Графиня се обръща към хипнозата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Британската Графинята на Кеймбридж Катрин използва хипнотерапия за облекчаване на гаденето и сутрешното повръщане, причинени от бременността й, според наскоро излязла статия в Обединеното кралство.

Kate-Middlton

Хипнозата в лечението на гаденето

От години хипнозата е добре известно лечение при гадене, хронични болки, отслабване, отказване от пушенето и други.

Ползите от хипнозата при гаденето, особено по време на бременност, се изразяват в това, че тя е безлекарствено лечение без странични ефекти, както и в скоростта, с която хипнозата елиминира желанието за гадене. Хипнотерапията също се е превърнала в популярен метод, прилаган при естествено раждане, особено спомагайки за успокоението на нервите, снижаването на безспокойството и намаляването на болката.

Освен това, бременни или не, повечето от нас искаме да избегнем ненужното вкарване на химикали в тялото си, когато можем, а хипнозата е също и отлична алтернатива за хората, които се затрудняват с преглъщането на таблетки.

Ненаситно желание за питателна храна

Графинята е изправена пред още едно усложнения, изразяващо се в това, че макар, че е слабичка, тя твръди, че има малко или никакъв апетит. Умът й при самото виждане на храна задейства усещане за гадене, каращо Кейт трудно да довършва яденето си.

В тази връзка, хипнозата при нея се прилага, за да й помогне да спре да свръзва видяната храна с желанието за повръщане, и вместо това да изпитва желание за питателна храна, която ще е от полза за бременната майка и за бебето.

healthy-eating-vs-junk-mdOсвен това, хипнозата може да помогне на хората, които искат да отслабнат като намали ненаситното им желание за ядене на нездравословна храна и да го замени със силно желание за консумиране на питателна храна. С времето ще стане естествено те да желаят пресни плодове, зеленчуци, нетлъсти протеини, вместо нездравословната храна или обработените бързи храни които те така бленуват.

Макар че хипнозата за отслабване може би се използва най-често, както можете да видите от информацията за Графинята на Кеймбридж, хипнозата може да се използва в лечението на много различни болести.

Ако решите и вие да се подложите на хипноза поради какъвто и да било проблем със здравето, консултирайте се с личния си лекар и потърсете добрите специалисти.

от Кам Маркус


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a