Повече от шампоан: маска за 100% чиста и красива коса

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

maska-soda-kosa

Косите ни са изложени на множество вредни химикали, които ги увреждат и замърсяват по-бързо отколкото ни е приятно.

Освен това, минералите в твърдата вода, шампоаните, балсамите за коса, стилизиращите продукти и замърсеният въздух с времето могат да формират слой върху косата ви, който я прави суха, късаща се, твърда и пълна с електричество. Също така, косата вече няма къдрици и блясък. Можете да премахнете този слой като използвате лесна, домашно приготвена маска за коса от само две съставки.

Маска за възстановяване на косата

Съставки:

1/3 чаена чаша сода за хляб

филтрирана вода (можете да си пречиствате вода у дома с филтри или да закупите пречистена вода)

Смесете содата за хляб с вода, така че да приготвите гъста паста.

Натрийте косата си с пастата като започнете от краищата й. Най-практичният начин е да нанасяте маската над умивалника в случай, че части от пастата падат.

Оставете маската да действа 10 до 15 минути и след това измийте косата си както обикновено. С помощта на тази невероятна маска косата ви отново ще стане бухнала, мека, овлажнена, силна и ще си върне блясъка.

Още един вариант на миене на косата със сода за хляб ще откриете тук

Съвет: Всеки път когато нанасяте тази маска върху наскоро боядисана коса, първо опитайте маската върху малка част от косата, за да сте сигурни, че тя ще се отрази добре на косата ви.

Още за косата:

Шест алтернативни употреби на аспирина с невероятен резултат!

Лесен и ефикасен лек връща цвета на косата!

Елексир на младостта за лице и коса

Ето как да детоксикирате косата си

Нийм, супербилката с куп ежедневни употреби

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/better-than-shampoo-make-your-own-mask-for-100-clean-hair-improve-your-hear-quality/
Снимка: youtube.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *