Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

varuna-mudra

КОГА: При всички заболявания на стомаха и черния дроб; при алергични реакции; при колики и подуване на корема; при задържане на вода или слуз в белите дробове, стомаха, синусите и при повишено отделяне на секрети и слуз, което може да доведе до енергийно блокиране на организма.

ЗАЩО: На санскрит ‘варуна’ означава ‘вода’. Тази мудра помага за поддържането на водния баланс в тялото. Освен че подобрява красотата и възстановява влажността и гъвкавостта на сухата кожа, варуна мудра се прави когато сте настинали, кашляте, имате астма или други проблеми със синусите. Тя облекчава и крампите. Натрупването на слуз винаги е свързано с превъзбуждането на нервите, вътрешно напрежение и безспокойство, причинени от пренатоварване, когато времето ни притиска, при раздразнение или изпитване на страх. Така че изпълнявайте варуна мудра в случаите на

свръхконтрол; вътрешно напрежение, безпокойство и свръхнатоварване; при нервно пренапрежение, гняв и страх. Тя подкрепя жизнено необходимата промяна в начина ни на живот и мислене; балансира приемането и даването като основни процеси на живота и взаимоотношенията.

КАК: Дясното кутре се допира в основата на десния палец, който леко го притиска. Лявата ръка обхваща дясната отдолу. Левият палец се поставя върху десния.

КОЛКО: 3 пъти дневно по 20 до 45 минути.

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка: vohuman.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

3 thoughts on “ВАРУНА – Мудра на водата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *