Избягвайте да пиете твърде много лимонена вода, 6 причини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Нека направим малко отклонение и да споменем някои от ползите от лимоните и лимонената вода, както тя се използва по света.

В Индия, практикуващите Аюрведа използват лимоните в лечението на стомашни проблеми, позовавайки се на способността на лимоните да „стимулират стомашния огън”.

Римляните използвали лимоните като лек за всички видове „отрова”.

Историците съобщават, че през 12 век египтяните хвалели лимоните заради „всестранната им лековита сила”.

А през 1953 година Сър Едмънд Хилари открива ново тайно оръжие—нещо неопитвано дотогава от други катерачи. Това бил изключителен, напълно естествен лековит тоник—тоник, които изследванията показват, че драматично подсилва доброто им здравословно състояние… и по този начин подсилва шансовете им да достигнат Еверест.

Какъв бил този тоник? Изобилни количества гореща вода с лимон за преборване на острото въздействие на дехидратацията и височината върху тялото.

9 начина да изхвърляме токсините с лимони

Но, разбира се, както всички останали лекове, и най-полезните вече не са толкова полезни, ако се използват прекомерно. Нека видим защо трябва да избягваме да пием твърде много лимонена вода.

Водата с лимон е вкусна и здравословна. Тя предоставя лесен начин за подсилване приема ни на витамин С, който спомага за свалянето на кръвното налягане и снижава риска ни от сърдечно-съдови заболявания. Витамин С също така подобрява здравето на кожата и стимулира отслабването, като в същото време подсилва храносмилането. Освен това, лимонената вода прави дъхът ви свеж като уханието на лимон.

И споменахме ли колко е вкусна е лимонената вода?

Светът трябва да знае, че алкалната вода убива рака, ето още една ефикасна рецепта!

За жалост, като с всичко в живота, възможно е да предозираме и с лимонена вода. Прекомерните количества лимонена вода имат изненадващо тревожни последици върху здравето. Докато чаша или две лимонена вода на ден са много полезни, то непрестанното пиене на големи количества лимонена вода може да ви донесе повече вреди от ползи и в дългосрочен план лавинообразно да ви нанесе сериозни здравословни проблеми.

Не забравяйте, че не е определено количеството лимонена вода, което се смята, че не е безопасно; всеки човек е различен и всички ние имаме различни нива на поносимост. Следват шест здравословни проблеми, които могат да възникнат от пиенето на твърде много лимонена вода. Ако изпитате което и да било от следните, то може би е време да намалите количеството лимонена вода, която пиете.

Пречистете тялото си с лимони и целина

1. Лимонената вода може да увреди емайла на зъбите

Твърде многото лимонена вода може да износи зъбния емайл.

Всички знаем, че сладките изкушения са вредни за зъбите ни, но знаехте ли, че лимоните също в голяма степен дразнят емайла на зъбите? Лимоните са с висока киселинност и Американската асоциация на зъболекарите предупреждава, че сокът им може да ерозира емайла на зъбите ви при прекалена консумация яване с тях.

Признаците на увреждане на емайла на зъбите включват пожълтяване и усещане за неравност. С езика си можете да почувствате дали зъбите ви са гладки или грапави, и ако е така, може някои от тях да са с увреден емайл.

Друг често срещан признак за проблеми със зъбите е още по-явен: болка или чувствителност. Например, ако усетите рязка пронизваща болка в зъбите си когато пиете нещо особено горещо или студено, може би имате проблем. Всъщност ако изпитвате който и да било от споменатите по-горе признаци, то тогава може би е време да намалите приема си на лимонена вода и да отидете на зъболекар.

Пийте лимонена вода преди лягане, полезно е

2. Лимонената вода може да влоши кариесите

Твърде много от нещо полезно все пак си е твърде много.

Лимонената вода не само може да разруши емайла на зъбите; тя може също така да влоши проблемите с кариесите. Кариесите обичайно са причинени от бактерии, които се хранят със захар и отделят киселина. Чистият естествен лимонов сок не прави много за влошаването на кариесите сам по себе си. Обаче, ако използвате лимонен концентрат или добавяте захар в лимонената си вода, то вие създавате идеалната среда в устата си за развиването на кариеси.

Натурална паста за здрави и бели зъби лекува кариесите и венците!

3. Лимонената вода може да разстрои стомаха

Лимоните могат да изострят стомашните ви проблеми.

При някои хора лимонената вода може да е доста успокояваща, но не при всички. Всеки е уникален, а и стомасите ни си имат настроения. Лимонената вода може сериозно да разстрои стомаха на някои хора, причинявайки болка и раздразнение. Човек със стомашна язва трябва сериозно да избягва лимонена вода, понеже тя може да влоши болката и да го накара да се чувства много зле.

Също така, прекомерната консумация на киселинни храни и напитки като лимонената вода са свързвани с развиването на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Това е заболяване на стомаха и червата, което може да причини гадене, повръщане и киселини.

Натурален лек при повишена киселинност на тялото

4. Кората на лимона може да е и вредна

Непременно мийте лимоните добре преди да ги използвате.

Това не е толкова проблем с лимонената вода, а по-скоро относно кората им. През 2007 година изследване, публикувано в списанието Journal of Environmental Health откри доказателства, които показват, че цели 70 процента от лимонените кори, сервирани в ресторантите са заразени с организми като вредните E. coli, които могат сериозно да ви разболеят.

Редовната консумация на лимонена вода с кората на лимона в напитката може да ви изложи на замърсители, така че внимавайте. Ако редовно пиете лимонена вода, непременно или мийте много добре кората (изтърквайки я внимателно със сода за хляб) или напълно я премахвайте.

Опитайте тази комбинация веднага и повече няма да спрете да я използвате

5. Лимоновият сок може да ви докара мигрена

Възможно е прекомерната консумация на лимонов сок да причини мигрена.

Това със сигурност не се отнася за всеки, но лимоновият сок може да ви причини много силно главоболие. Редица изследвания показват ясна връзка между цитрусите и мигрените. Струва си да отбележим, че тези резултати не са последователни, като някои изследвания не успяват да открият ясна връзка. Въпреки това, има достатъчно доказателства, които да накарат много лекари да съветват страдащите от мигрена свои пациенти да избягват цитрусите, особено, ако те самите подозират, че плодове като лимоните изострят мигрените им. Така че, ако и вие страдате от мигрени от време на време, може би ще искате да избягвате лимонена вода.

Как да променим живота си с лимон и сол? Опитайте веднага!

6. Лимоновият сок може да влоши афтите в устата

Афтите в устата са ужасно преживяване. Те са болезнени и правят яденето неприятно. Поради високата им киселинност, лимоните могат да направят афтите още по-болезнени, според Американската зъболекарска асоциация. Така че, ако сте предразположени към афти в устната кухина, не пийте лимонов сок.

Какъв е вашият опит с лимонената вода? Споделете с нас добрия, лошия или още по-лошия си опит в коментарите по-долу!

от Раян Малет Оутрим

Прочетете още по темата:

Как да изглеждаме 10 години по-млади, този път с лимон и мед

10 причини да пием лимон с вода

19 балансиращи ползи от този сутрешен тоник с лимон и хималайска сол

Пет начина да пречистите тялото си за един ден!

Замразените лимони ви спасяват от диабет, тумори, наднормено тегло…

Лимон, сол и пипер решават множество здравословни проблеми по-добре от лекарствата, важното е да знаем как

Кората на лимона премахва ставните болки завинаги

Източник:

https://thenutritionwatchdog.com/6-scary-reasons-to-avoid-drinking-too-much-lemon-water/

Снимка: India Tribune

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *