Яденето след нарушаването на диетата помага ли ви да отслабнете?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Когато някое от децата ми падне (а аз имам четири деца, и те доста падат!), аз му казвзам веднага да стане и да продължи да тича.

В това има добър урок: Когато направите грешка, най-доброто нещо, което можете да направите е да се вземете в ръце и да продължите.

Същото може да се каже и при пазенето на диета.

16-muoi-cach-kiem-soat-huyet-ap-khong-dung-thuoc-1

От време на време… добре, по-честичко, отколкото ви  се иска, току ви привлече някой неустоим сладкиш и вие просто… не можете… да му устоите.

Но също както се изправяте след падане, вие можете да се върнете към режима си на здравословно хранене.

И всъщност, вместо да се побърквате от вина, яд и срам, ето нещо върху което да размислите: Скорошно изследване откри, че жените, които си позволяват да послъгват от време на време, всъщност отслабват повече от онези, които никога не прегрешават.

Оказва се, че когато си позволявате понякога да се поглезите, възнаградите или да празнувате, е по-вероятно че се наслаждавате на процеса на контролиране на килограмите, постигате целта си и я задържате. Или го погледнете по следния начин: ако все размишлявате за онова, което е в чинията ви, няма да се видите слаби.

Тогава какво да направите след като забършете пакета с чипс, изгълтате половин тава браунита или не устоите и потънете в купа макарони със сирене?

 5 неща, които никога не трябва да правите след като нарушите диетата си

Първо, нека видим какво не трябва да правим:

Детоксикация: Няма изобщо никакви доказателства, че диетите за детоксикация са свързани със способността на тялото да гори калории. И детоксикацията може да е опасна, освен ако наистина не знаете какво правите.

Сауна: Всичко което загубите чрез изпотяване, ще ви се лепне отново в момента, в който пийнете вода.

Прекомерни упражнения: Когато много се юркате, единственото нещо, което ще изгубите е енергията си за остатъка от деня. Освен това можете да си докарате някой разтеглен мускул или да се обезводните, а здравната каса не покрива тези сметки.

Постене: Когато намалите калориите си така драстично, тялото ви преминава в режим на гладуване, а метаболизмът ви набива пищящи спирачки. Така че да не ядете нищо всъщност ще има обратен ефект на онова, към което се стремите.

Разслабителни: Използването на разслабително за изхвърляне на остатъците от пая дето си го биваше само ще прочисти дебелото ви черво, защото калориите (и мазнините) вече сте ги абсорбирали. Може да не сте толкова запечени, но няма и да отслабнете.

Вместо това, когато сгафите направете следното:

Може да ви се стори парадоксално, но след като се отклоните от курса, най-добрият начин да се върнете в правия път е като ядете. Ето няколко стратегии, които препоръчвам:

Използвайте заместител на следващото си хранене: Повече от десет клинични изпитания показват, че диетите, съдържащи един до три варианта на храненията на ден водят до по-голямо отслабване от здравословните диети, в които различни варианти не са предвидени.

Опитайте тези трикове преди яденетата:

Изпийте протеинов шейк: Изследване с контролирана среда показа, че участниците, които пиели протеинов шейк преди да се изправят пред бюфет, от който могат да ядат на корем, поглъщали по-малко калории от онези, които не били пили шейк. И колкото повече протеин консумирали участниците, толкова по-малко ядели след това. Онези, които пиели по 34 грама протеин половин час преди бюфета, консумирали цели 300 калории по-малко от онези, които не пиели протеини.

apple scale 5774-MLV4988634385_092013-O

Изяжте една ябълка: Според едно изследване, яденето на ябълка преди обяда значително намалявало общия прием на калории с 15 процента, или със 190 калории средно.

Хапнете супа или салата: Изследване откри, че наслаждаването на супа с ниско съдържание на калории преди хранене може да намали приема на калории с цели 20 процента! И трикът не е специалитет само на бистрия бульон – супа с парченца зеленчуци или крем супа от зеленчуци действали също толкова ефикасно.

Също така, в друго изследване, в което участниците хрупали ниско калорийна салата преди храненията, те намалили общия си прием на калории от храненето със седем процента при малка салата и с 12 процента при по-голяма салата.

Отбележете си: Крем супите със сирене или бекон или салатите със сметанов дресинг и куп крутони и парчета бекон не се броят за ниско калорични!

Увеличете фибрите: Едно от многото супер свойства на фибрите е, че контролират глада, озаптявайки желанието ви за храна. Ето защо… един мета-анализ (изследване на изследвания) определи, че с повишаването на приема си на фибри вие оставате сити по-дълго време, което означава, че няма да жадувате да си направите среднощна закусчица.

Друго изследване показва, че участниците, които добавят към храната си по 14 грама фибри на ден увеличават отслабванете си с половин килограм на месец. Което означава, че без да промените нищо друго в диетата си, освен прибавянето на фибри ежедневно, вие можете да отслабнете със средно 6 килограма за една година.

И една последна мисъл, която може да е много ефикасна след като сте нарушили диетата си. Научете се да говорите със себе си положително. Интересно изследване показва, че хората, които успешно постигат тегло към което се стремят и успеят да го задържат, правят тези три неща: Те се фокусират върху постигнатия напредък, помнят целите си и се наслаждават на знанието за това колко по-добре се чувстват докато отслабват. Този начин на мислене е особено важен за успеха ви.

д-р Стивън Сискинд 

Източник: Real Dose Nutrition, Can Eating After Cheating Help You Lose Weight? 5 March 2013

Снимки: hahoidon.vnpreciod.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *