Водата ви за уста причинява ли кариеси?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mouthwash

Когато бяхме деца нашите родители ни учеха от самото начало добре да се грижим за зъбите си… „Ако се грижите за зъбите си, те няма как да не ви се отблагодарят”.

Всяка вечер преди лягане ние стояхме в банята и си миехме зъбите с четка около минута. След това идваше чистенето с конец. А след това се жабуркахме с не особено приятните листерин, лаворис или а друга вода за уста.

Само след като направехме всичко това ни се позволяваше да си легнем.

Беше истинско мъчение. Поне за мен. Но имах и приятното усещане донякъде, че ще се събудя със свеж дъх и с искряща усмивка. (Макар че трябва да призная… като дете все не разбирах защо трябваше да повтарям цялата процедура на сутринта. Едва по-късно научих, че през нощта устата изсъхва и това позволява на бактериите да се размножават).

По онова време родителите ни не знаеха, че зъбният камък и оралните бактерии биха могли по-късно да предизвикат сърдечна недостатъчност, деменция, диабет или ревматоиден артрит. Те просто знаеха, че е важно добре да се грижим за зъбите си. Или бихме ги загубили.

Днес вие сигурно се грижите за зъбите си по почти същия начин. Миете с четка, почиствате с конец, жабурите, изплювате и сте готови. Така че може би се чудите защо устата ви е пълна с коронки и пломби.

Нали в края на краищата правехте всичко правилно?

Ако на все повече от зъбите ви се появяват кариеси и зъбите се развалят с остаряването можеби имате много сериозен проблем… с водата си за уста!

Източник: Advanced Natural Medicine, Is Your Mouthwash Giving You Cavities? 28 January 2013

Прочетете още:

Естествена вода за уста, 4 рецепти

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *