Четирите ключа към тотално здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

4-keys

Уморени ли сте да слушате как хората говорят, че искат да отслабнат, да правят повече упражнения или да се хранят по-разумно?! Чуваме хората да говорят, че ще направят драстични промени, как са ентусиазирани от тях когато започнат да ги прилагат и как ги зарязват всеки път и се връщат към старите си навици. На самите нас ни е писнало да даваме обещания, твърде много да се заричаме и да не спазваме обещаното. Но вината всъщност не е наша или тяхна, погрешен е нашия подход. Неестествено е да правим драстични промени в една област от живота или здравето си. Ние се втурваме безстрашно в атака като си мислим, че правим чудесни промени, но така се самозабравяме в една посока, че нямаме друг избор, освен да се върнем обратно, за да възстановим равновесието в даден момент. Никакви въглехидрати, интензивни тренировки всеки божи ден, лишения, гладуване, броене на калориите, нито едно от тези не действа! Ние искаме да сме по-здрави, да живеем по-здравословно и да се чувстваме по-здрави по-дълго време!

Решението е в предприемането на холистичен или цялостен подход. Когато имаме балансиран пълен подход ние сме по-способни да правим промени, които да следваме за дълги периоди от време. Вместо да се фокусираме върху само една област, по-балансираният, а следователно и по-устойчив подход, е да се фокусираме върху всичко или върху пълната картина. По-добро здраве означава не само да ядем по-добре, но и да правим упражнения по-редовно, да се справяме със стреса по по-здравословен начин, и да живеем балансирано – и единствено когато всички тези неща са в баланс, самите вие можете да сте в баланс и да достигнете най-добро здраве за себе си.

Дали сте уморени да живеете със здравословен проблем, преживявате здравословен проблем след здравословен проблем, искате да имате повече енергия по-постоянно, искате да намерите и да можете да поддържате теглото си съвсем балансирано естествено или искате да живеете и ядете по начин в полза на дълголетието, радвайки се на здраве в дългосрочен план, прилагането на холистичен подход за вкарването на всичко това в баланс е най-ефикасният и устойчив начин.

Четирите ключа към тотално здраве.

1. Вие сте каквото ядете

Тази стара поговорка е самата истина. Ако искате естествено да се сдобиете с високи нива на енергия и жизненост, яденето на храни, които олицетворяват това ще ви предостави здравето, което искате. Храни, които са живи, пълни с хранителни вещества, ярки на цвят, в които няма нито един направен от човека химикал – това са храните, които не само ще ви помогнат да си набавяте високи нива на енергия и здраве, но те също така ще ви помогнат да се отървете от здравословните си проблеми, както и ще ви предпазват от тях дългосрочно. Живите (сурови) храни, също така, имат високо съдържание на антиоксиданти и здравословни мазнини, както и всичките естествени съставки, от които се нуждаете, за да сте винаги естествено красиви и с младежки вид.

Още по темата:

Списък с горящите мазнини храни, пазаруването улеснено

Как да детоксикираме режима си на хранене

2. Физическите упражнения са един от най-полезните ви помощници

Ако имате досадни здравословни симптоми, струва ви се, че се влачте или искате да се предпазите от проблеми със здравето, постоянните балансирани физически упражнения са един от най-полезните ви инструменти. Прекалените упражнения или пренатоварването на тялото няма да ви подействат добре, но ако откриете упражнения и движение, които обичате, правете ги балансирано и постоянно и така вие ще подобрите не само имунитета си, но в голяма степен и цялостно ще повишите енергията, издръжливостта и яснотата на мозъка си. Физическите упражнения са доказали, че са добър инструмент за предпазване от и лекуване на здравословни проблеми като депресия, синдром на хроничната умора, храносмилателни проблеми, проблеми със здравето на сърцето, рак и диабет. Дори и рахожденето на открито по 20 минути всеки ден прави чудеса.

Още по темата:

Подмладете се и се заредете с енергия с тази лесна медитация

10-те най-добри техники за опитомяване на стреса

3. Стресът е вашата Немезида

Нищо не влошава здравето и енергията ви толкова, колкото стресът. Стресът е доказал, че ви състарява вътрешно с 32 години над истинската ви възраст. Стресът играе основна роля за напълняването, проблемите с психическото здраве, проблемите със сърцето, диабета, рака, храносмилателните проблеми, списъкът е дълъг. Ако се опитвате да подобрите здравето си, но не решавате проблема със стреса, никога няма да успеете да постигнете целта си напълно. Необходимо е да се научите да използвате техники за здравословно справяне със стреса като медитация, йога и физически упражнения, което ще ви осигури по-добро лечение и по-добро здраве в дългосрочен план.

4.Създавате ли токсично бунище?

Какъв вид продукти използвате върху тялото си, за косата си, вътре и около дома си? Използвате ли химикали, които са доказали, че снижават енергията и жизнеността и че създават дългосрочни проблеми със здравето? Ако се стремите да живеете по-природосъобразно, то прочистването на личното ви пространство, както и на начина ви на живот и пазаруване е изключително важна стъпка. Но трябва да я спазвате непрекъснато след като веднъж я въведете, иначе ще се трепете да прочиствате тялото си, само за да заформяте токсичното бунище в и около себе си отново и отново. Заделянето на време да прегледате съставките на продуктите, които купувате, намирането на марки храни, които са чисти и устойчиво здравословни е осъществимо. Ако се научите как да живеете по-здравословно и какво да пазарувате, това ще донесе повече здраве и жизненост на вас и семейството ви.

Източник:

http://www.rawvitalitytotalhealth.com/#!natural-health-wellness-blog/c4yd

Снимка: prudentpedal.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *