Учените казват, че са на път да открият ваксина срещу рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

checking vaccine

Укрепването на имунната система за избягване на заболяванията не е нещо ново…

Имунната система винаги е ултра-силен „пазител” на здравето, и стимулирането й винаги е било най-добрата ви защита.

Ето защо от хиляди години традиционната медицина насърчава използването на хранителни вещества под формата на подсилващи имунитета билки и растения. И в днешно време сме се научили, че някои витамини, хранителни вещества и храни имат мощно въздействие върху имунната система и помагат като ни предпазват не само от патогените, но и от различни видове рак.

Така че, кога това се превръща в най-модерното лечение? Когато традиционната медицина открие колко ценно е то за убиването на рака и измисли нов термин за него.

Ето кое е ново: Технологиите днес са способни да помогнат за фокусирането на имунните ви клетки и да ги научат да търсят и да унищожават именно раковите клетки…

Имунотерапията е лечение, което впряга силата на собствената ни имунна система да атакува раковите клетки. При повечето форми на имунотерапията имунните клетки биват научавани да търсят и унищожават конкретно раковите клетки. Това означава, че имунотерапията е способна да убива раковите клетки като оставя на спокойствие здравите клетки, за разлика от химиотерапията и лъчетерапията. И като поддържа здравите клетки здрави, имунотерапията намалява страничните ефекти като косопад, гадене и повръщане. Но това не е всичко…

Имунотерапията може също така да повиши шанса ви за дългосрочна ремисия, защото тренира имунната ви система да различава и убива раковите клетки. Това означава, че всеки път когато се появи нова ракова клетка, имунната ви система се справя с нея преди тя да има възможността да се развие в напълно развилнял се рак.

И до момента имунотерапията се оказва ефикасна при много различни видове рак, включително:

 • Рак на пикочния мехур
 • Рак на мозъка
 • Рак на гърдата
 • Рак на маточната шийка
 • Колоректален рак
 • Рак на стомаха
 • Рак на бъбреците
 • Лимфома/левкемия
 • Рак на белия дроб
 • Рак на яйчниците
 • Рак на простатата
 • Рак на кожата

Във време, в което един на всеки двама мъже и една от три жени ще развие рак в даден момент от живота си, бих казала, че имунотерапията е много вълнуваща материя. И става все по-вълнуваща всеки ден…

Това е така, защото изследователите пренасят имунотерапията една стъпка по-напред като създават ваксини срещу рак. Тези ваксини ще приучават имунната система да открива нещо, наречено неоантигени, протеини, които тялото ви освобождава когато клетките мутират в ракови.

Неоантигените се освобождават само от ракови клетки, но не и от здрави клетки, което ги прави идеална мишена за имунотерапията. Те са също така уникални за тумора на всеки човек, което означава, че могат да се използват, за да се целят в специфичния рак на всеки отделен човек. Изследователите се надяват да направят алгоритъм, който да може да идентифицира тези неоантигени в хората, за да могат да се създават персонализирани ваксини срещу рак.

Разбира се, това не са ваксини в традиционния смисъл. Това са лечебни ваксини, което означава, че те не се използват за предпазване от рак при здрави хора, а за да лекуват рак при хора, които вече са болни от рак, както и за да ги предпазват от повторната му поява. В основни линии, ако изследователите постигнат успех, всеки човек може да получи персонализирана ваксина, създадена с използването на антигени от собствените му тумори.

Институтът за ракова имунотерапия Паркър (създаден от милиардера от Силиконовата долина Шон Паркър) води атаката в изследванията за разработването на тези ваксини. Институтът също така сътрудничи с организации като Broad Institute of MIT и Harvard, Caltech, the Dana-Farber Cancer Institute и Washington University School of Medicine за получаването на това потенциално спасяващо животи лечение на рака.

Вълнуващо е да забележим обещаващо лечение на рака на хоризонта — такова, което работи посредством естествената интелигентност на тялото, а не срещу нея.

Междувременно, трябва да се постараете да стимулирате силата на собствените си клетки убийци (Т-клетки), които са първата ви линия на защита в имунната система. Всъщност, има няколко естествени начина да повишите ефективността на тези важни клетки за убиване на раковите клетки още сега, като започнете с витамин D, селен и котешки нокът (саменто).

Освен това, не спирайте да правите всичко, което можете за предотвратяване започването на развитие на рака, първо на първо — яжте борещи рака храни като гъби и броколи, правете упражнения, избягвайте готовите храни и не се докосвайте до алкохол и цигари.

Ако все още се колебаете дали стимулирането на имунната ви система наистина ще ви помогне да победите рака, обърнете внимание на факта, че оцелялите от рак също си пият витамините.

Изследване, публикувано в списанието Journal of Cancer Survivorship съобщава, че 79 процента от оцелелите от рак — и 68 процента от хората без рак — споделят, че са използвали един или повече витамини през последните 12 месеца.

Тези хора са оцелели. И въпреки това повечето лекари предупреждават онко пациентите от самото начало на лечението на рака да се въздържат от пиенето на витамини. Те твърдят, че витамините могат да попречат на лечението им — най-вероятно някаква комбинация от режеща и горяща лъчетерапия, химиотерапия и операция — а процентът на оцеляване след тези лечения е добре известен…

Всъщност, раковият център Макгил в Монтреал, Канада разкри, че от 75 до 91 процента от оцелелите от рак онколози биха отказали химиотерапия, ако им бъде дадена възможност да избират. А това е защото те знаят, че тя е не само неефикасна, но и токсична.

Тъжната истина е че много от най-високо ценените конвенционални лечения на рака, натрапвани на отчаяните пациенти, имат ужасяващи проценти на неуспех. Дори и най-добрите им лекарства…

Ако вие или ваш близък страда от рак на гърдата, лекарите могат да предпишат лекарството Tamoxifen. Вероятно ще чуете, че то снижава вероятността рака да се върне с впечатляващите 49 процента — на базата на „относителни” стойности.

Но тъжната истина, на база на абсолютни стойности, е че Tamoxifen снижава риска от повторната поява на рак на гърдата с 1.6 процента — 30 пъти по-малко от рекламираното. А ако пиете каквото и да било количество алкохол — дори по чаша или две на ден — дейността на Tamoxifen-а отслабва още повече.

Бихме пили витамините си всеки ден, вместо техните лекарства. Просто помислете за следните факти:

Изследване с участието на 30000 души, проведено в САЩ и Норвегия, разкри, че яденето на повече плодове, зеленчуци и витамин С снижава риска от стомашно-чревен рак. Изследване в САЩ с участието на 11000 мъже доказа, че високия прием на витамин С е силно свързан с ниския процент на смъртност от рак.

Обратно, 12-годишно проследяване след научно изследване в Базел, Швейцария, проведено през 1971-1973 оценява 3000 мъже в риск от рак заради храната. Като цяло, онези от тях, които взимали антиоксидантни витамини в ниски нива имали по-висока заболеваемост от рак и от последващи проценти смъртност.

Да, вредната храна може да повиши вероятността от рак и дори от СМЪРТ. Може би най-категоричното изследване, свързващо храната с рака бе така нареченото Китайско изследване — наред с други изследвания и алтернативни терапии, които доказано се борят с рака.

Като обобщава 40 години данни това изследване прави смущаващо заключение: В крайна сметка генетиката е отговорна за само около 3 процента от случаите на рак, докато останалите 97 процента се дължат на фактори, свързани с начина на живот — основно избора ни на храна.

Ако това не е достатъчна причина да си пиете витамините — и минералите — не зная кое е.

Източници:

http://easyhealthoptions.com/cancer-researchers-say-vaccine-way/

http://easyhealthoptions.com/cancer-survivors-take-their-vitamins/

Снимка: Research Digest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *