Естествена вода за уста, 4 рецепти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mouth washea natural

Добрата грижа за устата е особено важна за доброто здраве. Изплакването на устата с вода за уста се счита важно за добрата орална хигиена, но купешките, съдъращи химикали води за уста съдържат потенциално вредни съставки като тимол, който е опасен за околната среда, както и за водните организми, и хексетидин считан за канцерогенен.

Освен избягването на възможни токсини, вие можете да постигнете дори по-добри резултати като сами си направите вода за уста и в същото време да си спестите и средства.

Всъщност, изследвания показват, че използването на куркумата като част от разтвор за почистване на устата може да е по-ефикасно от продаваните, пълни с химикали води за уста. Изследване от 2012 г., публикувано в списанието Journal of Indian Society of Periodontology, откри, че екстрактът от куркума е поне толкова ефикасен, колкото е хлорхексидиновата вода за уста в подобряването на оралното здраве на пациентите.

Куркумицинът в куркумата действа като прекратява цикъла на формиране на зъбен камък.

Изследванията показват, че екстрактът от куркума и маслото от куркума могат да противодействат на предракови промени при орална субмукозна фиброза при хората и дори да убиват раковите клетки в устата.

Ако искате да запазите устната си кухина здрава – което е също така особено важно за цялостното ви здраве – помислете за използването на дадените по-долу натурални разтвори като вода за уста вместо онези, продавани в аптеките и супермаркетите.

Разтвор от куркума

Използвайте 10 мг екстракт от куркума, разтворен в 100 мл или в малко по-малко от половин чаена чаша вода. Добавете една две капки етерично ментово масло за вкус: алтернативно, можете просто да сложите малко куркума на прах в топла вода. И в двата случая ще имате на разположение великолепна вода за уста за лечение на възпалени венци и дори за облекчаване на зъбобол.

Ако се безпокойте, че куркумата че пожълти зъбите ви, просто ги изтъркайте с паста от сода за хляб. Смесете малко вода и сода за хляб и търкайте зъбите си леко около минута, изплакнете добре с вода, за да отмиете всичко от зъбите си. Не правете това повече от два пъти на седмица, тъй като содата за хляб е абразивна и може да разяде емайла на зъбите ви, ако я използвате твърде често.

Дезинфекцираща вода за уста

Смесете около 1 чаена чаша вода с 2 супени лъжици органичен ябълков оцет; нажабурете устата и изплюйте, както бихте направили с традиционната вода за уста. Действа антисептично и разгражда зъбния камък и бактериите, причиняващи лош дъх.

Билкова вода за уста

Създайте билков разтвор с 2 чаени чаши вряла вода, 15 г карамфил на зрънца, 30 г корен от махония репенс и 30 г сушен розмарин; смесете съставките в половин литров буркан и оставете да престои една нощ. Прецедете с марля и запазете течността, която използвайте като вода за уста. Дръжте я в хладилника.

Антибактериална вода за уста

Това е отлична вода за уста, която има противогъбични и антибактериални свойства. Използвайте малък буркан и разбъркайте половин чаена чаша вода, 2 супени лъжици сода за хляб, 2 капки етерично масло от чаено дърво и 2 капки етерично ментово масло. Тъй като содата има склоността да се утаява, разтърсвайте разтвора добре преди да го използвате.

Опитайте един от тези разтвори и вероятно вече никога няма да потърсите скъпите, често пъти с ужасен вкус, пълни с химикали води за уста!

The Alternative Daily

Източник: Save Money and Preserve Your Health with These Natural Mouthwash Solutions, 21 September 2013

http://www.thealternativedaily.com/save-money-preserve-health-natural-mouthwash-solutions/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N130923

Снимка: http://suziehq.hubpages.com

Прочетете още статията:

Създайте своята паста за зъби!

Водата ви за уста причинява ли кариеси?

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *