Неподозираните ползи за здравето от маслото от индийско орехче

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаехте ли… че маслото от индийско орехче е мощно натурално болкоуспокояващо средство?

nutmeg-oil

Индийското орехче (Myristica fragrans) е подправка, която ние обикновено свързваме със зимните празници, а не приемаме за лековит лек когато мислим за болка и за други заболявания. Може би е време това да се промени. Защото индийското орехче, особено в концентрираната си форма на масло от индийско орехче има дълга история на употреба в естествената медицина и се счита за субстанция, която както успокоява така и стимулира и има противовъзпалителни, антисептични и бактерицидни свойства.

Маслото от индийско орехче се счита, че има положително действие срещу…

  • Болка
  • Стрес
  • Менструални крампи
  • Сърдечни заболявания
  • Лошо храносмилане
  • Проблеми с кръвното налягане
  • Кашлица
  • Лош дъх

Какво представлява маслото от индийско орехче?

Индийското (мускатово) орехче е тропическо дърво, което достига до 21 метра височина. Когато се изсушат, плодът на това дърво дава индийското орехче (което е технически семка) обвито в суха кора. Маслото от индийско орехче се извлича от семките.

Още за тази невероятна подправка: Индийско орехче, 8 удивителни ползи за здравето

Няколко ползи за здравето от маслото от индийско орехче

Болка:

Маслото от индийско орехче има дълга употреба в традиционната китайска медицина в лечението на мускулни и ставни болки, както и при стомашни болки и възпаление.  Понеже маслото от индийско орехче има и противовъзпалителни свойства, то може също така да се втрива в кожата за облекчаване на артритна болка и при отичане на ставите.

Менструални крампи:

Нанасяно външно, маслото от индийско орехче предоставя облекчение от менструалните крампи, както и от други смущения, свързани с менструация.

Кръвообръщение:

При втриване в кожата на масло от индийско орехче, разредено с масло носител, се смята, че това масло стимулира кръвообръщението. То е също така антибактериално и следователно може да е полезно за цялостното здраве на кожата.

Тоник за мозъка:

Използвано пестеливо в дифузер или във водата във ваната, маслото от индийско орехче облекчава психично изтощение и стрес, подобрява качеството на сънищата и снижава безпокойството, както и депресията. Маслото от индийско орехче подобрява концентрацията и стимулира ефективността на мозъка. В древна Гърция и Рим индийското орехче било много търсено заради ползите му за мозъка, въпреки че било рядко и скъпо.

Сърдечно здраве:

Маслото от индийско орехче се смята, че стимулира сърдечно-съдовата система и действа тонизиращо за сърцето.

Лош дъх:

Капка-две от маслото от индийско орехче имат силно действие срещу лошия дъх като антисептичните му свойства облекчават зъбобола и болезнените венци.

Предупреждение: 

Както е при всички етерични масла, маслото от индийско орехче е силно концентрирано и експертите съветват то никога да не се използват неразредено или вътрешно без надзора на медицинско лице.  За външна употреба експертите препоръчват смесването на масло от индийско орехче с масло носител като зехтин, кокосово масло или бадемово масло (рамесени с помощта на дифузер). Експертите също така съветват етеричните масла да се тестват за чувствителност върху кожата като капка от разреденото масло се капне върху кожата и мястото се следи внимателно за реакции.

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/nutmeg-oil-health-benefits/

Снимка: Edizon

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *