Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bad breath

Изправени пред проблема лош дъх много хора незабавно се обръщат към временни лечения вместо да помислят каква е причината за проблема.

Истината е, че лошият дъх  може да е причинен от здравословен проблем, храна, а може би от навиците ви. Ако хронично дъхът ви е лош, първо трябва да погледнете към хигиенните си навици. Непременно почиствайте зъбите си с конец поне веднъж на ден и ги мийте редовно.

Също е възможно хроничните заболявания със сухота в устата да играят роля в развиването на лош дъх. Сухотата в устата се причинява от разлагането на мъртви клетки в устата и върху езика. Това разлагане води до неприятна миризма.

Екстремните диети и използването на тютюневи продукти, газирани напитки, кафе и алкохол са други фактори, допринасящи за развитието на лош дъх. Тютюневите продукти разбира се изобщо не трябва да се използват. Радикалните диети  и постенето са основните промени в храненето, които обикновено причиняват проблеми с лошия дъх.

Следвайки суровоядството като начин на хранене или простото променяне на нещата които ядете към по-здравословни, както за пиене, така и за ядене – като органични плодове и зеленчуци обикновено не променят негативните резултати що се отнася до лошия дъх.

Лошото храносмилане и лошия дъх

Може да не знаете това, но недостатъчното храносмилане и несдъвкването напълно на храната може да причини лош дъх. Ако страдате от някои чревни заболявания, запек или мудна храносмилателна система, вие сте готов кандидат за развиването на лош дъх. Причината за това е, че тези заболявания създават прекомерно много газове в тялото, доста от които излизат през устата.

Един от виновниците, причиняващ мудно храносмилане е липсата на солна киселина в стомаха. Ако няма достатъчно солна киселина, храната която не е смляна преминава в червата и там отделя противна миризма. Тази миризма след това причинява лош дъх.

Естествени лекове за лошия дъх

В търсенето на решение на проблема може да сте примамени да се обърнете към предпочитаната от вас вода за уста, продавана без рецепта. Водата за уста е едно от онези временни решения, които могат да се използват в битката срещу лошия дъх, но резултатите не траят повече от час.

Ако използвате вода за уста, много е важно да избирате вода за уста, която не съдържа никакъв алкохол. Има две причини за това. Първо, алкохолът всъщност допринася за развитието на лошия дъх. Второ, изследванията са доказали, че водите за уста, които съдържат повече от 25% алкохол са свързани с повишен риск от развиване на рак на устната кухина.

Наистина има редица естествени лекове, които могат да бъдат използвани за премахването на лошия дъх. Изпиването на една супена лъжица натурален ябълков оцет, смесен с вода преди хранене би следвало да помогне за по-плавното протичане на храносмилателните процеси.

Може да откриете също, че гаргарата със солена вода (препоръчвам хималайска сол) е полезна, тъй като тази комбинация помага за премахването на бактериите от гърлото и сливиците. Някои други естествени лекове включват:

  • Дъвчене на ароматни подправки като кардамон, семена от див копър (фенел) или карамфил след хранене, те придават аромата си на дъха ви вътре в тялото.
  • Листата от мента също придават свежест в устата
  • Чай от салвия (градински чай)
  • Дъвчене на пресен магданоз, използването му в салати
  • Масло от чаено дърво
  • 3% водороден прекис (кислородна вода )
  • Дъвка (без захар)

Струва си да спомена, че е най-добре да си набавите органични билки и подправки.

Използването на напълно натурален спрей за дъха може да помогне. Моят любим натурален спрей, който използвам редовно се нарича FreshMouth. Той предлага натурални съставки, които се справят с лошия дъх като в същото време не съдържа вредни или опасни съставки.

Без значение кой натурален лек ще изберете, непременно вижте съставките преди да го закупите. Като предварително проучите възможностите си, това ще ви гарантира избор на здравословен и ефикасен лек.

Препоръчвам също прочистване на тялото. Ако имате лош дъх, най-вероятно тялото ви е достигнало токсични нива. Бих започнал с прочистване на дебелото черво и след това с пречистване на черния дроб.

Д-р Едуард Груп

Източник:Natural Remedies For Bad Breath, 11 June 2013

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/natural-remedies-for-bad-breath/

http://www.ifood.tv/blog/home-remedies-for-bad-breath#QqRkpRs5iwqTHRHO.99

Снимка:

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *