Жена пи по чаша доматен сок всеки ден два месеца: Резултатът е впечатляващ!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Всички знаем и вярваме в мощните свойства на доматите и има много причини, поради които те са приемани за супер храна. Експерти от Университета на Тайван, обаче, решили да проведат експеримент, за да изследват всички полезни последици от консумацията им. Те събрали жени на различна възраст, с различно тегло и потекло и им давали по една чаша доматен сок (250 мл) всеки ден в продължение на два месеца.

tomato-juice-2

Първата явна промяна била значителното снижаване на теглото, което произтекло от премахването на мастните депозити от тялото, а не на течностите, както обясняват експертите.

Учените провели експеримента разкриват, че „Жените, които участвали в експеримента не променили хранителните си навици, нито физическата си активност, но резултатите били видими само след няколко дни”.

Освен това, тези жени дали кръв за изследване в началото и в края на експеримента и според твърденията на учените, резултатите били – значително снижаване на нивата на холестерола, наред с повишени нива на ликопен – антиоксидант в доматите, който предоставя редица ползи за здравето”.

Още за ликопена: 5 пренебрегвани храни и добавки за предпазване на сърцето

Резултатите от този експеримент показват много повече от очакваното, а именно, доматите предоставят редица ползи за здравето ни. Една единствена чаша доматен сок всеки ден укрепва имунната система, предпазва от атеросклероза, както и снижава риска от развиване на рак.

Освен това, тази освежаваща напитка предпазва от заболявания на пикочния мехур, панкреаса, черния дроб и белите дробове, улеснява храносмилането, предпазва от задържане на течности и подобрява цялостното здраве.

Доматеният сок в значителна степен снижава кашлицата, предпазва от анемия, облекчава симптомите на ревматизъм и подобрява броя на кръвните телца. Освен това, доматеният сок е чудесен за кожата и за блястящия й тен. А в допълнение на всичко това, доматите съдържат калций, растителни протеини и въглехидрати, както е особено важния за здравето витамин С.

Доматите са също така чудесен естествен лек за мускулни спазми, защото са богати на магнезий – 11 мг на всеки 100 грама. Така че след усилени тренировки, пийте доматен сок и мускулните ви болки ще изчезнат.

Споменатият по-горе ликопен се активира и е още по-ефикасен след топлинна обработка, така че вижте следната рецепта:

Рецепта за доматен сок

Съставки:

6 килограма домати

2 супени лъжици сол

4 супени лъжици захар

Приготвяне:

Измийте доматите със студена вода, нарежете ги и ги настържете или смелете в блендер/кухненски робот. Добавете солта и захарта и ги варете като бъркате непрекъснато, за да избегнете загаряне. След завирането варете 10 минути, бъркайки сока през цялото време. Налейте горещия доматен сок в стерилизирани стъклени бутилки и затворете плътно. Когато сокът изстине, дръжте бутилките на хладно място. Този домашно приготвен доматен сок несъмнено ще промени външния ви вид и начина по който се чувствате.

Ако решите да си купувате доматен сок, търсете органичен, за да са съхранени полезните му свойства.

Още за доматите:

Дълъг полет със самолет? Пийте този сок, за да сте здрави

32 невероятни ползи от доматите за кожата, косата и здравето

Източник:

http://www.healthylivinghouse.com/this-woman-drank-a-glass-of-tomato-juice-every-day-for-2-months-the-result-is-amazing-recipe-included/

Снимка: www.healthylivinghouse.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *