Облекчете болките си завинаги без лекарства или операция с пролотерапия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Няма страдащ от артрит човек, който да не желае силно да живее без болка. Всеки, който сутрин става с болки в гърба или коленете би се разкрещял от радост, ако можеше да скочи от леглото както го е правел на 20 годишна възраст.

terapia_del_dolore_2

Ако страдате от болки, знаете процедурата много добре. Това е непрестанна надпревара за намиране на облекчение… на решение, което е ефикасно за вас. За жалост в хода на откриването на такива човек преминава през много изпитания и грешки.

Например, лечението с хиропрактика може да прави чудеса за някой когото познавате, но не действа на всички. Акупунктурата е чудесен начин за облекчаване на болезнените симптоми. Всъщност, тя може да е направо божи дар. Обаче, тя всъщност не възстановява уврежданията, които може да са в основата на болката, която изпитвате.

Кортикостероидни инжекции? Те може и да подействат краткосрочно, но са болезнени и предлагат само временни резултати.

Когато всички друго се провали, нестероидните противовъзпалителни лекарства (НСПВС) може да са лечението, което си избирате. Макар че тези лекарства може да ви помагат да преживявате ден след ден, те не правят нищо за премахването на основния източник на болката.

Освен това, НСПВС продавани без и с рецепта, са придружени от дълъг списък странични ефекти. Той включва увреждането на хрущяла в ставите. Така че вместо да помагат, НСПВС е много по-вероятно да влошат нещата.

Оттук следва важен извод. Той е в това, че има разлика между контролирането на болката и цялостното й спиране. Горните лечения я контролират. Вие искате да я спрете.

Е, тогава… нека се захващаме за работа и да видим как точно можете да направите това…

Ако страдате от хронична болка, то за това има причина. В много случаи основната причина за проблема се корени в…

Увредения хрущял.

Хрущялът е гъвкавата тъкан между ставите на костите и гръбначните прешлени. С възрастта те се износват, така че това може да доведе до триенето на кост в кост, което води до остеоартрит. Артритът е водещата причина за болки в таза и коленете – и за заместването на тези стави с изкуствени – тук в САЩ. Той също така е често срещана причина за болки в гърба, ръцете и раменете.

Слаби или наранени сухожилия.

Това са „гумените уплътнения” в ставите, които свързват костите. В сухожилията има голям брой нервни окончания, което може да доведе до много болка, ако те са увредени или охлабени.

Износени сухожилия.

След като веднъж тъканта, която свързва мускулите с костите започне да дегенерира или се увреди, това може да доведе до болка, скованост и отичане. Повечето проблеми със сухожилията са в резултат на износването от прекомерно натоварване или от възрастта.

Има напълно естествена форма на лечение, която може да облекчи всички тези проблеми. Тя може също така да спомогне за премахването на болки от фибромиалгия, спортни травми, синдром на карпалния тунел, нерушения на темпоромандибуларната става, ишиас и други.

Нарича се пролотерапия. Тази форма на терапия включва инжекции на разтвор от декстроза или на други дразнещи субстанции в ставата, сухожилието или болезнената тъкан. Самият разтвор не лекува. Вместо това той задейства възпалителен отговор, който позволява на тялото само да се излекува.

Всъщност разтвора инжектиран при пролотерапия е комбинация от декстроза (концентрирана захар), прокаин и често пъти витамин В12 или глюкозамин сулфат. Декстрозата действа като лек дразнител на тъканите, който стимулира механизма на оздравяване. Прокаинът е леко обезболяващо средство (упойка). Витамин B12 и/или глюкозамин сулфата се добавят в разтвора за да спомогнат проникването на факторите на растежа в хрущялната тъкан.

Нека обясня как действа…

Пролотерапията задейства локални огнища на възпаление, които повишават притока на кръв и на хранителни вещества в засегнатото място. Това предизвиква регенериране, което стимулира клетъчния растеж в увредената тъкан, позволявайки й да се самоизлекува и възстанови.

Резултатите получени от този вид лечение са направо изумителни.

В повечето случаи болката е почти напълно премахната, а обхвата на движение възстановен. Терапията помага за значително снижаване на сковаността и на обезпокоителното „скърцане” в ставите. Тя има и способността да лекува дегенеративен артрит.

Успехът на пролотерапията е толкова впечатляващ, че съм изненадан, че не е постоянна част от болколечението тук в САЩ.

Тя започва да действа незабавно без лекарства или операция. Буквално няма изгубено време. И само с няколко инжекции резултатите се постоянни.

Ако изберете това лечение, за него няма подготовка. Но можете да повишите ефикасността му като се храните с противовъзпалителни храни седмица или две преди започването му.

Това означава да намалите или по-добре да изключите млечните продукти, захарите, червеното месо и обработените въглехидрати. Вместо тях наситете храната си с диво уловена риба, която съдържа много противовъзпалителни омега-3 мастни киселини. За допълване на здравословната диета помагат ядките, зърнените храни и изобилието от плодове и зеленчуци.

Макар че тази стъпка не е необходима, аз съм склонен да я препоръчвам, понеже тя ускорява нещата.

Без значение дали ще последвате тази препоръка или не, има голяма вероятност да се отървете от болкоуспокояващите и да изпитате постоянно облекчение от болката след само няколко пролотерапевтични инжекции.

Д-р Джейм Лемайър

Източник:

http://advancednaturalwellness.net/2015/02/permanent-pain-relief-without-drugs-or-surgery/

Снимка: Sanicam

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *