5 лечебни кристали които трябва да имате през 2017

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Blue-Lace-AgateВодици (5, 6 и 7 януари) са най-магичните дни от годината, така че сега е моментът да се подготвим за очакващото ни през 2017 година, която олицетворява думи като повторно свързване,  възобновяване, даване на нов живот, подмладяване, прераждане и така нататък. Тази година опитайте нещо различно като започнете да включвате лечебни кристали в ежедневието си – идеалният начин за заземяване и за повторно свързване със Земята. Каквито и да са целите и желанията, които имате за себе си за следващите 365 дни, представяме ви най-добрата селекция от лечебни кристали с особена важност за началото на духовното ви пътешествие през 2017 година.

Ахат синя дантела

Добавете този впечатляващ и динамичен полускъпоценен камък към колекцията си от лечебни кристали и възвестете новата година със свежа перспектива. Независимо дали сте страстни защитници на природата, падате си по политиката или сте по-скоро творческа натура, ахатът синя дантела помага да изразяваме нещата, в които вярваме, така че да имаме куража да заемем позиция и да бъдем чути. Смелата украска от кремави линии, контрастиращи с мекия син цвят на този красив и мощен кристал отразява духа на небето и носи усещане за спокойствие и ведрина. Това е особено важно когато сме изправени пред предизвикателство или стресираща ситуация, защото помага на тялото да влезе в състояние на дълбока релаксация, която може допълнително да се подсили от практикуването на медитация.

Постигнете максималното през 2017 с камък, който обекчава притесненията и успокоява пламналите емоции. Ако сте понесени от бурни събития, използвайте синия дантелен ахат за въздигането на ума до по-високи нива на съзнанието. Като се фокусирате върху намерението си за излекуване, дръжте по един син ахат във всяка ръка и те ще ви помогнат напълно да отпуснете тялото си. Друг начин за пренастройване на напрегнатите мозък и тяло е като комбинирате ахата синя дантела с розов кварц, камък, който създава нежно енергийно поле, изпълнено с любов и спокойствие. Можете да слагате камъните във ваната, което е чудесен начин за разтваряне на грижите и притесненията на ежедневието.

Друга лечебна полза от този камък е способността му да премахва емоционални блокажи. Ако ви трябва помощ в общуването или ви се налага за гасите пламъци на гняв в сърцето си, сложете този камък върху гърлената си чакра и това ще спомогне за облекчаването на възпаление на това място. По този начин, когато дойде време да говорите или да си излеете сърцето, гласът ви ще е силен и смел. Когато назрее възможност, използвайте ахат синя дантела и той ще да ви дава сила да се борите за най-съкровените си мечти.

Дървесен ахат

Когато Институтът за цветовете Пантон (Pantone Color Institute) определи „зеленината” за цвят на 2017 година, той огласи тенденцията за силното желание на хората за връщане към природата. Подобно на ахата синя дантела и този скъпоценен камък вдълбочава медитирането като отваря ума и тялото към Земята и към всичките й естествени чудеса и изобилие. Ако стремежите ви за новата година включват другия вид зеленина, внесете късмет в живота си като прочиствате и балансирате ума и тялото си от негативна енергия и започнете да преобразявате 2017 в година на безкрайни възможности. Този камък изпъква сред останалите с интересните си шарки в кълбовидно тъмно зелено, примесено с меки едва забележими нюанси на бежавото, загатващи цветовете на гъстите гори на Земята. Тези отчетливи цветове незабавно напомнят естествената красота на дивата природа, чудесно контрастираща с енергията на листата и с нежните детайли в зелените пространства. Следващият път когато се почувствате завладяни от стреса на ежедневието, сложете дървесния ахат близо до тялото си и излезте на разходка в горите без да бързате като се къпете в слънчевата светлина и сенките на величествените дървета.

Океански яспис

Докато дървесният ахат ни свързва със Земята, океанският яспис ни връща към океана и към даващите живот води, които правят планетата удивително и запленяващо място. Омайвайки очите с уникалните си цветове, в които има жълто, бяло, розово, златно, зелено, черно и кафяво, кръговете, петънцата и вихрушките символизират чудния кръг на живота. Наричан също вкаменен риолит заради композицията си, този наскоро открит камък е формиран преди милиони години от обикновени скали, превърнали се в микрокристален кварц. Впрягайки праисторическата сила на огромните океани, този единствен по рода си скъпоценен камък ни напомня да ценим планетата и природните ресурси, като ни дава по-дълбока връзка с водата, най-скъпоценното нещо в природата.

Океанският яспис има сходно терапевтично действие на хидротерапията и също така облекчава депресията и повдига настроението като спомага премахването на блокажи от нервната система. Той дава енергия на чакрата на слънчевия сплит и така облекчава хроничния стрес и намалява изтощаването на надбъбречната жлеза. Тази година приемайте триумфите и предизвикателствата с подновено чувство за жизненост и спокойствие. Ефикасен начин да трансформирате негативните си чувства е като сложите океански яспис върху слънчевия сплит и по два камъка един до друг върху бъбреците и надбъбречните си жлези. Океанският яспис е фундаментален в колекцията ви от полускъпоценни камъни за 2017 година, така че направете го част от живота си и изживейте подновено усещане за щастие, произтичащо от прегръщането на живота и на всичко, което той предлага.

Хематит

Живеем в несъвършен свят и без значение дали това ни харесва или не непрестанно сме атакувани от токсините в околната среда, ежедневният стреес и изискванията на съвременния живот. Ако намирате, че се борите, за да запазите целостта си може да пропуснете красивите моменти през 2017. Следвайте идеята изразена с думите carpe diem (хвани живота) и използвайте хематит за заземяване и центриране на физическото си тяло в сегашния момент. Друга полза от хематита е способността му да действа като предпазен щит пред негативната енергия и психическите наслагвания. Започнете новата 2017 година с подновено усещане за увереност в себе си и в своите дарби и способности като носите огърлица от хематит или камък, който винаги носите със себе си. Сребристият му блясък също така създава очароващ контраст когато бъде поставен близо до другите ярко оцветени камъни в колекцията ви.

Хризокола

Познат с наситените си цветове, вариращи от зелено до сино-зелено и тюркоазено, хризакола е прекрасен камък на начинаещите, особено след като навлизаме в нов числен цикъл. В лекуването с кристали този камък е незаменим що се отнася до вливането на енергия в сърдечната чакра, която е центърът на изразяването. Тези характеристики правят кристалът хризокола задължителен при всеки вид творчески проект. Формиран от орторомбичен и хидратиран меден силикат, този скъпоценен камък е ефикасен за насърчаването на ясното предаване на артистичните ви виждания и за разкриване на истинските желания на сърцето.

healingcrystals-newyear-2017-296x197

Открийте лечебните кристали които стимулират тялото и душата ви, трансформирайте негативните емоции и поканете любовта, чистото щастие и просперитета в живота си.

Прочетете още по темата:

Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Шунгит: Чудодейният камък

Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали – 1

Невероятните свойства на кехлибара при никненето на млечните зъбки

Източник:

http://www.energymuse.com/blog/5-healing-crystals-for-2017/

Снимки: Custom Healing Crystal Bracelets; Energy Muse

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *