Супер хапче от суперхрани спира рака за никакви пари

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pomi-T-Slider

БРИТАНСКИ учени създадоха хапче от ‘суперхрани’ на цена от 33 пенита на ден, което е новото силно оръжие срещу рака.

Комбинацията от нар, зелен чай, куркума и броколи може да се окаже по-успешна от други лекове, използвани срещу смъртонисното заболяване.

„Тези четири съставки носят в себе си най-вероятния шанс за въздействие против рака. Без съмнение констатациите от изследването ни имат голямо значение от статистическа гледна точка”, казва професор Робърт Томас, консултант в болница Аденбрук в Кеймбридж и в болница Бедфорд.

 

Изследването му, включващо 203 мъже с рак на простатата показа, че при онези от участниците, които вземали по капсула два пъти дневно, простатно-специфичният ген – индикатор на заболяването, бил с 63 процента по-нисък, отколкото при взималите плацебо контроли.

Хапчето, Pomi-T, което вече в търговската мрежа, е създадено от професор Томас съвместно с Националния институт за ракови изследвания.

„800000 мъже във Великобритания страдат от рак на простатата. Надяваме се лекарството да помогне на милиони”, добавя професор Робърт Томас.

Източник: Daily Express, 33p-a-day superfood pill could halt cancer, 3 June 2013

http://www.express.co.uk/news/health/404557/33p-a-day-superfood-pill-could-halt-cancer

Снимка: www.pomi-t.com

Важно

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Нямаме нищо против материалите в сайта „Здрави всеки ден” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *