Възползвайте се от тези 5 пренебрегвани ползи от витамин С

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin-c-benefits

Кой е сред най-лесните – и най-евтини – начини за укрепване на здравето от главата до петите? Набавянето на повече витамин С за тялото.

Чували сте за способностите на витамин С да укрепва имунната система… Той отблъсква болестите и спомага по-бързото ви възстановяване след настинки. Но има и други причини, поради които това хранително вещество е супер звезда и заради тях вие непременно ще поискате да си осигурявате повече от него…

Ето пет невъзпети ползи от пиенето на витамин С, от които можете да започнете да се възползвате още днес

1. Красива усмивка:

Добавяйте повече витамин С в храната си и зъболекарят ви ще бъде впечатлен от здравето на венците ви. Представете си липса на болки и кървене, докато ви работят по зъбите с инструментите.

Витамин С държи гингивита – възпалението на венците – под контрол. Този витамин се справя и с инфекциите на венците. Изследване откри, че приемът на витамин С снижава натрупването на зъбния камък и кървенето в устата. Не ви препоръчваме да разчитате на дъвки, съдържащи витамин С… Но е ясно, че си струва да приемате обилни количества витамин С, за да поддържате здравето на зъбите и венците си.

Още по темата: Кървене на венците: Тихият убиец, 12 домашни лека за естествено лечение

 2. Дишайте по-лесно:

Може да сте чували, че този витамин облекчава конгестията… Но знаехте ли, че той също така помага на хората с дихателни проблеми ? Дори и на страдащите от астма.

Това се дължи на факта, че витамин С се бори с възпалението в дихателните пътища. Прави го по два начина. Първо, той потиска освобождаването на хистамините… и помага за разграждането на онези, които все пак бъдат освободени. Той също така е мощен антиоксидант и се бори със свободните радикали, които вдишате където и да сте.

Необходими са ви по 1-2 грама на ден, за да изпитате тази полза. Количеството може да ви се струва голямо… Но за разлика от инхалаторите и другите лекарства за астма, рискът от странични ефекти от витамин С е нисък. Дори и при по-високи дози.

Още една полза от витамин С: Витамин С унищожава рака

3. Спасете кожата си:

Читателите на бюлетина Health Watch знаят, че витамин D3 предпазва кожата от изгаряне на слънце. Но витамин D3 не е единственото естествено решение за спасяването на кожата ви. Витамин С също помага за предпазване от слънчеви изгаряния.

А ако сте пострадвали редовно от слънчеви изгаряния през живота си… ще сте щастливи да научите, че набавянето на повече витамин С може да спомогне за справянето с произтеклите от изгарянията признаци на стареене. Участници в изследване нанасяли серум с 10% витамин С върху кожата си всеки ден. След три месеца кожата им имала по-малко фини линии, огрубяването й намаляло и като цяло изглеждала по-млада.

Ето как: Забравете скъпите „серуми против стареене”, направете си такъв сами у дома

4. Дръжте нашествениците вън от тялото си:

Говоря конкретно за хеликобактер пилори (H. pylori). Тези бактерии унищожават лигавицата на стомаха. След това приветстват с добре дошли други „лоши” бактерии като снижават киселинността на стомаха. И за да влошат нещата още повече… тези бактерии се знае, че причиняват рак на стомаха.

Можете да избягвате този проблем като просто добавяте повече витамин С в храната си. Учени изследователи в Италия откриха, че е необходимо единствено да пиете по 500 мг витамин С веднъж на ден в продължение на шест месеца, за да спасите стомаха си от H. pylori.

Още един начин да зареждаме тялото си с витамин С: 10 причини да пием лимон с вода

5. Поддържайте кръвообръщението си силно:

Може би си спомняте, че яденето на здравословни мазнини и физическата активност поддържат нивата на холестерола и кръвното налагане в баланс. Е, витамин С е още един начин за здравословно стимулиране на кръвообръщението.

Ако имате леко повишение на кръвното налягане, пиенето на хранителна добавка с витамин С може да го снижи с 5 mm/Hg. И което е още по-хубаво, яденето на плодове и зеленчуци с най-високо съдържание на витамин С може да ви предпази от получаването на удар. Броколи, червени чушки и ягоди – три прекрасни варианти за набавяне на витамин С в организма. Всички те съдържат повече витамин С от портокалите.

Най-добрият източник  на витамин С като хранителна добавка е липозомалният витамин С, което означава, че витаминът е смесен с мазнина. Това го прави по-лесен за усвояване от тялото. Можете да го откриете в някои магазини за здравословни храни… но е по-лесно да го намерите онлайн. Търсете продукт, който не съдържа соя.

Трябва да споменем и: Недостигът на витамин С разрушава функцията на щитовидната жлеза

Има много заредени с витамин С лосиони и серуми за кожата. Търсете такива на етикетите на които е обозначено, че не съдържат фталати и парабени. А най-добре си приготвяйте такъв серум сами: Забравете скъпите „серуми против стареене”, направете си такъв сами у дома

Какви други ползи могат да се извлекат от витамин С? Кажете ни как вие го използвате за да подобрявате здравето си.

Анджела Салерно
Издател на бюлетина INH Health Watch

Още за безценния витамин С ще намерите в категорията „Витамин С“ в сайта Здрави всеки ден.

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2015/08/5-overlooked-benefits-of-vitamin-c/

Снимка: www.terralife.ca

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *