5 стъпки за премахване на живака и на другите токсични замърсители от тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mercury-detox

Тежките метали, включително живакът, оловото и алуминият, се натрупват в тялото с времето и могат да доведат до яростна атака от здравословни проблеми като сърдечно заболяване, неврологични заболявания и вродени дефекти. За щастие, има много начини за премахване на тези замърсители от тялото. Въведете следните съвети днес, за да намалите количеството тежки метали, които ви убиват отвътре навън.

Стъпка 1. Махнете сребърните си пломби:

Живакът е една от най-токсичните субстанции, познати на човека, така че няма логична причина да я прибавяме в пломбите си. Изваждането на амалгамените пломби трябва да се извършва от зъболекари, обучени в безопасното им изваждане. Когато живачните пломби биват изваждане, те се начупват и освобождават микроскопични частици живак. Международната академия по орална медицина и токсикология (IAOMT) следва строг протокол за предотвратяване повишаването на живака в тялото, което се случва винаги при изваждането на живачни пломби с конвенционални средства. Обадете се в офиса на IAOMT за списък на зъболекари в района, в който живеете, които използват този одобрен метод за изваждане на пломби.

Подробна информация за живака ще откриете в следните статии:

Падението на живака, кратка история на/с амалгамните пломби

Тихият убиец в телата ни

Стъпка 2: Избягвайте пастите за зъби с флуорид:

Флуоридът е силно реактивен метал, който влошава въздействието на живака. За щастие, намирането на паста, която не съдържа флуорид е доста лесно. Също така, миенето на зъбите с четка доказано повишава освобождаването на живачна пара. Внимавайте да не търкате с четката зъбите си с живачни пломби или използвайте вода за уста (Естествена вода за уста, 4 рецепти) вместо това, докато пломбите ви бъдат извадени.

Още за флуорида:

Флуоридът: далеч по-опасен, отколкото мислите

Затъпяващото въздействие на флуорида върху децата

Стъпка 3. Пийте магнезий на капсули:

Живакът се свързва с малата и цитрата в магнезия за създаването на безвредни съединения, които могат да бъдат изхвърляни от тялото. Освен това, те премахват живака от нервната система. Малат и цитрат са естествена последица от метаболизма. Като консумирате магнезий с малат и цитрат, вие удвоявате защитата си понеже магнезият защитава невроните от достигането до превъзбуда. Компанията Thorne Research произвежда продукт, наречен магнезиев цитрамат, който съдържа както малат, така и цитрат. Пийте по две капсули по два пъти на ден. Магнезият може да помогне за предотвратяване на сърдечен удар, инсулт и предоставя защита на мозъка.

Още за магнезия: Чудото, наречено магнезий

Стъпка 4. Яжте повече чесън:

Чесънът спомага премахването на токсичния живак от нервната система. Помислете за пиенето на екстракт от чесън ежедневно. Препоръчителната доза е 300-600 мг по три пъти на ден. Екстрактът от чесън е един от най-безопасните начини за премахването на живака от тялото в дългосрочен план. Ако ядете риба, съдържаща живак, (Петте риби с най-ниско съдържание на живак, полезни за сърцето), подправете я с чесън или пийте екстракт от чесън, за да се предпазите от усвояването на живака.

Стъпка 5. Яжте повече плодове и зеленчуци:

По-конкретно, яжте повече глутатион, естествен протеин в плодовете и зеленчуците. Глутатионът непрестанно циркулира в цялото тяло. Той помага за неутрализирането на свободните радикали и изхвърля опасните токсини от нервната система. Човек изглежда най-добре когато нивата на глутатион в тялото му са високи, понеже по този начин то е най-способно бързо да отблъсква различните болести. Не е мистерия как да добавяме глутатион към храната си. Просто се уверете, че в храната ви всеки ден има достатъчно плодове и зеленчуци, за да произвежда тялото ви глутатион.

Още за глутатиона: Представяме ви Маестро Глутатион

Недостигът на живак и на другите токсични замърсители не може да всее хаос нито в тялото нито в ума ви. Като възприемете горните стъпки, тези токсични сили ще зависят от милостта на тяло ви, а не обратното. Поемете контрол днес. Тялото ви ще ви благодари по-късно.

Грег Уайт

Източник:

http://www.natural.news/2015-10-28-how-to-remove-mercury-and-other-toxic-pollutants-from-your-body.html

Снимка: www.baomoi.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *