богати на фибри плодове и зеленчуци

За да се бори с проблемите, причинени от рак на дебелото черво, пациентът трябва да повиши приема си на богати на фибри, сурови плодове и зеленчуци. Това спомага в елиминирането на заболяването в дебелото черво и възвръща здравето на болния. Моркови, картофи, сладки картофи, фасул, авокадо, гуава, киви са полезни плодове и зеленчуци, които изхвърлят причиняващите рак елементи от дебелото черво. Тези плодове и зеленчуци е най за предпочитане да се ядат сурови, за да се извлича максимална полза от тях. Тази стъпка помага в предотвратяване формирането на полипи в дебелото черво, които по-късно водят до формирането на рак на дебелото черво

Пречистване на дебелото черво

Пречистването на дебелото черво на всеки шест месеца посредством тридневен метод на постене на течности е също много ефикасно в лечението на рака на дебелото черво. Пресните сокове трябва да се пият редовно за задействане на процеса на разграждане на увредените тъкани и на отлаганията в дебелото черво. Те помагат също и за изхвърлянето на неразградените храни от дебелото черво. Постенето на сок от алое вера или на ябълков оцет са други техники на пречистване на дебелото черво. Пречистването на бъбреците също е доказало, че предпазва от рак на дебелото черво. Използването на различни билки спомага за пречистването на бъбреците и предпазва от появата на рак на дебелото черво.

Джинджифил

Джинджифилът или коренът от джинджифил могат да се консумират, както за предпазване, така и за лечение на рак на дебелото черво. Възпалението бива намалено в голяма степен с взимането на джинджифил. Това възпаление доказано води до рак на дебелото черво. Възпалителните маркери, които вече са се доказали като прекурсори (предшественици) на рака на дебелото черво в научни изследвания също могат да бъдат снижени в значителна степен с консумирането на джинджифил или на корен от джинджифил. Изследвания, проведени с хора на които давали по два грама хранителна добавка с корен от джинджифил всеки ден в продължение на един месец показват снижаване на възпалението на дебелото черво. Джинджифилът облекчава и лекува храносмилателния тракт и следователно се предлага като един от домашните лекове за лечението на рака на дебелото черво. Хранителните добавки с корен от джинджифил се продават в търговската мрежа. Яденето на суров джинджифил по два пъти всеки ден също има благотворно влияние върху здравето.

Чесън

Чесън се използва обилно в различни култури в света основно заради лечебните свойства, съдържащи се в него. Той се използва не само като подправка, но и за лечение на различни заболявания. Скорошни изследвания доказват, че чесънът може да се използва също и за лечението на рак на дебелото черво при много хора. През последните години популярността на тази билка като елемент в лечението на рака на дебелото черво се повиши. Чесънът е богат източник на съединението хидроген сулфид, което причинява острия му мирис. Изследванията доказват, че именно хидроген сулфидът помага за предпазване от формирането на полипи на дебелото черво. Тези полипи всъщност са прекурсори на рака на дебелото черво. Ето защо, консумирането на чесъна суров и пресован е много полезно в лечението на рака на дебелото черво. Няколко наниза чесън могат да се направят на паста, която да се консумира ежедневно за лечение на рака на дебелото черво. Сокът от чесън е най-основният елемент, защото съдържа хидроген сулфидни съединения и помага за възстановяването на здравето на дебелото черво.

Ленено семе

Лененото семе може да е жълто или кафяво на цвят. Лененото семе е много важен източник на мазнини. Мазнините в лененото семе са богати на протеини и често се консумират за лечението на различни заболявания. Семената се смилат за извличането на основните хранителни вещества от растението. Лененото семе е богато на фибри, минерали, витамини, фитонутриенти, лигнани, омега-3 мастни киселини, алфа-линоленова киселина. Тези елементи помагат за поддържането на доброто здраве на дебелото черво и в пречистването на дебелото черво от неразградените остатъци в него, и за предпазване от формирането на полипи на дебелото черво. Тези минерали могат ефективно да се използват от храносмилателния тракт и затова консумацията на ленено семе помага на страдащите от рак на дебелото черво. Високото съдържание на лигнани в лененото семе помага и за предпазване от и лечение на рак на дебелото черво.

Куркума

Куркумата може да се използва не само за подправяне на ястия, но е полезна и за лечението на различни заболявания, включително рак на дебелото черво. Куркумата е родствено растение на джинджифила. Грудките, корените и коренището на растението се използват за лечебни цели. Куркумата има противовъзпалителни свойства и помага за подобряване функцията на бъбреците и черния дроб. Куркуминът е активната съставка, съдържаща се в куркумата и лекува различни заболявания. Куркуминът е антиоксидант и помага на човешкото тяло да се пречиства от нежеланите елементи, познати като свободни радикали. Тези свободни радикали могат да променят градежа на ДНК в тялото, както и да увреждат или унищожават здравите клетки в него. Антиоксидантното свойство на куркумина го прави ефикасно в лечението на тези увреждащи частици. Куркуминът помага в пречистването на храносмилателния тракт от нежеланите остатъци от храни и предпазва от формирането на полипи на дебелото черво.

 

Източник: Natural home remedies to cure colon cancer; http://diyhealth.com/natural-home-remedies-cure-colon-cancer1.html

Снимка: diyhealth.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

6 thoughts on “Естествени домашни лекове при рак на дебелото черво

  1. обърках се …в крайна сметка лененото семе полезно ли е или е вредно ???

  2. Много уместен въпрос. Някои автори посочват, че човешкото тяло не може да преобразува омега-3 мастните киселини от лененото семе, за да ги
    използва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *