Откритието на един лекар – път към спасяването ни от възпалението

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

proteolytic-enzymes

Статията ИСТИНСКАТА (и далеч) най-сериозната топ причина за смърт е… представя доста добре бича на съвременните хора, наречен възпаление. То е повсеместно и въздесъщо и е в основата на повечето заболявания. Днес ще ви запознаем с откритие, което може би е в основата на премахването на възпалението и което много лекари използват за лечение на заболявания като артрит и рак. Просто следете поредицата, за да можете да извлечете най-много полза от предлаганата важна за здравето информация в нея.

Д-р Улф (един от многото лекари, които работят с протеолитични ензими за справянето с множество възпалителни заболявания) откри, че при болка, телата на по-младите хора реагират като заливат болезненото място с нещо, наречено „протеолитични ензими”.

Но поради някаква причина… по-възрастните хора, които той изследва показват ДРАМАТИЧНО снижени нива на протеолитичните ензими и следователно, те чувстват повече болка.

Въодушевен от невероятното си откритие, той стеснява кръга дори още повече и открива, че на около 27-годишна възараст количеството протеолитични ензими в тялото започва да намалява.

Откритието на д-р Улф, че по-младите хора имат драматично по-високи нива на протеолитични ензими в телата си задейства вълна от спорове и вълнение в научната общност.

Онова, което учените откриха може да се окачестви единствено като невероятно…

През 1972 година те откриха, че протеолитичните ензими са първата линия на защита срещу артрит и възпаление!

Невероятното е, че тези ензими оперират на база „безопасно и защитено място”, което означава, че те могат да различават полезните простагландини от вредните простагландини.

Още за въздесъщите: Ензими лекуват дълъг списък разностранни хронични заболявания

И когато те попаднат на „вреден” простагландин, който вече си е изпял песента и повече не е потребен… протеолитичните ензими се освобождават от него, за да позволят на ПОЛЕЗНИЯ простагландин да се намеси и да отърве тялото от болката.

Те откриха също, че…

  • Протеолитичните ензими са напълно безопасни – в сравнение с нестероидните противовъзпалителни средства или НСПВС, които са най-предписваните лекарства за лечение на заболявания като артрит. Повечето хора са запознати с продаваните свободно без рецепта НСПВСва като аспирин и ибупрофен, които вкарват стотици хиляди хора годишно в болницата, а в някои случаи причиняват смърт!
  • Изследване от 1982 година показва, че протеолитичните ензими „ядат” фибрин и други фиброзни (на белези, непълноценни) тъкани – това може би обяснява защо като човек остарява раните му зарастват с по-дебели, по-слаби, по-малко гъвкави и по-видими белези. Това е така, защото в тялото му няма достатъчно протеолитични ензими, които да „изяждат” тази набраздена и увредена тъкан!
  • Протеолитичните ензими прочистват токсините от кръвта – ако щете вярвайте, но клетките и органите се освобождават от токсините през кръвта. Протеолитичните ензими попиват тези токсини и се освобождават от тях!
  • Кръвта ви се сгъстява от твърде многото фиброзна тъкан, която я превръща в лепкава мътилка, причинявайки високо кръвно налягане, затруднено кръвообръщение, съсиреци и много други проблеми. Ензимите снижават фиброзната тъкан… позволявайки на кръвта ви да протича по-гладко и помагайки на тялото ви да изхвърля токсините.
  • Ензимите се борят с вируси и подобряват имунната ви система –Протеолитичните ензими разпознават вирусите посредством своя изключителен безопасен и защитен механизъм, точно както разпознават простагландините, така че вие се разболявате по-рядко!

Може също да ви хареса: Случайно откритие води до най-големия пробив за здравето след пеницилина!

Протеолитичните ензими се използват в Европа от 1974 година насам, за да лекуват херпеси при настинки и други вирусни заболявания… а това е още преди хората да знаеха сложното им име!

Тогава след като протеолитичните ензими са толкова ефикасни, защо за тях не са чували всички хора? Отговорът на този въпрос истински ще ще ви разстрои…

Причината повечето хора да не са чували за тези ензими е същата поради която никой не знае за „магията” на протеолитичните ензими. За големите фармацевтични компания няма абсолютно никакъв финансов стимул да разкриват тази информация.
Но пък е факт, че има множество естествени субстанции в природата, които предоставят облекчение от възпалението. За тях ще ви разкажем скоро в тази поредица за побеждаването на възпалението и болката с помощта на протеолитичните ензими.

(Следва продължение)

Прочетете за още ще един метод и 7 практики за справяне с възпалението:  Мигновено стимулиране на вагусовия нерв облекчава възпаление, депресия, мигрени…

Източник:

http://www.losethebackpain.com/five_worst_page4-m115.html

Снимка: www.oz360health.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *